Ierland

ierland schapen

Ierland is niet het enige land waar je op de rustige weggetjes zomaar op een kudde schapen kunt stuiten. Maar het draagt wel bij aan de enorme charme van het reizen door Ierland.

Bijzonderheden Ierland

Ierland heeft een hele bijzondere, maar ook hele tragische geschiedenis. Eeuwenlang overheerst door vreemde volken: eerst de Vikingen, later Engeland en pas in de jaren ’20 van de vorige eeuw werd Ierland een zelfstandige republiek.

Guinness bier uit Ierland

Guinness bier uit Ierland.

De arme Ieren zochten hun toevlucht in de drank (de Ierse whisky en het donkere Guinness bier vinden gretig aftrek onder de Ieren!) maar ook in de muziek. En nog steeds kun je ’s avonds in de gezellige pubs de livemuziek-sessies bijwonen wat een hele bijzondere dimensie aan je Ierlandreis geeft!

Cliffs of Moher in Ierland

De bekendste kliffen van Ierland zijn de Cliffs of Moher.

Het binnenland van Ierland is groen en glooiend, terwijl de kust ruig en spectaculair is! Enkele jaren terug werd de ‘Wild Atlantic Way’ gelanceerd: een 1500 km. lange autoroute langs de fascinerende kust van Ierland. Je treft hier hoge kliffen, prachtige, verlaten stranden, kastelen en oude ruïnes, veel eilanden…kortom, een waanzinnig mooi landschap!

Saint Patrick

Saint Patrick is de beschermheilige van Ierland. Op de nationale feestdag, St. Patrick’s Day, lopen honderdduizenden mensen over de hele wereld volledig uitgedost mee in kleurrijke optochten. De feestelijkheden op 17 maart waren oorspronkelijk bedoeld om de heilige te eren en de komst van het christendom te vieren, maar inmiddels is de feestdag uitgegroeid tot een dag waarop de Ierse cultuur in het algemeen wordt gevierd. Vandaag de dag wordt St. Patrick’s Day in meer landen gevierd dan enig andere nationale feestdag. St. Patrick’s in Dublin en de rest van Ierland duurt zelfs meerdere dagen.

De parade is een echte familieaangelegenheid voor de Ieren

De parade is een echte familieaangelegenheid voor de Ieren

Bezienswaardigheden Ierland

Ierland is een land vol bezienswaardigheden met voor ieder wat wils. Heb je handige tips voor een reis door Ierland, leuke bezienswaardigheden of andere bijzonderheden over het land? laat het ons weten dan vermelden wij het op deze reisblog.

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

Latest posts by Dionne (see all)