Actie in Zeeland: ‘Rondje Veerse Meer’

De tijd waarin we nu leven, maakt het reizen naar verre jungles, toffe steden en hagelwitte stranden even behoorlijk lastig. Corona gooit roet in het eten van elk reishongerig persoon op aarde. Toch zijn er daar de voordelen van gedwongen te worden je eigen omgeving (opnieuw) te ontdekken. Dat geldt in ieder geval voor mij en mijn mooie Zeeland. Een veel voorkomende spreuk onder de Zeeuwen de afgelopen tijd is dan ook: Wat wonen we toch mooi en wat hebben we geluk dat we in onze provincie wonen. Ontzettend veel ruimte, rust en een prachtige omgeving staat volledig tot onze beschikking.

Wonen aan het Veerse Meer

Tijd doorbrengen aan het Veerse Meer biedt je de mogelijkheid tot het bezoeken van verschillende gezellige en authentieke stadjes en karakteristieke dorpen rondom. Feitelijk worden deze plekken in de vakanties goed bezocht door toeristen, waardoor het een bruisende sfeer kan geven. Maar Zeeland zou Zeeland niet zijn als je niet altijd een uitvlucht kunt vinden voor een rustgevende of uitdagende wandeling rondom het meer.

boerderij Veerse Meer

Letterlijk een rondje om het Veerse Meer

Op verschillende manieren kun je de omgeving rondom het Veerse Meer verkennen. Als je lekker sportief bent, kun je dit al binnen anderhalf uur doen. Pak je mountainbike of wielrenfiets en je bent binnen no time via de mooiste polderroutes, dwars door dorpjes en langs het water voldaan terug bij je vertrekplaats. Perfect om jezelf daarna te belonen met een koud drankje.


Wielrennen rondom het Veerse Meer

Er zijn genoeg grotere en kleinere campings inclusief huisjes, caravanparken en minicampings van waaruit je allerlei activiteiten kunt ondernemen. Nóg leuker en avontuurlijker is natuurlijk om elke dag een stukje te verkassen naar een volgend adres om zo te proeven van meerdere streken. Zo houd je toch een beetje het ‘op reis zijn’ gevoel. Op reis in eigen land heeft ook zo zijn voordelen: de afstanden zijn lekker kort en alles is overzichtelijk, waardoor je elke dag veel kunt ontdekken. De vele fiets- en wandelpaden maken het mogelijk om Zeeland tot in alle uithoeken te verkennen.

Actie!

De meeste grappen over Zeeuwen die zijn blijven hangen in de tijd kennen wij hier wel. Gelukkig trekt de gemiddelde Zeeuw zich hier vrij weinig van aan, omdat we maar al te blij zijn met alles wat Zeeland te bieden heeft. Voor elke type reiziger of vakantieganger en natuurlijk de locals is er genoeg te doen, zoals kayakken, SUPpen bij KANOA. Een boot huren in de jachthaven van Wolphaartsdijk. Wanneer je zelf een band of waterski’s hebt kun je lekker los gaan binnen de aangegeven watersportgebieden. Windsurfen achter De Schelphoek. Waterskiën in Kamperland. Buggyrijden, solex- en/of scootertochtjes kun je op verschillende plaatsen boeken. Een echte aanrader voor wat meer adrenaline is een toffe skydive maken bij vliegveld Midden Zeeland. De vlucht op weg naar je vrije val alleen al geeft je een spectaculaire weergave van Zeeland.

Watersportplaats tussen De Meerkoet en De Piet

Watersportplaats tussen De Meerkoet en De Piet

Windsurfen op het Veerse Meer

Skaten bij het Veerse Meer

Kanoa Outdoor Veerse Meer

De perfecte dag bij het Veerse Meer

Pak ’s ochtends vroeg na een stevig ontbijt met iedereen die ervoor te porren is een mountainbike of racefiets en volg een te gekke route van ongeveer 50 kilometer langs het water en door de uitgestrekte polders van het Veerse Meer. Op deze manier ontwijk je de stroom van andere fanatiekelingen die in groepen fietsen en kun je je het beste focussen op al het mooie dat om je heen te zien is.  De term ‘Rondje Veerse Meer’ wordt door wielrenners vaak gebruikt en duidt op een heleboel verschillende routes die je om het Veerse Meer leiden. Handig is dus wel om een fietscomputer mee op pad te nemen waarop je routes van te voren kunt instellen. Kies jouw ideale route door polders, langs dijkjes of langs het water en knallen maar!

Wielrennen rondom het Veerse Meer

Na een verfrissende duik of douche is het tijd om weer op te laden tijdens een lekkere picknick op een bijzonder plekje of een lunch op een gezellig terrasje aan het water zoals bij Restaurant Oranjeplaat in Arnemuiden. Dit aan de haven gevestigde restaurant laat je genieten van mooie kwaliteit en gastvrijheid.

Hoe kun je het Veerse Meer nu beter verkennen dan vanaf het water? Huur bijvoorbeeld een sloep of een wat snellere boot in één van de havens vaar door dit unieke natuurgebied langs verspreide kleine eilandjes. De keuze voor aanmeren of rustig ergens voor anker liggen ligt natuurlijk bij jezelf. Iets meer spanning? Regel voor achter je boot een opblaasbare band, waarmee je over het water kunt stuiteren. (Natuurlijk wel in de daarvoor aangegeven watersportgebieden.)

Haventje Veerse Meer

Wanneer je helemaal doorvaart naar Vrouwenpolder en daar je boot aanlegt, kun je de duinen oversteken om je op het Noordzeestrand te installeren als dat je meer interesseert. Hier vind je ook een paar toffe strandtenten, zoals De Dam en Beachclub Lekker waar je de hele dag terecht kunt voor lekkere hapjes en drankjes in een beachy ambiance.

Niet overslaan: Veere

Een stadje dat je niet mag overslaan is Veere. Deze plek oogt vanaf het water al authentiek en doet dit vooroordeel ook eer aan. Dit kleine stadje bulkt van de geschiedenis, prachtige panden, boetiekjes en met als hidden gem: oma’s snoepwinkel. Deze historische plek trekt veel toeristen aan, wat natuurlijk erg gezellig kan zijn. Wanneer je hier liever in alle rust ronddwaalt geldt natuurlijk de gouden regel: kom op tijd!

molen Veere

Veere kade

Veere cemtrum

Veere stadje

Veere doorkijkje

Tip: voor de beste afsluiting van je dag eet je de lekkerste kibbeling of gebakken paling bij Kreeke’s Vis en Resto in Wolphaartsdijk. De twee eigenaren hebben een heerlijk terras aan een akker gecreëerd waar je de laatste zonnestralen kunt meepikken onder het genot van goed drinken en eten van de uitgebreide kaart.

Zeeuws genieten

De natuur ligt hier overal om de hoek, maar ook wanneer je op zoek bent naar wat meer gezelligheid ben je in Zeeland aan het goede adres. Je eigen balans tussen inspanning en ontspanning vinden in de combinatie van bossen, dorpjes, stadjes, polders en het water is geen hele moeilijke opgave. Of je nu op zoek bent naar rust of spanning om te kunnen genieten: in, op en om het Veerse Meer heen zijn er tal van mogelijkheden die op je liggen te wachten.

Veere ijsje

Kyra
Latest posts by Kyra (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>