TicketTipper voor reisfanaten

Reishonger sprak met Martijn Vos, eigenaar van TicketTipper.nl. Met de slogan 'Travel does come cheap' speurt Martijn het internet af naar de allerbeste vliegticketdeals!

Kan je iets meer over jezelf vertellen Martijn?
Ik heb altijd al wel in mijn achterhoofd gehad dat ik een keer een grote reis wilde maken. Dat terwijl ik eigenlijk nooit avontuurlijk reisde. Op een gegeven moment toen de omstandigheden er naar waren besloot ik dat het eindelijk moest gaan gebeuren. Ik gaf mezelf anderhalf jaar de tijd om als een gek te gaan sparen. Ik was inmiddels al 27, maar ik had mijn nu doel duidelijk voor ogen. Anderhalf jaar later zegde ik mijn baan en de huur op en vertrok. Ik was verkocht vanaf de eerste dag.

Ik was precies waar ik moest zijn. De vrijheid, mooie ervaringen, prachtige landschappen en elke dag nieuwe mensen ontmoeten, geweldig.

Ik heb een jaar lang door Azië gereisd van Moskou tot aan Indonesië. Toen was vrijwel al mijn geld op. Maar ik was nog niet klaar om terug te gaan. Ik had nog €300,- toen ik Australië binnenkwam. Daar heb ik nog negen maanden gereisd, waarvan ik er vijf heb gewerkt. Ik was ijscoman, compleet met bus en vrolijk muziekje en heb in the middle of nowhere op een bomenplantage gewerkt.

Martijn in Nepal

Met de slogan ‘Travel does come cheap’ speurt Martijn het internet af naar de allerbeste vliegticketdeals!.

Inmiddels ben ik alweer een tijdje terug en heb alweer vele reisjes gemaakt. Zo ver weg zijn heeft mij ook doen beseffen hoeveel er eigenlijk te zien is in onze eigen achtertuin, dus ik heb al verscheidene reisjes binnen Europa gemaakt sinds ik terug ben.

Wat zijn jouw favoriete drie bestemmingen?
Mongolië, Nepal en Indonesië.

En welke bestemmingen staan er bovenaan je bucketlist?
Ik zou erg graag weer een reis gaan maken zonder einddatum. De daadwerkelijke bestemming is dan nog niet eens het belangrijkste. Al ben ik er vrij zeker van dat het Centraal en Zuid-Amerika gaat worden. Ik ga dit jaar nog een aantal weken naar Peru. Dat wordt mijn eerste kennismaking met Zuid-Amerika, dus ik ben erg benieuwd!

Hoe is het idee van tickettipper.nl ontstaan?
Ik miste in mijn eigen zoektochten naar tickets een website die zich ook echt puur en alleen op vliegtickets richt. De meeste reisdeal websites zijn toch hoofdzakelijk gericht op pakketvakanties. Hierdoor neemt het aanbod vliegtickets ook kwalitatief af en verdwijnen ze een beetje tussen het gigantisch grote aanbod. Ik vond soms de meest geweldige deals, maar die waren dan op geen van deze sites te vinden. Toen besloot ik dan zelf deze deal maar wereldkundig te maken. Ik wil aan de ene kant ervaren reizigers faciliteren door ze heel veel zoek- en speurwerk de besparen en aan de andere kant mensen met niet zo veel reiservaring bewust maken van hoe goedkoop het eigenlijk kan zijn.

Welke bestemming is momenteel voor een prikkie aan te vliegen?
Hong Kong is nu wel interessant. Je vliegt er al voor €316 heen vanaf Amsterdam. En in de laatste editie van onze wekelijkse rubriek ‘5 retourtjes onder de €30″ zat een retourtje Marokko voor maar €28!

Tickettripper

Welke deal mij zelf erg aanspreekt, is de post “Italië, Tanzania, India én Thailand voor minder dan €400!” In één trip hè? Voor deze deal is wel wat flexibiliteit vereist, omdat je enkele losse tickets moet aanschaffen, maar dan heb je wel een epische trip voor minder dan €400!

Waarmee onderscheidt tickettipper zich ten opzichte van andere ticketblogs?
Wij plaatsen alleen maar vliegtickets, geen compleet verzorgde pakketvakanties of stedentrips. Wij richten ons op de mensen die verder zelf alles regelen. Bij ons hoef je niet door de pakketvakanties heen te zeven om een goede deal te vinden. Omdat wij ons puur op vliegtickets focussen is hier ook meer aandacht voor. Wij plaatsen dan ook deals die je verder nergens anders ziet. Deals waar een bepaalde mate van flexibiliteit voor nodig is, zoals de eerder genoemde deal naar Italië, Tanzania, India en Thailand. Ik verwacht deze op geen enkele andere Nederlandse (blog)site terug te zien.

Daarnaast is ons uitgangspunt de bezoeker altijd te laten zien wat de goedkoopste manier is om het ticket te kopen. Ook al verdienen we er zelf weinig tot niets aan. Het is veel lucratiever om direct naar bepaalde aanbieders te verwijzen, echter zijn dit gewoon niet de laagste prijzen.

WeFlyCheap en TicketSpy verwijzen bijna altijd naar CheapTickets.nl, maar direct daar boeken is gewoon duur. Dat kan vaak nog tientallen euro’s goedkoper.

goedkoopste vliegtickets

Travel does come cheap

Heb je een ‘geheime’ tip voor het zoeken naar vliegtickets voor onze lezers?
Qua prijs is dinsdag is een goede dag om te boeken, met name ‘s middags en ‘s avonds.

Maar misschien wel de beste tip: Boek altijd via een vergelijkingssite. Doordat de ticketaanbieders op een vergelijkingssite direct met elkaar concurreren zijn de tickets daar vaak goedkoper dan direct bij de aanbieder. Ga dus nooit direct bij een aanbieder kopen, zonder ook de prijs even te checken in een vergelijker.

De beste ticketdeals vinden?
Check de website van TicketTipper.nl en kijk op Facebook en Twitter.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>