Heb je altijd al eens in een klassiek Volkswagen busje willen rondtoeren? We Love Oldtimers biedt je deze unieke mogelijkheid. Voor een dag waan je je even terug in de flowerpower jaren. Wij gingen een dagje met onze kinderen op pad met een prachtig hippiebusje. Lees hier ons reisverslag!

“Papa, opa en oma hadden ook meegekund!” roept onze zoon zodra hij het busje instapt. “En Sam (onze boxer hond) ook!” vult zijn zus direct aan. En dat had inderdaad makkelijk gekund. De blauwe Volkswagen T1 blijkt ontzettend ruim van binnen. Ideaal dus om met de hele familie of vriendengroep een dagje te gaan touren. Overigens kun je de Volkswagen busjes ook voor andere doeleinden huren. Bijvoorbeeld voor een toffe fotoshoot, als eyecatcher voor op een beurs, festival of als romantisch vervoer voor een bruiloft.

Showroom We Love Oldtimers Hoogblokland

We All Love Oldtimers

We zijn in Hoogblokland, een dorpje in de Alblasserwaard, bijna tegen de Betuwe aan. Hier is het oldtimer verhuurbedrijf We Love Oldtimers gevestigd. Het bedrijf verhuurt meer dan 55 oldtimers. Hun missie? Jou kennis laten maken met de mooie verhalen en geschiedenis achter de oldtimers. Om jou vervolgens zelf te laten ervaren hoe het is om zelf met een oldtimer rond te toeren. Van Volkswagen busjes en Lelijke Eendjes tot Mustangs, Porsches en MG B Roadsters, We Love Oldtimers heeft een breed scala aan prachtige oldtimers in de showroom, met ieder zo zijn eigen karakter.

Volkswagen bus T1 Blue Lagoon

Al jaren zeiden we tegen elkaar hoe gaaf het zou zijn een keer een roadtrip te maken met zo’n klassiek Volkswagen busje. Voor ons het ultieme gevoel van vrijheid. Wij twijfelden dan ook geen moment bij onze keuze voor het huren van één van de oldtimers; de Volkswagen T1! We Love Oldtimers heeft diverse T1 busjes in de verhuur. Wij kozen voor de Blue Lagoon – de kraakheldere blauwe kleur van deze mooie T1 bus heeft hem deze naam bezorgd. Het hele interieur is ook in de blauw-witte kleuren en dat maakt de bus helemaal compleet.

T1 VolkswagenbusjeVolkswagen T1 oldtimers

Ready to go!

Een aantal dagen voor onze oldtimertrip ontvangen we van al een mailtje van We Love Oldtimers met een instructiefilmpje van de door ons gehuurde Volkswagen T1 bus. Erg handig, want zo krijg je alvast een indruk hoe het is om deze oldtimer te besturen. Zo kan je na het inchecken snel op pad!

We Love Oldtimers

Een leuk winkeltje bij de receptie en een doos met verkleedspullen, die onze kinderen al snel hadden ontdekt

We melden ons rond 09:00 bij de receptie van We Love Oldtimers. Nadat wij samen met de kinderen een rondje door de showroom gemaakt hadden, kregen we de autosleutel van Geert, een van de medewerkers. Gezien de tijd van het jaar kozen we uit de vele uitgezette routes natuurlijk voor de bloesemtocht. Want de Betuwe staat bekend om de fruitteelt in boomgaarden en deze vormen bij uitstek in de lente een opvallend aspect vanwege de bloesem. Na een korte toelichting gaan we op pad met ‘onze Blue Lagoon’. Wauw, een droom die uitkomt!

routes we love oldtimersT1Bloesemtocht We Love Oldtimers

Als blije hippies op (de) weg

Oké, rijden in een klassiek Volkswagenbusje is andere koek dan rijden in een moderne camper. Zo heb je geen stuurbekrachtiging, schakelen doe je nog met een enorme schakelpook en de handrem zit verstopt onder het dashboard. Het is dan ook even wennen, maar al snel hebben we het onder de knie. Vier versnellingen, met twee hadden aan het stuur en gewoon lekker rustig toeren.

oldtimer huren - de T1 met de gesplitste voorruit

Het busje is niet erg goed geïsoleerd en helaas hadden ze een goed werkende verwarming nog niet zo goed begrepen toen deze fantastische oldtimers gebouwd werden, waardoor het bij lage temperaturen behoorlijk fris kan zijn. Vergeet dus niet jezelf warm genoeg aan te kleden. Of kruip onder een van de dekentjes, die voor je klaarliggen in het busje. Het was die dag 12 graden en we hadden de extra kleedjes niet nodig.

volkswagen t1 tourVolkswagen T1

Het Volkswagenbusje leent zich niet om hard te rijden, dus ons advies is om snelwegen te vermijden. Maar dat is sowieso een verstandig idee, aangezien het veel leuker is over de binnendoorwegen in de Betuwe te toeren.

Vrijheid, blijheid

De T1 staat symbool voor vrijheid. Dit gevoel krijg je vanaf het moment dat je achter het stuur van het Volkswagen busje kruipt. Vrijheid, blijheid. En niet alleen wij, ook de omgeving reageert ontzettend leuk als je met zo’n busje op pad bent. Mensen op de fiets zwaaien als je langsrijdt, auto’s komen naast je rijden waarbij de inzittende duimpjes opsteken, motorrijders seinen met hun koplampen en toeteren, we voelden ons echt heel erg tof in deze oldtimer.

Oldtimer picknick Heerlijkheid Mariënwaerdtpicknick we love oldtimers

Na twee uurtjes toeren langs de Linge stoppen we voor een picknick bij Heerlijkheid Mariënwaerdt, een eeuwenoud familielandgoed in Beesd. Kleedje op het gras, kopje koffie, thee en chocolademelk, wat een heerlijk gevoel van vrijheid! Een man die langs wandelt spreekt ons aan. “Wat een mooie bus hebben jullie zeg! Nu nog een surfplank op het dak en hij is af”, vervolgt de man lachend. “Vroeger waren deze Volkswagens mateloos populair in de surfwereld”, vertelt hij. “Een rage die eind jaren ’70 overwaaide naar Europa. Niet alleen vanwege de uitstraling die de busjes hebben, maar ook omdat ze simpelweg ontzettend handig zijn om surfboards mee te vervoeren.”

Een gezin dat even later langsfietst, stopt bij het busje. “Mogen we een foto maken?” Kinderen en vrouwlief voor de bus. En daarna poseert de man zelf ook nog even voor de Volkswagen. Hij blijkt een ware kenner en vertelt ons iets over de geschiedenis van deze Volkswagen. De T1 is de meest originele versie van de Volkswagen busjes, het eerste model. De T1 bus is alleen van 1950 t/m 1967 gemaakt en daardoor zijn er niet veel bussen meer van over. Het uiterlijke verschil met de opvolger, de T2, zit hem vooral in de voorruit zonder middenspijl. Omdat de voorruit niet meer gespleten wordt in twee delen, wordt de T2 ook wel de panoramabus genoemd.

Oldtimer tour

Rijden in een Volkswagen T1 is erg bijzonder, je zult zien dat iedereen naar je kijkt, foto’s maakt en lacht. Jij zult ook met een big smile in deze T1 bus zitten, wat is het rijden in deze klassieker een ongeëvenaarde ervaring!

Natuurcentrum Gorinchem

Natuurcentrum Gorinchem is een leuke stop als je met kinderen een dagje gaat toeren in een oldtimer.

Hoewel de echte bloesemtijd dit jaar nog moet aanbreken, is de route ook nu een succes. We bezoeken die dag nog Fort Asperen en Fort Vuren (beiden onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie), het GeoFort in Herwijnen (interactief museum, erg leuk met kinderen!) en Natuurcentrum Gorinchem (kinderboerderij en speeltuin). Houd er trouwens rekening mee dat op zondag veel ijsboerderijen, landwinkels, fruitbedrijven en kaasboerderijen gesloten zijn.

oldtimer Volkswagen T1Fort Vuren

Zeg nou zelf, wie wil nu niet een dagje uit in het legendarische VW-busje uit de jaren ’60?

Zelf een leuke dagtrip met een oldtimer maken?

Zin in een leuke dagtrip of een micro-avontuur in eigen land? Dan is het echt waanzinnig gaaf om een keer een Volkswagenbusje te huren en op roadtrip te gaan door Nederland. Met een van de Volkswagen T1 busjes zul je veel bekijks oogsten en opgestoken duimpjes tegenkomen tijdens het toeren door de Betuwe.

Bloesemtocht Oldtimerblue lagoon volkswagen

Een prachtig bloesemlandschap, kastelen, forten, kersengaarden en landgoederen; in de Betuwe is ontzettend veel te zien en te ontdekken. Rijd over smalle landweggetjes, stop tussendoor voor een kop koffie, ga lunchen in een van de knusse dorpjes of neem een lunchbox met lokaal lekkers mee en zoek een mooi plekje in de natuur. Zelf huurden wij het VW-busje voor één dag, waarbij wij met ons gezin de bloesemroute in de Betuwe reden. Deze is het leukste om te rijden vanaf half maart tot eind mei. Dan staan de bomen het mooiste in bloei. Je huurt de T1 van 09.00u tot 17.00u. Wil je een halve dag toeren, dan kan dat tot 12.30u of vanaf 13.30u.

Kijk voor meer informatie op www.weloveoldtimers.nl en boek direct jouw avontuur!

T1 oldtimer

Doe iemand een trip met een oldtimer cadeau!

Wat ook erg leuk is, is dat je een trip met een oldtimer cadeau kunt doen? Op de website van We Love Oldtimers kun je een cadeaubon bestellen. Zo regel je binnen 5 minuten een uniek cadeau met een prachtige oldtimer.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>