Duurzaam reizen met Better Places

2017 is International Year of Sustainable Tourism for Development. Internationaal toerisme draagt bij aan het realiseren van de VN Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling, waarmee de VN de wereld een betere plek wil maken. De Nederlandse reisorganisatie Better Places werkt met haar duurzame aanpak mee aan het waarmaken van die doelen.

Realiseren van de Werelddoelen (Sustainable Development Goals)

Eind 2015 stelde de VN zeventien Sustainable Development Goals (SDG’s) vast. Voor 2030 moet er, onder andere, een einde komen aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Toerisme speelt een belangrijke rol in het realiseren van de Werelddoelen.

International Year of Sustainable Tourism for Development

De zeventien Sustainable Development Goals (SDG’s)

International Year of Sustainable Tourism for Development

Met het uitroepen van het International Year of Sustainable Tourism for Development erkent de VN dat toerisme veel invloed heeft in de wereld. Toerisme zorgt voor economische groei, werkgelegenheid, armoedebestrijding, natuurbescherming, cultuurbehoud en wederzijds begrip. Er zijn landen die volledig op het toerisme draaien. De toerismesector moet duurzaam ontwikkeld worden, zodat toerisme nog meer kan bijdragen aan de zeventien Werelddoelen.

International Year of Sustainable Tourism for Development

Natuurbescherming is een van de speerpunten van het International Year of Sustainable Tourism for Development

Verantwoord reizen maakt wereld mooier

De Nederlandse reisorganisatie Better Places is ontstaan vanuit het geloof dat verantwoord reizen de wereld mooier kan maken. De organisatie draagt daarom actief bij aan het realiseren van de Werelddoelen. Oprichter Saskia Griep:

“Better Places wil de lokale bevolking mee laten profiteren van reizen. Dat betekent dat we reizigers laten kennismaken met lokale gemeenschappen, die zelf excursies en homestays organiseren. Zo leren reizigers een andere cultuur begrijpen en kunnen de locals in hun eigen levensonderhoud voorzien.”

Verantwoord reizen met Better Places

Better Places vindt het belangrijk dat je als reiziger een land leert kennen. Dat je in contact komt met de lokale bevolking

Realiseren van economische groei

Het belangrijkste Werelddoel is het beëindigen van armoede, op de voet gevolgd door het creëren van goed werk voor iedereen, en duurzame en inclusieve economische groei. Better Places werkt tijdens haar rondreizen zoveel mogelijk met lokale gidsen, zodat zij zelf hun geld kunnen verdienen. Reizigers verblijven in kleinschalige, lokaal gerunde hotels of in ecologdes die op een duurzame manier werken, waar het draait om het behoud van cultuur en natuur en om respect voor lokale culturen. Better Places biedt reizigers graag een kijkje in de keuken van duurzame lokale bedrijven, zoals fair trade-koffieplantages, en organiseert homestays bij lokale families.

CO2 neutraal op reis

Daarnaast is het Werelddoel ‘in actie komen tegen klimaatverandering’ voor Better Places van groot belang. Saskia Griep zegt hierover:

“Reizen per vliegtuig creëert wereldwijd welvaart, maar brengt ook CO2-uitstoot met zich mee. We compenseren daarom de CO2 -uitstoot van al onze reizen, inclusief internationale vluchten, door te investeren in efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Zo dragen wij op verschillende manieren bij aan het behalen van de Werelddoelen. Toerisme heeft wereldwijd enorm veel invloed en kan echt voor positieve verandering zorgen. Daarom is het heel belangrijk dat we onze sector op een duurzame manier blijven ontwikkelen. We hopen dat het International Year of Sustainable Tourism for Development hier een flinke impuls aan gaat geven.”

Duurzaam reizen met Better Places

Better Places biedt kwalitatief hoogstaande reizen met aandacht voor de natuur en de lokale bevolking. In 2016 won Better Places de Reisgraag award in de categorie Verre Reizen. Better Places is onderdeel van de Riksja groep en sinds begin 2017 Travelife gecertificeerd. Meer informatie over de relatie tussen toerisme en de Werelddoelen: https://www.betterplaces.nl/duurzaam-toerisme/.

Follow us

Team Reishonger

Reishonger.nl is de blog voor reislustigen, avonturiers, outdoor geeks, backpackers en wereldreizigers.
Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>