3x Aziatisch eten in Hamburg

Een stad als Hamburg kun je op verschillende manieren verkennen. Ik houd ervan om mijn gastheren en -vrouwen te vragen naar hun favoriete lokale restaurants. Vaak brengt ons dat naar restaurants in wijken en plaatsen, die we anders zelf nooit uitgezocht zouden hebben.

In Hamburg kregen we een aantal tips voor Aziatische restaurants. Daarvan hebben we er drie uitgeprobeerd, verspreid over de stad in verschillende wijken. Dit zijn onze drie tips voor Aziatisch eten in Hamburg:

Der Chinese am Fleet, Hamm-Süd

Dit kleine restaurant ligt in een nogal twijfelachtige wijk. Lopend vanaf onze metrohalte Berliner Tor passeren we autodealers, een Aldi en een 24 uur per dag geopende McDonald’s. Aan de overkant van de weg staan van die typische appartementsgebouwen uit de jaren ‘50 of ‘60, zoals ik ze ook ken vanuit Rotterdam-Zuid. Het is duidelijk dat we ons in een wijk bevinden, dichtbij de oude haven, welke na het bombardement in 1943 nooit meer in volle glorie is hersteld.

Ons restaurant is gevestigd in een fantasieloos stenen gebouw langs een oud kanaal. Als we naar binnen gaan, zien we dat we niet de enige bezoekers zijn. Het restaurantje is goed gevuld met vooral Duitsers en nauwelijks Aziaten. We krijgen al snel de menukaart en het meisje is uiterst vriendelijk en behulpzaam als we proberen een keuze te maken.

Veel restaurants in Hamburg hebben doordeweeks een voordelig lunchmenu, zo ook hier. Als voorgerecht kunnen we kiezen tussen een kleine kop soep of gefrituurde miniloempia’s. Als hoofdgerecht kiezen we de knapperige visfilet in Szechuan saus en keizerlijk bereid kippenvlees, ook in Szechuan saus, met cashewnoten en chili’s. Beide gerechten zijn erg lekker en licht pittig. De smaak is duidelijk anders dan van wat we kennen van de Chinese restaurants in Nederland. Met een volle buik en slechts 15 euro lichter, verlaten we het restaurant om vanaf metrostation Hammerkirche naar het centrum te reizen voor een wandeling door het gedeelte van de oude haven, dat wel in ere is hersteld.

Der Chinese am Fleet, Hamm-Süd: chinees eten Hamburg

Op het eerste oog geen bijzonder restaurant

Aziatisch eten in Hamburg: bij Chinees Hamburg am Fleet kun je heerlijk eten voor weinig geld

Heerlijk eten voor nog geen 6 euro

Samui Thai Cuisine

Voor een goede Thai worden we door onze gastheer en -vrouw verwezen naar de wijk Mundsburg. Vanaf metrostation Hamburger Strasse lopen we naar het restaurant en passeren daarbij winkelcentrum Hamburger Melle. Dit winkelcentrum wordt door lokalen aangeduid als één van de betere winkelcentra. Hier vind je zeker wat je zoekt, zonder dat je een weg moet wringen tussen al het andere winkelend publiek. Het gebouw zelf oogt wat onaantrekkelijk aan de buitenkant, maar de binnenkant is gezellig en modern. Tevens zijn alle grote winkelketens hier te vinden. Prima plek dus voor een beetje winkelen na de lunch.

Bij binnenkomst in Samui Thai Cuisine worden we verwelkomd door een vrouw in traditionele Thaise kleding. We kunnen kiezen tussen een gedeelte waarbij je op de grond zit, Thai-stijl, of plaatsnemen aan een tafel met stoelen, Westerse-stijl. Wij kiezen vandaag voor de Westerse-stijl, maar achteraf gezien vraag ik me toch af of het niet nog leuker zou zijn geweest als we in Thai-stijl hadden gegeten.

We maken weer gebruik van het middagmenu. Ik kies voor een rode curry met lamsvlees en groenten, mijn partner kiest voor een groene curry met rund en groenten. We zijn blij verrast als we in onze gerechten kleine groene aubergines en bamboe aantreffen en geen standaard Westerse groente. Ook bestaat het lunchmenu uit een hoofdgerecht met een vooraf van ofwel soep of miniloempia’s. De hoofdgerechten van het lunchmenu kosten gemiddeld zo’n 10 euro, inclusief het voorgerecht.

Ook in dit restaurant troffen wij geen buitenlandse toeristen aan, wat ons naast het lekkere eten en de mooie sfeer extra blij maakte.

Samui Thai Cuisine, genieten van de Thaise keuken in Hamburg

Prachtige inrichting van Samui Thai Cuisine

Aziatisch eten in Hamburg bij Samui Thai Cuisine

Bijna te laat om een foto te maken van onze maaltijd….

Indiaas Restaurant Maharani

Ten westen van het grote Ausenalster-meer in Hamburg, in een duidelijk bovenmodale wijk, is Maharani gevestigd. Onze wandeling vanaf metrostation Hamburger Straße naar het restaurant ging langs prachtige oude art nouveau huizen. Het restaurant zelf is onder een minstens 13-etage hoge woonflat gelegen. Als we aan komen lopen, ruiken we de wierook al en bij aankomst zien we dat het een Indisch Ayuvedisch restaurant is. We stappen naar binnen en zijn verrast door de inrichting. Een mix van oude donkere houten stoelen aan evenzo donkere houten tafels vullen de ruimte. Langs het raam hangen slingers van papieren bloemen in allerlei bonte kleuren. Twee grote Ganesha’s omhangen met een bloemenkrans staan midden in de zaak op een tafel, op de achtergrond horen we de voor ons bekende en typische hypnotiserende Indiase tempelmuziek.

We nemen plaats aan een tafeltje en kiezen ook in dit restaurant voor het dagmenu. Ik neem een vegetarische curry met daarin blokjes gemaakt van onder andere witte bonen. Mijn partner heeft zin in garnalen, dus kiest hij voor een rode curry met garnalen en groente. De gele rijst die erbij wordt geserveerd smaakt heerlijk en we bestellen als extra nog een boter naan erbij. Deze smaakte werkelijk goddelijk. Voor een prijs van 7 euro per hoofdgerecht is dit restaurant een absolute aanrader. Ze hebben elke dag een ander lunchmenu, dus het loont om terug te gaan.

Na onze lunch bij Maharani wandelen we door deze oude wijk van Hamburg met zijn vele chique art nouveau huizen richting de Aster-rivier. Langs de oevers van de Aster lopen we terug naar ons tijdelijk huis in de wijk Klein Borstel. Een kleine wijk gelegen pal naast het grootste kerkhof ter wereld.

Aziatisch eten bij Maharani, een Indisch Ayuvedisch restaurant in Hamburg

Heerlijk ontspannen sfeer en inrichting in Maharani

Maharani lunch Hamburg

Heerlijke curry’s als lunchgerecht bij Maharani

Ben je benieuwd naar wat er nog meer te doen is in Hamburg? Lees dan hier het artikel van mijn Reishonger-collega Margriet die er recentelijk een weekend heeft doorgebracht. Of heb je zelfs nog leuke tips voor Aziatisch eten in Hamburg? Laat het ons weten in een reactie onderaan dit bericht. Dank je wel!

Tekst en foto’s: Heleen Westerman

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>