Stadsherberg Sneek

In mei 2014 openden Monique, Susan en Ilse Feenstra de deuren van de Stadsherberg in Sneek. Zij besloten om zich, ondanks de economische omstandigheden, in hun avontuur te storten. Om een eigen concept neer te zetten waarin zij geloven.

Stadsherberg Sneek

Een hotel in hartje Sneek naast de beroemde Waterpoort. Een inspirerend initiatief van jonge ondernemers dat weer eens bewijst dat het belangrijk is om altijd je dromen na te jagen en je gevoel te volgen.

Reishonger sliep de nacht van de officiële opening als één van de eerste gasten in de zachte bedden van de Stadsherberg, wat erg goed beviel. De kamers hebben allemaal een andere inrichting en bevatten sfeervolle details. Na een goede nachtrust stond er een heerlijk ontbijt klaar en was het tijd om nader kennis te maken met de Stadsherberg en de stad Sneek. Enkele maanden na de officiële opening sprak Reishonger de trotse eigenaressen van de Stadsherberg nogmaals, hieronder lees je hoe het hen tot nu toe vergaat.


Wat is de bijzondere geschiedenis achter Stadsherberg Sneek?
Van 1930 tot aan haar dood in 1996 was het Jikke Ozinga die hier het hotel runde. Het maakte van haar de oudste hoteleigenaar van Nederland. Vanwege haar markante persoonlijkheid werd zij ook wel de “Koningin van Sneek” genoemd. In 1980 ontving zij een koninklijke onderscheiding voor haar unieke gasthouderschap en haar verzetsactiviteiten tijdens de Duitse bezettingstijd van 1940 tot 1945.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om samen deze accommodatie op te starten?
We wonen in een toeristische regio met veel watersport. We hebben ervaring in het vak en we vinden het ontzettend leuk om dit beroep uit te oefenen. Drie jaar geleden zijn wij begonnen met de Vakantieboerderij Broeresloot. Dit recreatiebedrijf met 12 appartementen, bootverhuur en jachthaven aan de rand van Sneek was het begin. Ik (Monique) ben hier begonnen. Het is hard werken maar het contact met de gasten, afwisselende werkzaamheden en de sector passen bij ons!Mijn zussen hielpen al mee in het bedrijf. Beiden toen nog wel een studie volgend.

Het hotel in de binnenstad stond al langere tijd leeg en wij zagen kansen om van dit monumentale pand een mooi hotel te maken en onderhandelingen volgden. Het hotel ligt dan ook op een toplocatie! Wij zagen het hotel met horecagelegenheid als een geweldige aanvulling op de Vakantieboerderij. Hier verhuren we appartementen op een rustige locatie en in de binnenstad beschikken we nu over een prachtig hotel bij de Waterpoort!

Stadsherberg

Vertel eens iets over het concept achter de Stadsherberg?
We zijn een kleinschalig familiehotel. Laagdrempelig maar wel met topkwaliteit. We vinden de persoonlijke aandacht belangrijk, daarnaast bieden wij service. De kamers hebben wij met zorg ingericht. Onze comfortabele kamers hebben heerlijke boxspring bedden, mooie badkamers en veel ruimte. Zeven van de negen kamers beschikken over een keuken en gratis WIFI is in alle hotelkamers aanwezig. De kamers zijn karakteristiek en sfeervol. In het Grand Café of op ons terras kun je terecht voor koffie & gebak, een drankje en voor een eenvoudige lunch. Van 07.00 tot 10.00 uur wordt hier ook een overheerlijk ontbijt geserveerd. Daarnaast is onze Stadsherberg ook te reserveren voor een verjaardagsfeest, bedrijfsborrel of vergadering.
Het hotel is gevestigd in een monumentaal pand met zicht op de Sneeker Waterpoort, een fantastische locatie aan doorgaand vaarwater. Binnen drie minuten loop je naar de binnenstad van Sneek.

Hoe beleven jullie het opstarten van een nieuwe onderneming, als jonge gedreven ondernemers, in deze roerige tijden?
Spannend. Het gaat goed maar we zijn er nog niet. In deze tijd gaat niets vanzelf. We hebben nog veel ideeën en plannen en blijven doorontwikkelen. We hebben nu het eerste seizoen gedraaid, we hebben samen het seizoen besproken, de “kop is eraf” en we zijn tevreden.

Bij een bezoek aan Friesland mag Sneek zeker niet ontbreken. Sneek is een leuke stad om je bedrijf te vestigen. Er wordt veel georganiseerd en het is er gemoedelijk. Een topbestemming om vakantie te vieren. Voor ieder wat wils en erg gastvrij. Veel toeristen weten het al te vinden maar wij hopen natuurlijk nog veel meer gasten te mogen verwelkomen! Laat je verrassen en kom naar Sneek!

Hoe ervaren jullie het om samen deze accommodatie te runnen?
We zijn alle drie erg verschillend. We vullen elkaar aan, en het samenwerken verloopt prima. Natuurlijk zullen wij sneller kibbelen omdat je elkaar goed kent, maar door goed te communiceren, te overleggen en ons te verplaatsen in een ander komen we er altijd uit. Omdat je het samen doet zijn we alle drie erg gemotiveerd. Het is druk en het is fijn als je de taken kunt verdelen.

Stadsherberg Sneek

Tegen welke problemen zijn jullie tot nu toe zoal aangelopen?
We hebben geen problemen gehad. We hebben ons concept klein gehouden. Nu we een seizoen hebben gedraaid weten we waar de vraag ligt. We kunnen hier nu beter op inspelen. Het is niet een probleem, maar ervaringen maken wel dat je jezelf verder kunt ontwikkelen.

Wat is jullie toekomstvisie?
Dat we plezier in het werk blijven houden en gasten een mooie tijd bij ons kunnen bezorgen. Daarnaast is het natuurlijk niet onbelangrijk dat we een goede kamerbezetting houden en een gezellige ontmoetingsplaats blijven creëren in ons Grand Café.

Wat willen jullie alle toekomstige jonge ondernemers meegeven?
Blijf bij jezelf en sta niet stil. Er zijn veel mensen die van alles weten en je goedbedoelde tips en adviezen geven. Hier kun je wat mee maar vergeet niet je eigen gevoel te volgen. Bijf jouw pad bewandelen en houd plezier in wat je doet!

Wat zijn de “Must Sees” van Sneek?

  • De Waterpoort
  • Weduwe Joustra
  • Fries Scheepvaartmuseum
  • Het Sneekermeer
  • De mooie binnenstad met vele leuke winkels, goede restaurants en gezellige cafés

Hebben jullie nog aanvullende tips voor Sneek bezoekers?
TIP 1: Huur bij ons voor een dag een sloep of een zeilboot om Friesland te verkennen. Een unieke belevenis om nooit meer te vergeten. De natuur en de wateren rondom Sneek zijn prachtig!!

TIP 2: Houd de agenda’s in de gaten van de VVV Sneek en van Tip Fryslan en bezoek een van de vele evenementen.

TIP 3: Ook in het najaar en in de winter is het bij ons prachtig! Kom schaatsen in Friesland, maak mooie wandeltochten of geniet van het uitgaansleven in het centrum!

Stadsherberg Sneek

Het concept van de Stadsherberg is een concept dat staat voor kwaliteit. Een hotel in een omgeving waar je jezelf welkom voelt en waar je meteen kennis maakt met de Friese gastvrijheid. Terwijl de zon opkomt, en je ontwaakt in een heerlijk fluffy bed, kijk je uit over de met zonnestralen overgoten Waterpoort. Zo mooi kan Nederland zijn! En inspirerende ondernemers vind je overal ter wereld, ook in ons eigen landje.

Eefje
Latest posts by Eefje (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>