Je hoeft niet ver te reizen om mooie steden te bezoeken. In het Belgenlandje zijn er verschillende plaatsen die zeker de moeite waard zijn, waaronder Gent. Het is een oude stad met voor ieder wat wils.

Mooiste plekjes

Gent is een van de grootste studentensteden van Vlaanderen, al merk je er in het weekend niet veel van. In het weekend loopt het er vol met toeristen die de mooie markten, oude huizen en kleine straatjes komen bezichtigen. Met een boottochtje kom je langs enkele romantische plekjes, zoals de de Lievekaai en het Gravensteen. Als je dan nog zin hebt om dieper Gent in te duiken, stel ik voor om naar het Citadelpark te gaan, waar in de zomer een rozentuin is. Ook achter de Sint-Pietersabdij is er een mooie boomgaard waar je rustig van het zonnetje kunt genieten en een boek kunt lezen. Wie liever met een drankje van de zon geniet, kan terecht op het dak van de Vooruit waar er een terras is.

Lievekaai

De Lievekaai, een romantisch plekje langs het water

Eten en drinken

Dorst of honger zal je niet snel krijgen in Gent. Op elke hoek van de straat zit wel een café of restaurant. Voor een lekker ontbijtje of brunch kan je terecht bij Pain Perdu of Julie’s House, wat erg bekend is onder de Gentenaars. Als lunch kan je een bagel eten in Jackie’s Bagelbar of genieten van een overvloed aan chocolade in Mayana. ’s Avonds heb je keuze uit allerlei verschillende restaurants. Ben je een echte vleeseter, dan raad ik aan om ribbetjes te gaan eten bij Amadeus. Heb je eerder zin in Italiaans, ga dan naar Il Mezzogiorno, een authentiek Italiaans restaurantje. Voor een snelle hap kun je terecht op de Korenmarkt, waar verschillende fastfoodketens zitten. Mijn favoriet is de sushiboot bij Tokyo Sushi op de Botermarkt!

Uiteraard kun je Gent niet verlaten zonder de streekproducten te hebben geprobeerd. De cuberdon of ‘neuzekes’ zijn snoepjes die je op straat kunt kopen. Op de groentemarkt staan twee kraampjes die al jaren concurreren om de meeste neuzen te verkopen per dag. Ik ben benieuwd bij wie jij je cuberdons gaat halen!

Verder heb je ook de Gentse mosterd en de sneeuwballen, die je zeker moet proberen. Waar je echt een avond voor moet vrijmaken is bier proeven. Waterhuis aan de bierkant of de Trollenkelder zijn cafés waar je uit honderden bieren kunt kiezen. De échte Gentse bieren zijn de Gentse Strop en de Gruut. Natuurlijk zijn er nog veel meer Belgische dranken die de moeite waard zijn. In het Dreupelkot kun je bijvoorbeeld allerlei soorten jenever drinken.

Graslei

De Graslei, een vaste plaats voor de studenten

Uitgaan

Als je aan Gent denkt, denk je automatisch ook aan de Gentse Feesten. Dit is een gratis festival in juli dat tien dagen duurt en waarop je helemaal los kunt gaan. Er zijn optredens, danslessen, cocktails en veel ‘ambiance’ zoals ze in België zeggen! Voor de studenten is de uitgaansbuurt de Overpoort, maar daar is in het weekend niks te doen. De studenten zijn dan allemaal naar huis. Voor de jazz liefhebbers is er Hot Club de Gand en de echte feestbeesten kunnen naar de Culture Club.

Er is in ieder geval voor iedereen wat wils in deze mooie stad. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt?

Tekst en foto’s: Eveline Hagenbeek

  1. Marie-Lise zegt:

    Toffe post!
    Ik woon zelf niet ver van Gent en ga er vaak naar toe. Het is één van mijn favoriete steden.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>