Kijkje in de keuken van SWISS

Zwitserland staat voor hoogwaardige kwaliteit, degelijkheid en duurzaamheid op alle vlakken. Of het nu gaat om de wereldberoemde uurwerken, chocolade, kaas of gastronomie. Op uitnodiging van SWISS vlogen we naar Zürich om een kijkje te nemen in de keuken van SWISS. Want zij staan voor alles wat Zwitserland zo mooi maakt; uitmuntende kwaliteit, perfecte service en geweldig eten en drinken!

Swiss International Air Lines

SWISS maakt deel uit van de Lufthansa Group dat bestaat uit Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings en SWISS, die gezamenlijk een wereldwijd netwerk aan vluchten aanbieden. SWISS vliegt naar 100 bestemmingen in 44 landen vanaf ‘thuishavens’ Zürich en Genève.

Een mooie introductie van Swiss International Air Lines en Zwitserland zie je terug in deze YouTube video:

Hoogwaardige gastronomie

De luchtvaartmaatschappij onderscheidt zich van andere airlines door reizigers te trakteren op bijzondere en hoogwaardige gastronomie. SWISS vraagt elk seizoen een topchef uit een van Zwitserse kantons om de maaltijden voor First Class en Business Class te bedenken. Daarnaast werkt men samen met het Zwitserse Hiltl voor de catering van vegetarische maaltijden.

Hiltl

Hiltl is volgens Guinness World Records het eerste vegetarische restaurant ter wereld. het restaurant bewijst dat een lekkere maaltijd in een modern jasje helemaal niet duur hoeft te zijn. Het concept van Hiltl is eenvoudig, simpel en belangrijker: het werkt! Op de kaart staan heerlijke soepen, salades en lekkere gerechten met Indische invloeden. Je kunt ook kiezen voor een van de andere vegetarische wereldgerechten zoals Zwitserse Spätzle.

Vegetarisch buffet bij Hiltl

Vegetarisch buffet bij Hiltl

Enkele jaren geleden is alles gemoderniseerd, je hebt nu een fraai uitzicht op de keuken (vier verdiepingen hoog!) en de bar verandert ’s avonds in een hippe club.

Kijkje in de keuken bij restaurant Hiltl.

Kijkje in de keuken bij restaurant Hiltl.

Gate Gourmet

Gate Gourmet verzorgt de vliegtuigmaaltijden van SWISS. En dat doen ze niet zomaar. 4x per jaar bedenkt een topchef uit een van Zwitserse kantons de maaltijden voor de First Class en Business Class. Ze werken hierbij samen met lokale bedrijven zoals wijnboeren en restaurants. Dit keer is het de beurt aan sterrenkok Thomas Neeser van Grand Hotel du Lac. Vanaf 1 april 2017 worden zijn gerechten geserveerd.

Thomas Neeser van Grand Hotel du Lac

Thomas Neeser van Grand Hotel du Lac presenteert zijn gerechten die vanaf 1 april 2017 op de vluchten van SWISS worden geserveerd (First Class en Business Class).

Presentatie bij Gate Gourmet van de nieuwe gerechten van SWISS.

Presentatie bij Gate Gourmet van de nieuwe gerechten van SWISS.

Vlieg met SWISS

SWISS vliegt 4 keer per dag van Schiphol naar Zürich retour vanaf 129,- EUR retour, inclusief belastingen en toeslagen (Economy Class). Business Class kan vanaf 189,- EUR retour. Je hebt dan gelijk de mogelijkheid om te relaxen in de lounges op het vliegveld van Zürich met o.a. whisky-bar en live cooking.

Ook toe aan een stedentrip naar Zürich? Check www.swiss.com voor actuele prijzen van de betreffende vliegtickets.

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>