Reisadvies Slovenië per 24 juni naar geel

Goed nieuws voor Nederlanders die deze zomer graag buiten de landsgrenzen op vakantie willen, maar bij voorkeur niet naar de geijkte – en vaak drukke – vakantiebestemmingen willen afreizen. Slovenië kleurt vanaf donderdag 24 juni geel maar het land zelf is groener dan groen.

Reisadvies Slovenië

Slovenië is ongeveer de helft zo groot als Nederland en leent zich dus ideaal voor een autovakantie. De prachtige turquoise meren en rivieren, de bergen, de ruimte en rust, het grote aantal campings – waaronder een indrukwekkend glamping aanbod, een eldorado voor fiets- en wandelliefhebbers, de sfeervolle en ideale wandelhoofdstad Ljubljana en de lokale wijnen zullen ook bij vakantiegangers die er nog niet eerder geweest zijn goed in de smaak vallen. Lees het hele reisadvies Slovenië op www.nederlandwereldwijd.nl. Algemene toeristische info over Slovenië op www.slovenia.info.

vakantie Slovenie

Reisadvies Slovenië per 24 juni naar geel.

Met een elektrische auto op vakantie naar Slovenië

Met een elektrische auto op vakantie naar een land dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, spreekt het verkeersbureau van Slovenië natuurlijk enorm aan. Inmiddels heeft het land een uitgebreid netwerk van oplaadpalen en wordt er hard gewerkt aan het uitbreiden van snellaadstations voor elektrische auto’s. Voordeel van een vakantie in Slovenië is dat de rijafstanden daar beperkt zijn: het land heeft een oppervlakte van 20.000 km². Kijk voor een overzicht van de huidige oplaadpunten hier.

fietsvakantie Slovenie

Visvakantie in Slovenië

FishingBooker – een van ’s werelds grootste visvakantieboekingsites – tipte onlangs Tolmin in het Triglav National Park langs de rivier Soča als een van de top tien vislocaties in de Alpen regio. Zeker met een polariserende zonnebril kleurt het heldere water van deze rivier echt azuurblauw en het uitzicht op de bergen is magistraal. De vangst is hier vooral forel en vlagzalm. Maar er zijn tientallen andere uitstekende vliegvisstekken in Slovenië, het land heeft zo’n 28.000km aan rivieren en 1300 meren met een oppervlakte van meer dan 1 hectare. Voor nadere informatie klik hier.

10 redenen om te gaan fietsen in Slovenië

Dat Slovenen tot de beste tourfietsers ter wereld behoren, mag geen verbazing wekken. Sterren als Tadej Pogacar en Primož Roglič hebben in hun geboorteland ongekend oefenterrein en roepen toeristen op hun land op een tweewieler te ontdekken op een voor ieder wat wilds niveau en zwaarte. Wil je afzien op de Vršič bergpas met zo’n 50 haarspeldbochten of relaxed fietsen tussen wijngaarden, ga je liever mountainbiken in de Koroška of door grotten in de bergen van Peca of met het hele gezin op een rustig tempo langs rivieren waaronder de mooie Drava route, het land biedt een enorm aanbod aan verschillende fietsregio’s. Niet onbelangrijk is het netwerk van fietsvriendelijke accommodaties die herkenbaar zijn aan de 1 tot 5 fietswielenclassificatie. Lees de top tien redenen voor een fietsvakantie in Slovenië hier.

Reisadvies Slovenië 2021

Overnachten in een kasteel

Laten we wel zijn. Niks mis met overnachten in hotels of campings tijdens je vakantie maar wil je een keer extra romantisch slapen of de kids verrassen op een bijzondere overnachting, dan scoort een verblijf in een kasteel wel hoge ogen. In Slovenië zijn veel kastelen voor toeristen opengesteld, maar er zijn er ook meerdere die omgebouwd zijn tot een deluxe hotel. Denk aan het Otočec Castel aan de Krka rivier – aangesloten bij Relais & Chateaux, het hotel Mokrice Castle bij Brežice en het Grad Kasteel in de heuvels van Goričko.

Chateau Ramsak

Nieuw hotel in Bovec

Je wilt wandelen, hiken, fietsen, kajakken, raften, kajakken… dan is de plaats Bovec in het noordwesten van Slovenië een ideaal basis. Het ligt in het Triglv National park – een paradijs voor outdoor liefhebbers. Het accommodatie-aanbod is nu uitgebreid met de opening van het nieuwe Soča hotel in het centrum. Het hotel heeft 20 kamers met uitzicht op de Julian Alps, een wijn- en bierbar, spa en fitness ruimte en een buitenbad. Het hotel is strak en modern ingericht. In de lobby is tevens een informatie- en reserveringsdesk van de Soča Rafting Sports Center.

Otocec Castle Hotel

Het gerenoveerde Otocec Castle Hotel ligt op een eilandje dat wordt omgeven door de Krka-rivier.

Meer informatie over Slovenië

Het is groen, gastvrij en geweldig. Het is Slovenië! Lees hier het reisverslag over glamping in Slovenië.

Wist je dat Slovenië de perfecte vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen is? Wij tippen vier spetterende activiteiten, ook voor de kinderen, waardoor de kans groot is dat niet alleen jij, maar de hele familie verliefd wordt op Slovenië.

De prachtige Vintgar kloof is een plek die je eigenlijk niet over mag slaan tijdens je bezoek aan Slovenië.

‘Wat moet je nou in Slovenië?’ Onze redacteur Koen ging op onderzoek uit en kwam terug met deze geweldige highlights van Slovenië.

 

 

Martijn
 1. Eef walgaard zegt:

  Er is toch een verplichte quarantaine in Slovenië? Hoe zit dat nu? Wij willen we dit weekend naar toe. Of gaat dat ook per 24/6 veranderen?

  • Beste Eef,

   Dat klopt gedeeltelijk. Voor Slovenië staat Nederland als diep rood coronaland in de boeken.

   Je kan wel gelijk aan je vakantie beginnen als je volledig bent gevaccineerd of niet langer dan een half jaar geleden van Covid bent hersteld. Ben je niet gevaccineerd of nog niet volledig, dan moet je een PCR test doen en 10 dagen quarantaine in je huisje/hotel… dat is natuurlijk geen doen. Dat wil zeggen: je kunt alleen naar Slovenië als je volledig bent gevaccineerd of recent van Covid bent hersteld.

   Meer informatie vind je op de Sloveense overheidssite

   Groet,
   Martijn namens Team Reishonger

 2. Update 05-07-2021:

  De Sloveense autoriteiten hebben besloten dat per 3 juli Nederland op de oranje lijst wordt geplaatst met uitzondering van Friesland en Groningen die op de groene lijst komen.

  Dat betekent dat per 3 juli geen quarantaine meer geldt voor Nederlandse reizigers.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>