Reizen met kids 2.0

Samen werkten jullie hard aan het afvinken van jullie bucketlist: een te gekke trip door Midden-Amerika, eilandhoppen in Indonesië of een safari in Afrika. Met de komst van jullie kindje is het niet nodig om jullie reishonger op een laag pitje te zetten. Een nieuwe levensfase maakt immers ruimte voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen.

Op enig moment krijgen reislustige ouders de kriebels. Reishonger. Wordt het een bomvol bungalowpark of durven jullie de stap te nemen om, ditmaal als ‘young parents’, opnieuw een reisavontuur aan te grijpen? Als eens gedacht aan srprs.me met kinderen? Kinderen zijn namelijk de perfecte srprs.reizigers. Ik leg je uit waarom een verrassingstrip voor de familie zo gemakkelijk en tegelijkertijd heel stoer is!

5x Reizen met kids 2.0

#1 Onbetaalbare en onvoorspelbare ervaring

Een verrassing komt het best binnen als je geen verwachtingen hebt. Geen enkele! Misschien herken je het wel. Dat Athene, Parijs of Barcelona zo tegenviel, omdat je er simpelweg meer van verwacht had. De mooiste dingen overkomen je buiten je comfortzone. Een vakantie boeken en pas op het vliegveld horen waar je naartoe gaat; spontaan reizen is terug van weggeweest.

Grensovergang Cambodja - Vietnam

Voorheen werden we ingeschakeld voor backpacktips…

Trokken jullie voorheen het liefst op de bonnefooi door een land en vind je de bestemming minder belangrijk dan de reis an sich? Dan past deze spannende new way of traveling goed in jullie straatje! Stop met het uitzoeken, stop met reviews lezen. Omarm het avontuur en ontdek de reiziger in jezelf opnieuw! Zoek het avontuur op als millennial parents en doe samen onverwachts mooie ervaringen op.

Weg met het kapot googlen van je vakantie en welkom spontaniteit in reizen!

#2 Sit down & relax…

…want jullie hoeven he-le-maal niets voor te bereiden (oké, het inpakken van de koffers is echt het enige). Kinderen zijn de perfecte srprs.reizigers. Ze gaan zonder verwachtingen op reis en daardoor is je reis een stuk mooier. Gek genoeg hoef je dus ook helemaal niet heel veel rekening te houden met kinderen. Wil je normaal gesproken alles goed regelen? Gunstige vliegtijden, snelle verbinding naar de bestemming, fijne kindvriendelijke accommodatie? En stippelen jullie complete sightseeing routes uit? Nu kunnen jullie tot vertrek gefocust blijven op werk en de kids.

reizen met kids

…na deze trip worden we ook gezien als role models voor reizen met kids 2.0

srprs.me neemt alles uit handen en begrijpt de musts van een geslaagde trip voor millennial parents en hun kinderen. In het boekingsformulier geef je gemakkelijk aan dat er met één of meerdere kindjes gereisd wordt en wat hun leeftijden zijn. Geef ook aan wat jouw voorkeuren zijn, zoals bepaalde voorzieningen, juist een rustige stad en wat je bijvoorbeeld verwacht van de accommodatie. srprs.me speurt naar bestemmingen die passen bij de leeftijd van de jonge vakantiegangertjes. Jullie verblijven in authentieke accommodaties die kindvriendelijk zijn en waar ook rekening gehouden wordt met een babybedje, gunstige (niet al te lange) vliegtijden en een buggyvriendelijke omgeving.

#3 Haal het kind in jezelf naar boven

Reis je met kinderen, dan ken je het vast. Je ervaart de wereld om je heen door hun ogen. Een kind volgt zijn gevoel en leeft daardoor veel meer in het moment. Zij zien die mooie muurschildering. Het valt ze op dat de taxi’s een andere kleur hebben. Zij durven altijd open minded aan iets nieuws te beginnen. We zijn zelfs een beetje jaloers op het gemak waarmee zij uit hun comfortzone stappen. Zo zie je de kleine dingen in plaats van de toeristische trekpleisters.

Laat je inspireren door het enthousiasme van je kindje die alle indrukken voor het eerst ervaart. Bekijk de dingen eens door zijn/haar ogen. Zelfs tijdens het lange wachten op het vliegtuig hoor je soms: “wat is het hier fijn hè?!” Door je over te geven aan het srprs.me concept, haal je het kind in jezelf weer naar boven!

#4 Familie voorpret

Kleine kinderen hebben natuurlijk niet echt een voorstelling van de bestemming. Maar ze zijn er wel degelijk mee bezig. En ook kinderen genieten mee van het onthullen van de bestemming. Als je zoon van 3 jaar dan vraagt of zijn zwembroek mee mag op vakantie (geschatte temperatuur op bestemming unknown is 6 graden), dan realiseer je het; je ervaart door de ogen van je kinderen weer even het echte spontane reisgevoel.

bestemming onthullen

Samen de spanning voelen en met de open mindset van een kind het avontuur aangaan

Zijn de kids al iets ouder en klagen ze regelmatig over ‘saaie’ vakanties? Reken maar dat ze zich in de aanloop naar deze trip zullen gedragen als engeltjes. Het is een heel ander soort vakantie dan de meeste kinderen in de klas kennen. De voorpret start namelijk al bij het uitzoeken van een geschikt thema voor families. Kiezen jullie voor een rondreis met eigen vervoer? Is een zonnig klimaat belangrijk? Stedenliefhebbers kunnen terecht in één of meerdere steden in één vakantie. Daarna wordt de spanning opgebouwd. Weerstaat jouw familie de verleiding om eerder te krassen?

#5 Life after srprs.me: gespreksstof genoeg

Een verrassingstrip heeft een zekere brag factor. “We gaan op vakantie maar we horen pas op het vliegveld waarnaartoe”, klinkt goed of niet? In een paar muisklikken word je de meeste avontuurlijke mom/dad en dit allemaal terwijl met nul voorbereiding. Niet alleen de kids praten ronduit in de klas over hun toekomstige, spannende vakantie, ook papa en mama staan bij het koffieautomaat op werk in de belangstelling. Voorheen werden jullie ingeschakeld voor backpacktips, na deze trip worden jullie ook gezien als role models voor ‘reizen met kids 2.0’.

Praktische tips

  • Ga je als ouder alleen op reis met je kids? Besef dan dat je toestemming moet hebben van de andere ouder. Daar is een standaard brief voor. Vul die in en vergeet deze niet mee te nemen op je reis.
  • De meeste reizen worden met beperkte bagageruimte of alleen handbagage geboekt. Mocht je voor je kind meer ruimte nodig hebben, dan kun je altijd extra bagage boeken. Een buggy kun je over het algemeen kosteloos meenemen tot aan de gate, waar hij in het ruim van het vliegtuig gaat.
  • Bereid je een beetje voor op de vlucht met kinderen. Maak een aparte tas voor spullen in het vliegtuig. Neem iets mee waar je kind op kan zuigen bij het opstijgen en dalen. En wat speelgoed, als stickers, papier en een pen. Zet iets klaar voor de tablet en zorg voor volle batterijen.

Wat kost zoiets?

Reizen met kids (twee volwassenen + twee kinderen van 1 en 3 jaar oud) kan vanaf:

  • Thema Road Tripping: vanaf twee dagen, voor € 165,- totaal
  • Thema City Tripping: vanaf drie dagen, voor € 595,- totaal
  • Thema Multi City: vanaf vijf dagen, voor € 1.045,- totaal
  • Thema Sunsation: vanaf zeven dagen -> momenteel niet beschikbaar (vanaf april weer)

Uiteraard geldt ook bij srprs.me: hoe eerder je boekt, hoe voordeliger de reis is. Kinderen tot twee jaar vliegen voor een vast laag bedrag; voor kinderen vanaf twee jaar wordt de normale prijs in rekening gebracht. Een babybedje kost € 10,- per dag extra. Wij reisden op uitnodiging van srprs.me met de kinderen naar onze destination unknown. Meer weten over hoe dat precies in zijn werk ging? Je vindt het hier: Surprise us srprs.me!

Wil jij ook het kind in jezelf omhoog halen door de voorpret? Nieuwe ervaringen met de family koesteren? De meeste avontuurlijke mom/dad worden? En dit allemaal met nul voorbereiding… Check dan de site voor meer kind- en oudervriendelijke srprs.me tripjes.

schloss schonbrunn

Haal het kind in jezelf omhoog en koester nieuwe ervaringen met de family!

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>