Een duidelijke first-time reisgids naar Zuid-Korea

Zuid-Korea; het Aziatische land dat vooral bekend staat vanwege de gespannen relatie met Noord-Korea. Dit hoeft echter helemaal niet de voornaamste reden te zijn dat je Zuid-Korea kent. Het land kent namelijk een aantal prachtige hoogtepunten die je in je leven gezien moet hebben. Eerder schreven we al deze reisgids Zuid-Korea voor beginners. Ben je van plan om binnenkort naar Zuid-Korea af te reizen, dan hebben we hier een aantal extra tips voor je!

Beste reistijd Zuid-Korea

Evenals Nederland kent ook Zuid-Korea vier verschillende seizoenen. Het beste kun je echter gaan in de lente of in de herfst. Dit is voor velen qua klimaat de meeste ideale tijd om het land te bezoeken. In de zomer kan de temperatuur namelijk aardig oplopen, waarbij ook de hoge luchtvochtigheid een rol gaat spelen. In de winter daalt de temperatuur ook sterk. Ben je echter een liefhebber van wintersport en wil je een unieke wintersportvakantie beleven, dan is een bezoek tijdens de wintermaanden juist wel aan te raden.

Tijdens de herfst en lente is echter de beste tijd om Zuid-Korea te bezoeken. Dit geeft namelijk een prachtig kleurenpalet, zeker om naar de mooie bloesembomen te kijken. Tijdens deze maanden ligt de temperatuur rond de twintig graden, terwijl de mate van regenval ook minimaal is. Dit maakt dat deze maanden ideaal zijn om het land te bezoeken.


Maak gebruik van VPN

Enerzijds vanwege de veiligheid en anderzijds vanwege de content die je anders niet kunt raadplegen. De veiligheid in dit soort landen is goed geregeld, maar het blijft natuurlijk altijd oppassen wanneer je gebruikmaakt van een open wifi-netwerk. Dit zijn namelijk ideale manieren voor hackers om jouw gegevens te raadplegen, terwijl jij nietsvermoedend geniet van een kopje Zuid-Koreaanse thee. Door gebruik te maken van een VPN, worden jouw gegevens versleuteld verzonden en ontvangen, zodat hackers er niet bij kunnen.

reisgids Zuid-Korea

Wil je content raadplegen, maar weet je niet zeker of het in Zuid-Korea kan, ook dan komt een VPN goed van pas. Hierdoor kun je namelijk verbinding maken met een server in jouw eigen land, zodat je content kunt raadplegen via die server. Aanbieders denken op dat moment namelijk dat je je in het land van de server bevindt, waardoor de content niet geblokkeerd is. Door simpelweg op Google te zoeken naar ‘best VPN’, vind je vanzelf een VPN die voor jou geschikt is.

De taal

De taal kan in Zuid-Korea een struikelblok zijn. Hoewel veel jongere Zuid-Koreanen een redelijk woordje Engels spreken, is het vooral voor de oudere generatie ongebruikelijk om het Engels te beheersen. Ook in de toeristische gebieden kan het zo zijn dat een winkelmedewerker of een ober in een restaurant geen Engels spreekt. Wees daarom bereid om duidelijk te maken wat je wilt met handen en voeten of maak gebruik van Google Translate.

Wifi op zak

Het kan uitermate handig zijn in Zuid-Korea om wifi op zak te hebben. In Zuid-Korea is het mogelijk om een apparaat te huren, waarmee je een wifi-verbinding kunt opzetten met een draagbaar apparaat. Aangezien de Engelse taal een groot struikelblok kan zijn, is een verbinding met het internet (en dus Google Translate) vaak erg handig. Ook het kopen van een simkaart behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.

Zuid-Korea

Breng de juiste adapter mee

Tegenwoordig heb je overal stroom voor nodig. Neem daarom ook de juiste adapter mee op vakantie of zorg voor een omvormer. Vergeet je (een van) deze twee dingen namelijk, dan kan het zomaar zijn dat je de rest van de tijd moet doorbrengen zonder stroom of dat je ter plekke adapters moet aanschaffen.

Let op je schoeisel

Het is zeer belangrijk om de juiste schoenen aan te doen. In Zuid-Korea ligt alles ver van elkaar, maar is niet overal aan openbaar vervoer gedacht. Als je de afstanden die je moet lopen ook nog eens op slechte schoenen moet lopen, dan kan het een pijnlijke middag worden. Het dragen van het juiste schoeisel is daarom zeer aan te raden. Dit voorkomt pijnlijke voeten aan het eind van de dag, maar geeft je wel de mogelijkheid om ook op vakantie genoeg te bewegen!

Zuid-Korea bloesembomen

Met deze tips wordt een vakantie naar Zuid-Korea een fluitje van een cent en een prachtige belevenis. Vergeet vooral niet om prachtige foto te maken van de bloesembomen langs de weg, drink echte Zuid-Koreaanse thee en wees bereid om met veel Aziaten op de foto te gaan. Voor hen is het, zeker in de afgelegen gebieden, bijna een unicum om met een lange blanke Hollander op de foto te kunnen! Geniet van je vakantie!

Reisgids naar Zuid-Korea

Heb jij nog leuke tips die niet aan de online reisgids naar Zuid-Korea mogen ontbreken? Deel jouw tips dan als reactie onderaan dit bericht.

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>