Reisadvies Oekraïne aangepast

Het reisadvies Oekraïne is vandaag (24-02-2022) aangepast. Het Russische leger is begonnen met de oorlog tegen Oekraïne. De kleurcode van het reisadvies voor heel Oekraïne is rood. Dit betekent dat het te gevaarlijk is om daar naartoe te reizen. Wat jouw situatie ook is: reis niet naar Oekraïne.

Reisadvies Oekraïne 24-02-2022

Nederland heeft het reisadvies voor Oekraïne aangescherpt. Voor het hele land geldt vanwege de Russische inval nu ‘code rood’. Nederlanders worden verzocht het land ‘zo snel mogelijk’ te verlaten.

reisadvies Oekraine

Rusland valt Oekraïne binnen

Rusland heeft de start aangekondigd van militaire operaties in Oekraïne. Er zijn meerdere meldingen van wijdverbreide militaire activiteit en reëel levensgevaar.

Noodtoestand Oekraïne

Oekraïne stelt vanaf 24 februari een landelijke noodtoestand in, die minimaal 30 dagen zal duren. In het hele land zullen waarschijnlijk meer documentatiecontroles van mensen en voertuigen, vervoersbeperkingen en strengere veiligheidsmaatregelen voor openbare gebouwen en infrastructuur plaatsvinden. Andere maatregelen zijn onder meer extra grenscontroles, beperkingen op grote openbare evenementen, avondklokken, beperkingen op telefoons, internet en omroep, en evacuaties van bepaalde gebieden.

De Oekraïense Staatsgrensdienst heeft aanvullende maatregelen aangekondigd voor grenszones met Rusland en Wit-Rusland. Dit geldt voor de aangrenzende gebieden naar de Krim en de niet door de regering gecontroleerde regio’s Donetsk en Luhansk, en langs de kustlijn van Oekraïne.

KLM stopt vluchten op Oekraïne na rood reisadvies

KLM heeft alle vluchten op de Oost-Europese bestemming geannuleerd. De luchtvaartmaatschappij vliegt sinds 2014 al niet over de oostelijke regio’s van Oekraïne en Krim. Nu zijn dus alle vluchten naar Oekraïne opgeschort. Ook andere vliegmaatschappijen zullen ook niet meer van en naar Oekraïne vliegen.

Rusland heeft ook meer dan 10 luchthavens in het zuiden van het land en op de Krim gesloten. Dat meldt de Russische luchtvaartautoriteit Rosaviatsija. Het gaat onder meer over de luchthavens van Rostov, Krasnodar, Koersk, Voronezj en Simferopol. In Sotsji, aan de Zwarte Zee, vinden wel nog operaties plaats.

Bijna 200 vluchten zijn op de luchthaven van Moskou vertraagd of geannuleerd.

Actueel reisadvies Oekraïne

Voor het actuele reisadvies voor Oekraïne verwijzen we naar de website van de Rijksoverheid.

Dionne

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>