Pasen in Den Haag

Pasen in Den Haag en Scheveningen: het voorjaarszonnetje lonkt op het strand. De paviljoens en de terrassen zijn open. De strandsporten komen tot leven. Maar ook in de historische binnenstad valt veel te beleven. Tijd voor een weekendje genieten!

De komende paasdagen is Den Haag the place to be. Wij geven je enkele speciale tips om een paasbrunch aan het strand te combineren met een onvergetelijke ervaring op grote hoogte.

De leukste tips voor Pasen in Den Haag

Grote Markt, foto van Maurice Haak

De leukste tips voor ‘t Paasweekend

1. Een ritje reuzenrad op de Pier

Op een voor Europa unieke plek -op zee, halverwege de Pier van Scheveningen- staat een veertig meter hoog reuzenrad. Skyview De Pier biedt een spectaculair uitzicht over het elf kilometer lange strand en de Haagse skyline. Het reuzenrad heeft 36 gesloten gondels voor maximaal zes personen met comfortabele zitjes en airco; de VIP-gondel heeft zelfs een glazen bodem. Een ritje duurt ongeveer vijfentwintig minuten en je geniet van een geweldig uitzicht over land en zee. Je kunt sinds kort zelfs lunchen, dineren of high-tea’en in een van de speciale ‘dinnerwheels’. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon op de Pier te genieten van het uitzicht, wat streetfood te proberen en een terrasje te pakken. De Pier is dagelijks gratis toegankelijk vanaf 10.00 uur.

reuzenrad de pier

Op de Scheveningse Pier staat ook Nederlands eerste reuzenrad boven zee

2. Zippen op de Scheveningse Pier

Vanaf april kun je vanaf de top van de 55 meter hoge Bungy Toren per zipline ruim 350 meter naar beneden roetsjen over de Scheveningse Pier. Langs het reuzenrad, over de zee en het strand. Je eindigt boven de terrasjes van de Pier. De Zipline Zip Holland -geopend van 11.00 tot 20.00 uur- is geschikt voor waaghalzen van alle leeftijden met een minimale lengte van één meter. Zippen kun je alleen of met zijn tweeën naast elkaar.

zipline scheveningen

Ziplinen vanaf De Pier – Foto Maurice Haak, Den Haag Marketing

3. Traditionele Paasmarkt op het Lange Voorhout

Kom lekker struinen over de driedaagse Paasmarkt in de historische Haagse binnenstad. Langs kraampjes met kleding, sieraden, antiek, boeken en artikelen uit moeders en grootmoeders tijd. Met Pasen, als het Voorhout betoverd wordt door duizenden bloeiende krokussen, is deze plek dus een extra bezoekje waard! De statige panden huizen diverse culturele instellingen, waaronder Theater Diligentia, Pulchri en het Escher Museum.

4. Beklim de Haagse Toren

Onder leiding van een gids kun je de 288 treden van de ‘Haagse Toren’ van de Grote Kerk beklimmen, een uniek uitkijkpunt in hartje centrum. Onderweg naar het balkon vertelt de gids sfeervolle verhalen, wetenswaardigheden en anekdotes. Eenmaal boven heb je een spectaculair 360° uitzicht over de binnenstad en de Haagse badplaatsen Scheveningen en Kijkduin. De zeskantige toren uit de vijftiende eeuw behoort tot de oudste gebouwen van Den Haag. De rondleidingen beginnen om 13.00 en 15.00 uur en duren zo’n anderhalf uur. Tickets kun je online reserveren via gadenhaag.nl.

grote kerk den haag

Uitzicht toren Grote Kerk, foto van Arjan de Jager

5. Family fun

Den Haag ademt volop cultuur en historie. De hofstad heeft zelfs de meeste bezienswaardigheden per vierkante meter van Nederland. Bezoek Haagse highlights zoals het Binnenhof (vooral indrukwekkend om ’s avonds doorheen te wandelen), Paleis Noordeinde en ‘t Vredespaleis. Rond Pasen openen de grote Haagse attracties weer hun deuren, zoals Duinrell en Drievliet. Voor een dagje uit met de hele familie is er dan ook in Den Haag volop keuze. Reis in één dag door heel Nederland in Madurodam, sta oog in oog met roggen en zeepaardjes bij Sea Life, of dompel je onder in de spectaculaire films van het Omniversum. Voor de verbinding tussen de Haagse binnenstad en het Scheveningse strand kun je gebruikmaken van de hop-on hop-off tourist tram. In historische voertuigen uit de jaren vijftig (met de klassieke Haagse kleurstelling crème-geel met groene biezen) rij je langs diverse bezienswaardigheden en krijg je veel wetenswaardigheden over onze enige stad aan zee te horen.

6. Heerlijke paasbrunches

Bezoek voor een paaslunch op niveau The Penthouse, Nederlands hoogste restaurant op de bovenste verdiepingen van de Haagse Toren. Het restaurant -geïnspireerd op New Yorks befaamde Flatiron Building- ligt op een hoogte van 135 meter en biedt een majestueus uitzicht.

Met je voeten in ‘t zand brunchen tijdens Pasen? Je kunt een Haagse paasactiviteit op hoogte natuurlijk ook combineren met een paasontbijt, paasbrunch of paasbuffet aan het strand. Op Eerste en Tweede Paasdag serveren verschillende strandtenten op Scheveningen en Kijkduin vanaf ‘s morgens vroeg een uitgebreide paasbrunch voor de gehele familie. Wees wel op tijd met reserveren!

Beachclub Titus Kijkduin, foto van Maurice Haak

Paasbrunchen doe je bijvoorbeeld in Kijkduin bij Beachclub Titus of Strandpaviljoen Zuid. Of in Scheveningen bij surfschool Hart Beach, Strandpaviljoen De Waterreus, Carlton Beachclub of El Nino Beach Club

Surf voor het gehele, diverse overzicht van kunst en cultuur tot dineren, shoppen, flaneren en de driedaagse paasmarkt naar denhaag.com voor een uitgebreid overzicht van alle Haagse paasactiviteiten.

Dionne

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>