De grote verrassing die Melt heet…

Het nieuwe jaar is net begonnen. Terwijl ik naar buiten naar de grauwe en natte straten staar, ben ik blij dat de kortste dag er weer op zit. De dagen zullen nu snel weer langer worden. Een kriebel in mijn buik ontstaat als ik denk aan het aankomende festivalseizoen en alle mogelijkheden die voor dit nieuwe jaar weer open liggen. Terwijl ik zo zit te dagdromen gaan mijn gedachten terug naar een festival waaraan ik afgelopen zomer voor de eerste keer een bezoek heb gebracht.

Het Melt Festival dat voor de 21e keer werd georganiseerd op het Ferropolis terrein in Duitsland. Wat hebben we het daar heerlijk gehad! De line-up voor dit jaar ziet er ook weer veelbelovend uit. Terwijl ik de editie van afgelopen jaar nog eens beleef, besluit ik Melt 2019 zeker aan mijn lijstje voor dit jaar toe te voegen.

Melt festival

Melt 2018 was een heerlijk zomers tripje en een perfecte afsluiting van onze festival trip 2.0. Begin 2018 kwam Melt ons ten gehore als een festival dat met name een wat jongere doelgroep aantrekt die zich een lang weekend heerlijk uitleeft op een hele grote dosis toffe dancemuziek. Dat klonk natuurlijk heel erg feestelijk, maar stiekem vroegen we onszelf af of we daar inmiddels niet te oud voor waren geworden en of we überhaupt nog de energie hadden voor zo’n groots 72 uur durend dansfestijn. We besloten onszelf er aan toe te geven en eens met eigen ogen te gaan kijken hoe dit spraakmakende festival ons zou bevallen. En zo werd Melt de afsluiting van ons zomerse treinavontuur.

Melt is sinds een paar jaar een nieuwe weg ingeslagen en zet sindsdien een veel breder programma neer. Dat hebben we gemerkt! Het festival is omgetoverd tot een vredelievende plek voor iedereen, waar heel veel nieuws te ontdekken valt en waar je jezelf ook nog steeds 24 uur per dag kunt uitleven tijdens optredens van de bekendste dance grootheden. Dit was voor ons een interessante nieuwe twist en verrassing. Of dit nu wil zeggen dat we toch echt wat ouder aan het worden zijn laat ik in het midden. Vol enthousiasme doken we in het fenomeen dat Melt Festival heet!

Forest Stage op Melt festival in Duitsland

Het Forest Stage vormt een zeer aangename aanvulling op het programma!

Selektor stage tijdens Melt festival in Duitsland

Wat bevindt het Selektor Stage zich op een toffe plek aan het water!

Wat een variatie!

Tijdens het doornemen van het programma viel ons al op dat de line-up dit jaar zeer uiteenlopend was. Er stonden zowel bekende als zeer onverwachte artiesten op het programma, waarvan we een groot aantal nog nooit hadden mogen beluisteren. De line-up sprong van bekende technomeesters als Boys Noize en Nina Kraviz naar grootheden van een heel ander genre, zoals Florence and the Machine en The xx. Op de beroemde 24 uurs stage stonden ook weer toffe namen. Deze stage ligt net buiten de toegangspoorten van het festivalterrein en hier kun je non-stop met je voetjes in het zand genieten van artiesten als Westbam. Hier moesten we ook zeker een kijkje gaan nemen! Verder zou er deze editie een hele nieuwe area in het bos aan het programma worden toegevoegd en lazen we dat er ook een podium met non-stop disco deuntjes kwam. Wat een keus en wat een hoop te ontdekken in 72 uur…

Interviews in het bos van Melt festival

In het bos worden de meest uiteenlopende interviews gehouden, zoals hier met Tommy Cash

Voetbal kijken tijdens Melt festival in Duitsland in 2018

Tussen alle dansjes door even onze zuiderburen supporteren

Kippenvel bij 30 graden

Een hoop te ontdekt was er zeker! Toen we het festivalterrein voor de eerste keer betraden, stond het kippenvel letterlijk op onze armen. Wat een vette locatie! Grote industriële kramen doemen ineens op: wat ziet dit er in het daglicht al geweldig uit. Je voelt je ineens heel nietig tussen deze stalen reuzen en we kunnen niet wachten tot het donker wordt en we dit decor met volle verlichting kunnen bewonderen. Aan de andere kant van het terrein ligt het grote Gremmin meer dat het plaatje compleet maakt en voor een geweldig contrast zorgt. Omdat Detroit de bakermat van de techno is en natuurlijk ook een geweldige industriële sfeer uitademt, doemt deze stad gedurende het festival regelmatig in mijn gedachten op.

72 Uur lang genieten we van heerlijke technodeuntjes en Florence and the Machine bezorgt ons, ondanks de zomerse temperaturen, enorme kippenvel met hun meeslepende optreden. Het Forest Stage vormt een zeer bijzonder en koel decor waar je ook even lekker kunt relaxen en naar interessante interviews kunt luisteren. Op zondagmiddag komt er ineens een hoop glitter en glamour het podium op en blijkt dat de drag queen show van Pansy Parker weer een compleet ander vernieuwend onderdeel van het programma vormt. Werelden komen bij elkaar en van rivaliteit of enige onenigheid is niks te merken, zelfs niet als hordes festivalbezoekers samen voor de Selektor Stage neerstrijken om verschillende voetbalwedstrijden van het EK 2018 te kijken.

Wat hadden we geluk met het weer! Overdag tikten we temperaturen tussen de 25 en 30 graden aan en ‘s nachts koelde het heerlijk af tot een graadje of 14. 30 Graden is eigenlijk best warm voor een festivalbezoek, maar met de mogelijkheid om af en toe een frisse duik in het Gremmin meer te nemen, of hier heerlijk in te dansen, vormde Melt de perfecte plek om deze zomerse dagen door te brengen. En kippenvel bij 30 graden is voor ons het ultieme festival gevoel!

Melt festival

Melt 2018 © Stephan Flad

Een verrassend handige traditie…

Heerlijke verkoelende drankjes en maaltijden horen natuurlijk ook bij een festival en gelukkig was daaraan geen gebrek. Aan de prijzen moesten we wel even wennen, omdat het Pohoda festival ons twee weken eerder een beetje verwend had met drankprijzen die we hier al lang niet meer kennen.

Eten en drinken tijdens Melt festival

Aan heerlijk eten en drinken geen gebrek

Daar stond echter wel tegenover dat een oude Melt traditie nog steeds in ere wordt gehouden. Het is toegestaan om een liter drinken (lees: drank) mee te nemen in een kartonnen verpakking. Dit zorgt er voor dat de meeste festivalbezoekers zichzelf uitdossen met de fleurigste drinkkartonnen die ze met een constructie van ducktape als een tas kunnen dragen. Wat ons betreft een geweldige uitvinding, waar je de dagen op gebied van alcoholische versnaperingen goed mee doorkomt :).

Schommel op het Melt festival in Duitsland

Pure ontspanning, dat is de sfeer die overdag op Melt heerst

Relaxen aan het Gremmin meer tijdens het Melt festival

Als het weer meezit kun je heerlijk bijkomen aan de waterkant van het Gremmin meer

Podpatten, het nieuwe camperen…

We hadden de mazzel dat we in een Bellepad konden slapen, een luxe heel fleurig uitziende tent die deel uitmaakt van het nieuwe podpad concept. De tent was voorzien van twee stretchers en dat maakte de uurtjes die we slapend wilden doorbrengen toch echt wel heel erg aangenaam en luxe voor een festival verblijf! Een leuk bijkomend voordeel was dat je telkens wanneer je bij de tent aankwam extra vrolijk werd bij de aanblik van dit fleurige geheel.

Een heerlijk full English breakfast was op 50 meter afstand te verkrijgen en na een portie bacon, eggs en natuurlijk witte bonen in tomatensaus konden we er elke dag weer volop tegenaan. Rustig verder ontwaken met een biertje in de hand en de voetjes in het zand op de sleepless floor maakte de start van de dag compleet. Het programma van Melt begint pas aan het einde van de middag, wat zorgt voor hele relaxte ochtenden en extra tijd om nog wat uurtjes op de sleepless floor mee te pikken. Kijkend naar de festivalbezoekers die in verschillende stadia van wakkerheid verkeren, bedenken we wat een bijzonder festival dit is. Zoveel diversiteit in publiek en acts met zo’n buitengewoon decor hebben we nog maar zelden mogen zien. We doen nog maar een extra dansje in het zonnetje omdat het nu nog kan, over een paar uur zit onze eerste Melt experience er alweer op.

Podpads op Melt: de kleurige Bellapads fleuren de gezellige camping lekker op

De kleurige Bellapads fleuren de gezellige camping lekker op

Melt 2019

Melt 2018 smaakte voor ons zeker naar meer! En we zien dat het programma voor 2019 er ook niet om gaat liegen. Ook nu staat er weer een zeer divers scala aan artiesten te trappelen om in het unieke industriële decor van Melt te mogen optreden. Komende editie van 19 t/m 21 juli kun je heerlijk gaan wegdromen op de kalmerende stem van Bon Iver. Wat zal dat een geweldig contrast gaan vormen met alle stampende technobeats. Het horen van de hese stem van Jorja Smith lijkt ons ook een hele bijzondere ervaring te worden waarbij kippenvel bijna niet kan uitblijven. Afgewisseld met de gangstarap van bijvoorbeeld A$AP Rocky, denken wij dat Melt 2019 weer een variatie gaat bieden waar je U tegen zegt. Natuurlijk zullen ook de grote namen uit de Berlijnse dance scene weer aanwezig zijn. Kaarten zijn vanaf € 129,- te koop en een tripje inclusief vervoer kun je superhandig boeken via Festival.Travel. Wij hebben de kaarten voor de nieuwe editie al in de pocket en kunnen niet wachten tot het mid-juli 2019 is. Met weer zo’n heerlijk festival tripje in het vooruitzicht komen wij de saaie en donkere maanden wel door!

Eefje
Laatste berichten van Eefje (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>