Topfestivals in Tunesië

Vernieuwende dj’s, producers en visual art op het prachtige eiland Djerba tijdens het driedaagse electronic Djerba FEST. Jazz en andere muziekstijlen zoals funk en latino bepalen het programma van het swingende Tabarka Jazz Festival. Juli is festivalmaand in Tunesië.

festivals Tunesië

Het driedaagse electronic Djerba FEST vindt plaats op het prachtige eiland Djerba (foto: Pulp Studio)

Djerba FEST electronic dance festival, van 27 t/m 29 juli 2017

Vooruitstrevende muziek van getalenteerde dj’s en kunstenaars uit de dancescene, naast artistieke creaties en videoperformances. Met het prachtige Tunesische eiland als zonnig, exotisch decor. De derde editie van het driedaagse electronic festival Djerba FEST op 27, 28 en 29 juli 2017 belooft weer een groot feest met blije mensen te worden. Denk: drie dagen lang dansen tot 4 uur in de ochtend met je voeten in het zand aan de Golf van Gabès en genieten van een line-up om je vingers bij af te likken.

Djerba FEST electronic dance festival,

Electronic dance festival Djerba FEST

Het festival wil een urban ambiance creëren waar alle hedendaagse muziekdisciplines en visual art thuishoren. De line-up bestaat uit een mix van dj’s, producers en vj’s uit Tunesië zelf, Europa en de Verenigde Staten. Onder meer de Belgische dj en producer Charlotte de Witte (voorheen Raving George), de Duitse muziekproducer Alex Niggemann, dj en producer Danny Daze (met roots in het industriële Detroit) en François X (bekend van de Parijse club Concrete), maken hun opwachting. Naast vj’s zoals Apachon, VJ Noten en 12GRAMZ.

Tickets kosten 50 TND (€ 18,-) voor een dag, 120 TND voor een driedaagse pas (€ 45,-), of 359 TND (€ 130,-) voor 3 dagen inclusief transfers en hotel (bedragen in euro’s afhankelijk van de wisselkoers). Alle info: www.djerbafest.com

Tabarka Jazz Festival, van 22 t/m 29 juli 2017

Tabarka Jazz FestivalHet Tabarka Jazz Festival in de kustplaats Tabarka, in het noordwesten van Tunesië, kent een rijke historie. Al Jarreau, Kool & the Gang, Diana Krall en Miles Davis, ze traden allemaal al eens op tijdens het festival dat uiteenlopende muziekstijlen combineert. Van pure jazz, reggae, electro, ethno-jazz, latino, funk tot rock.

Dit jaar zet het festival de stad aan zee van 22 tot en met 29 juli op z’n kop. Met wederom een verrassende programmering. Zo zijn daar de Cubaanse klanken van jazzpianist Roberto Fonseca, de rauwe stem van Amerikaanse zangeres Beth Hart, de jazzy klanken van Dee Dee Bridgewater naast de unieke soul/pop van het Tunesische trio Bénarès.

Kosten van de tickets variëren per artiest, maar liggen meestal tussen de 50 en 70 TND per kaartje (€ 18,- en € 27,-, afhankelijk van de wisselkoers). Alle info: www.tabarkajazzfestival.com.

Festivals Tunesië

Heb jij wel eens een festival in Tunesië bezocht? Of een van de andere bekende festivals in het buitenland? Laat het ons weten via een reactie onderaan dit artikel. We zijn erg benieuwd!

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>