Een weekendje Arnhem

Staat Arnhem al op je lijst met bestemmingen voor een dagje of weekend weg? Deze groene stad barst van de creativiteit én historie. Deze highlights wil je bij een bezoek zeker niet missen.

Begin je weekendje Arnhem en omgeving vanaf het spoor; het nieuwe station is een architectonisch hoogstandje. Je wandelt zo de Arnhemse binnenstad in, vol winkels, nostalgische boetiekjes, leuke lunchrooms, koffiebarretjes, gezellige eetcafés en restaurants. Onder de winkelstraten van Arnhem bevinden zich tientallen eeuwenoude historische kelders. Stijg je liever naar grote hoogtes, kan dat ook!

Slag om Arnhem

Zeg je Arnhem, dan denken veel mensen aan de indrukwekkende geschiedenis van de Slag om Arnhem. Vandaag stuit je nog steeds op sporen van die strijd. In musea, maar ook daarbuiten. Het icoon van de strijd rondom Arnhem is de John Frostbrug, waar heftig is gevochten in september 1944. In het gratis toegankelijke Airborne at the Bridge leer je meer over Operatie Market Garden. Het informatiecentrum vertelt de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud die op deze plek vochten en sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem.


Weekendje Arnhem? Ga naar het Airborne At The Bridge informatie centrum

Kom naar Airborne at the Bridge en stap in de voetsporen van een Britse parachutist

John Frostbrug Arnhem

De John Frostbrug, in de volksmond de Rijnbrug genoemd

Groene parken

Van de heide op de Posbank vlakbij Arnhem heb je vast al gehoord. Maar wist je dat de stad zelf ook ontzettend groen is? Er zijn ontzettend veel fijne stadsparken. Vanuit het Centraal Station sta je binnen 5 minuten in het Sonsbeekpark. Daar is het heerlijk wandelen. Dwaal over de kronkelende paadjes langs sprookjesachtige villa’s, monumentale bomen en de waterval. Vanuit het Sonsbeekpark wandel je zo de aansluitende parken Zypendaal en Gulden Bodem in. Even bijkomen kan in Sonsbeekvilla, in het grand café daar rust je uit met een lekkere cappuccino.

Park Sonsbeek, Arnhem

Park Sonsbeek, Arnhem

De Eusebiuskerk

We horen je denken: “een kerk als highlight, echt!?” Maar de Arnhemse Eusebiuskerk is geen kerk als alle anderen. Je hoeft hier geen orgel of heiligenbeeld te bekijken. Wel toffe tentoonstellingen, een experience rondom WOII en een glazen balkon met uitzicht over de stad. Op de begane grond vind je moderne kunst rondom thema’s als klimaatverandering en mode. Geen last van hoogtevrees? Pak dan de lift naar het glazen balkon. Vanaf dit platform op 73 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over de stad. In de toren vind je ook de Eusebius Experience. Daarmee wordt de verwoesting en wederopbouw van de stad tijdens en na WOII inzichtelijk en voelbaar.

Eusebiuskerk Arnhem

In de Eusebiuskerk maak je een reis door de tijd

Stad van mode & design

Arnhem is een echte modestad. Wist je dat Viktor en Rolf, Iris van Herpen en Spijkers & Spijkers allemaal in Arnhem zijn begonnen? Door de kunstacademie telt Arnhem ontzettend veel mode-ontwerpers, designers en kunstenaars. In het Modekwartier in de wijk Klarendal zit je er met je neus bovenop. Zowel aanstormend talent als gevestigde namen hebben hier hun atelier of studio, waar je vaak zo naar binnen kunt lopen. Grote kans dat je naar huis gaat met een nieuwe vaas, ketting, lamp of handgemaakte tas.

Modekwartier Arnhem

Modekwartier (Fashion Quarter) met Ewa Walinska Gallery en Rosanna Bergsma Maatschoenen

Op wereldreis bij Burgers’ Zoo

In dierenpark Burgers’ Zoo ben je één met de natuur. Je maakt hier een avontuurlijke expeditie door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld. Trek door het tropisch regenwoud en wandel via de rotswoestijn van Arizona naar de savanne van Oost-Afrika. Duik onder water en bekijk het tropisch koraalrif om daarna het oerwoud van Maleisië te bezoeken. Het hoogtepunt van het winterseizoen in de Pasar Malam. Tijdens de kerstvakantie is er in de Bush een unieke Indische markt met heerlijk eten en exotische muziek, midden tussen de tropische planten en dieren.

Kijk voor meer tips op visitarnhem.com!

Burgers Zoo aquarium

Burgers Zoo

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>