Je vindt het buiten

Tijdens onze Azoren Special spraken wij met Sandra van Dijk. Zij doet de marketing en promotie bij SNP Reizen. SNP Natuurreizen organiseert bijzondere rondreizen, wandelvakanties en themareizen. Sandra vertelt ons over de mooie natuurreizen die SNP aanbiedt naar de Azoren.

Op de Azoren kun je prachtige wandelingen maken. Niet voor niets heeft SNP Natuurreizen er twee individuele wandelvakanties samengesteld.

Wandelen op de Azoren
De eerste reis vindt plaats op het grootste eiland van de archipel, São Miguel. Hier maak je kennis met de uitbundige subtropische Azoreaanse flora en het bijzondere vulkanische landschap. Je maakt wandelingen langs de kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo en de stoombronnetjes van Furnas. Je overnacht in luxueuze onderkomens, eerst een mooi gelegen appartement en daarna een klasse hotel in een botanische tuin.

Link: wandelen op São Miguel

Tijdens de andere reis bezoek je drie kleine, nauwelijks bezochte, maar prachtige eilanden van de Portugese Azoren-archipel: São Jorge, Faial en Pico. Hier geniet je van de bijzondere endemische flora en fauna en de vriendelijkheid van de bevolking. Vanuit sfeervolle pensions maak je bijzondere dagwandelingen over de jonge vulkanische eilanden. Ontdek de Capelinhos rondom de Caldeira op Faial, de fascinerende fajas van São Jorge en de wijngaarden op de flanken van de vulkaan Pico, met 2.351 meter de hoogste berg van Portugal. Ga tot slot op zoek naar de reusachtige potvissen die rond Pico zwemmen.

Link: wandelen op São Jorge, Faial en Pico

Azoren Walvissafari
Voor de kust van het Azoren-eiland Pico duiken elke zomer talrijke walvissen op. Met de groepsreis van SNP Natuurreizen kun je deze fascinerende dieren veelvuldig bewonderen. Vanuit het voormalige walvisstation gaan we vijf keer met een speciaal voor onze groepen gecharterde boot de zee op, op zoek naar de tuimelaars, potvissen, gevlekte dolfijnen, bultruggen, etc. We nemen ruim de tijd om de dieren rustig te benaderen en te fotograferen. De walvissafari’s worden afgewisseld met korte, maar prachtige wandelingen over het vulkanische eiland en over het kleine buureiland Faial.

Link: whalewatching & walking

Dolfijnen op de Azoren

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>