Get active…in onontdekt outdoorparadijs Wales!

Als een land zelfs een eigen outdoorfestival heeft, dan weet je dat het goed zit. Het nabijgelegen Wales is de perfecte bestemming voor eenieder die dol is op de natuur. Al hikend, fietsend en peddelend verken je deze mystieke omgeving op z’n best en als dat nog niet genoeg is, dan zijn er nog veel extremere manieren om outdoorparadijs Wales te ontdekken!

Pen-y-Gwryd Hotel in Snowdonia

Het Pen-y-Gwryd Hotel in Snowdonia is dé plek voor bergbeklimmers om mooie verhalen over de tijden van weleer te verzamelen

Bedwing Mount Snowdon in Snowdonia

De beste plek om je avontuur te starten is in het Nationaal park Snowdonia. Slechts weinig regio’s zijn zo onontgonnen en adembenemend mooi als dit gebied en er zijn volop mogelijkheden om je te vermaken. Zo bevindt zich hier de hoogste berg van Wales, Mount Snowdon, met een top van 1085 meter. De top is te bereiken met een treintje dat in de zomermaanden draait, maar veel leuker is het natuurlijk om de klim te wagen. Er zijn 6 verschillende routes naar de top, waardoor je ook van weg kunt variëren als je tevens de afdaling meepakt! Niet zo’n klimmer? Niet getreurd, want in het gehele nationaal park bevinden zich tientallen wandelpaden van verschillende moeilijkheidsgraden en lengtes, waardoor je ook zonder al te veel zelf te klimmer volop van de fantastische vergezichten kunt genieten!

Wie de nacht doorbrengt op Cader Idris eindigt volgens de legende als een gek of als een dichter… Reden genoeg om de klim eens te wagen nietwaar!

Of wat dacht je van het bedwingen van Cader Idris, de bergkam waar zich een prachtige legende over de ronde doet? Wie de nacht spendeert in de stenen stoel van Idris, eindigt ofwel als een ‘madman’, of als een ‘poet’. Twijfel bestaat echter of je als dichter niet al per definitie een gek bent en of je geen gek moet zijn om sowieso de nacht op Idris te willen spenderen. Wellicht de moeite waard om dit zelf uit te gaan vinden…?


Cader Idris

Cader Idris is een plek voor legenden (en voor natuurliefhebbers!)

Fiets dwars door Wales

Een andere opperbeste wijze voor het volledig opgaan in het Welsh landschap is door (een deel van) Lôn Las Cymru te fietsen. Deze fietsroute loopt dwars door Wales en vertrekt van het uiterste noordelijke Holyhead naar de relatief drukke hoofdstad Cardiff. De route passeert onder meer Snowdonia, maar komt vervolgens door nog andere prachtige en bovendien vrijwel onbewoonde regio’s. Je kunt werkelijk een dag lang fietsen zonder een mens tegen te komen en het is wellicht de meest optimale manier om alle uitersten van Wales te ontdekken.

Natuurlijk hoef je niet per se voor een meerdaagse fietstocht te gaan. Er zijn legio locaties in Wales waar je goede fietsen kunt huren voor dagtochtjes, onder meer in Snowdonia, maar ook in het lieflijke Midden-Wales of bij de ruige Brecon Beacons in de buurt. Laatstgenoemde en het Noord-Oosten van Wales zijn bovendien een geweldige bestemming voor mountainbikers, omdat er talloze natuurlijke mountainbiketrails beschikbaar zijn.

Fietsen Wales

Lôn Las Cymru is een aaneenschakeling van prachtige natuur en fikse heuvels die bedwongen moeten worden!

Ontdek de kust

De veelzijdigheid van Wales is ongekend en de kustregio in het zuiden is weer een compleet ander uiterste dan de heuvels en bergen in het midden en noorden van Wales. De Celtic Trail is een geweldige fietsroute die de hele zuidkust aandoet en het Pembrokeshire kustpad is uitermate geschikt voor wandelaars en vogelaars. Onderweg zul je pittoreske dorpjes zoals Fishguard en St. David’s tegenkomen, waar je kunt genieten van een welverdiende pint in een van de traditionele pubs.

Kustpaden Wales

De kustpaden in het zuiden van Wales zijn perfect voor lange wandelingen

wandelen Wales

In totaal is er ruim 1400km aan kustpad te bewandelen in Wales!

Grootste verrassing van dit gebied is misschien nog wel dat Wales een van de Europese surf hotspots is! Anglesey, Pembrokeshire en the Gower Peninsula zijn allemaal locaties waar je geweldig kunt surfen. Wellicht niet de meest tropische bestemming, maar wel degelijk een prachtige locatie!

Zoek de extremen op!

Nog niet voldoende adrenaline opgewekt met bovenstaande activiteiten? Dan kun je het vanzelfsprekend nog extremer zoeken. In de bergketens kun je bijvoorbeeld de dieptes van de grotten opzoeken en door nauwe tunnels en spelonken kruipen om zo de meest geweldige, onbekende krochten van Wales te ontdekken! Daarnaast kun je ook al je energie ondergronds kwijtraken door een paar uur te gaan springen bij Bounce Below: een waar springparadijs in een oude leisteengrot. Ook ziplinen (boven én ondergronds), coasteering, raften en abseilen behoren tot de ontelbare mogelijkheden die dit land te bieden heeft.

Bounce Below

Bounce Below: trampolinespringen in leisteengrotten!

Wales mag dan weliswaar klein van oppervlak zijn, de activiteiten laten niks te wensen over. Juist dankzij de beperkte grootte van het land voelt het aan als een grote outdoorspeeltuin waarin het landschap het perfecte decor is voor alle activiteiten die je je maar kunt wensen…and beyond. Croeso am Byth!

Nant Gwynant Snowdonia

De prachtige vallei van Nant Gwynant in Snowdonia

Brigitte
Latest posts by Brigitte (see all)
    • Brigitte zegt:

      Hi Nienke,
      Wat heerlijk dat jullie dit weekend in Wales hebben doorgebracht, waar zijn jullie precies heen gegaan? Wat mij betreft is Wales echt een van de meest onderschatte bestemmingen in Europa; het is zo prachtig en heeft ongelooflijk te bieden. Geniet ervan! Groetjes, Brigitte

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>