Betoverend slapen in de achtertuin van Toverland

Wie wil er nou niet wakker worden naast een iconische achtbaan? In de achtertuin van Toverland is de betoverende pop-up camping Toverland Summer Camp gecreëerd. Door te slapen bij het park geniet je niet één dag, maar meerdere dagen van de magie van Toverland. We mochten op uitnodiging van Toverland een nachtje overnachten in een vierpersoons Tovertent op het Summer Camp. Here we go!

Op naar Sevenum!

De kinderen – en heel stiekem wij ook – stonden zaterdagochtend vroeg te trappelen om op pad te gaan. We zijn een aantal jaar geleden in Toverland geweest, maar toen waren onze kinderen te jong om het zich nog te herinneren. Voor hun een nieuw avontuur dus. En zeker met het idee dat ze in een ‘echte Tovertent‘ mochten gaan slapen. “Onder een achtbaan papa!” herhaalde mijn zoon Mika nog maar eens, toen we vanuit Rotterdam op weg waren naar het Noord-Limburgse Sevenum.

Toverland parkingingang toverland

Anderhalf uur later reden we het parkeerterrein van Toverland Summer Camp op. Dit is een apart parkeergedeelte voor de campinggasten, met meer dan voldoende parkeerplaatsen. Hier vind je ook de receptie van Summer Camp Toverland. Bij het Land van Toos om precies te zijn, voor de ingewijden.

summercamp Toverland receptieBetoverd Magazine

Je kunt hier op je aankomstdag vanaf 15.00 uur inchecken voor je verblijf op de camping. Maar aangezien je al vanaf 10.00 uur Toverland mag bezoeken, haalden we hier alvast onze ‘tickets’ (een armbandje met een barcode) op. Met dit bandje kan je via een speciale ingang – naast de receptie – het park in. Ideaal!

Summer-camp Toverland

Wanneer je op het pop-up Summer Camp overnacht, kun je gebruik maken van de speciale ingang bij de receptie. Hierdoor loop je zonder wachtrij via het Land van Toos het park in.

Toverland is voor jong én oud

Eerst nog even iets uit de wereld helpen. Want toen wij vertelden dat we naar Toverland gingen, kregen we veelvuldig de vraag: ”Maar dat is toch voor kleine kinderen?”. Attractiepark Toverland begon in 2001 inderdaad als een overdekt pretpark, gericht op jonge kinderen. Maar al snel werden buiten een aantal themewerelden opgezet, met spectaculaire attracties. Zoals Troy, een houten kolos die met zijn baanlengte van 1.077m, 35m hoogte en snelheid van 90 km/u de langste, hoogste en snelste houten achtbaan van de hele Benelux is! Of Fēnix, de eerste achtbaan van de Benelux waarbij de stoelen in paren naast de rails hangen (Wing Coaster). Ook met Booster Bike had Toverland een primeur, het was de eerste motorfietsachtbaan ter wereld.

camping Toverland

Het is naast deze iconische achtbaan waar de Summer Camp pop-up camping haar vleugels heeft uitgeslagen.

Hernieuwde kennismaking met Toverland

Zoals gezegd bezochten we Toverland eerder, maar waren onze kinderen nog te jong om zich alles herinneren. Althans, dat dachten we. Dochter Daelynn rent bij binnenkomst in het overdekte Land van Toos direct naar een gigantisch klimtoren (de Toverhoed van Toos). “Hier was ik vorige keer toch te klein voor mama?” Nog voordat we antwoord konden geven was ze al halverwege in de toren geklommen.

Land van Toos ToverlandLand van Toos

Dit overdekte deel van Toverland is dus waar het allemaal begon. Inmiddels is er niet één, maar zijn er twee hallen, met in ieder een eigen thema. De eerste hal is het Land van Toos, de hal waar je dus binnenkomt via de speciale ingang voor campinggasten. En met Toos wordt Toos Toverhoed bedoeld, de mascotte van het pretpark. Het Land van Toos heeft ook een achtbaantrein, een klein rupstreintje, diverse glijbanen, een zweefmolen en een kleine valtoren. En je kunt hier leren toveren in het Toverhuis! Vooral leuk voor kinderen tot een jaar of 7 à 8.

Binnenspeeltuin Toverland

Toos Toverhoed is al sinds de opening van het pretpark de mascotte van attractiepark Toverland. De overdekte hal van het Land van Toos draait om deze mascotte en haar vrienden en familie.

bobsleebaan toverlandBinnenspeeltuin_Toverland_klimrek

Wunderwald

De tweede hal is het Wunderwald, geheel in Oostenrijks sferen. Met onder andere een bobsleebaan waarbij je zelf je snelheid bepaalt (erg leuk!), een schommelschip, klimpark, reuzenrad en een overdekte wildwaterbaan (die ook naar buiten gaat). Villa Fiasco is een huis met speciale ‘cakewalk-effecten’ waar je door verschillende hindernissen heen loopt. In het Wunderwald vind je ook leuke restaurantjes, kan je een suikerspin en popcorn halen. En met een biertuin is het ook erg leuk voor de ouders om even te relaxen, terwijl je kinderen aan het spelen zijn.

suikerspin ToverlandSummer Camp Toverland speeltuinchurros Toverland

In Wunderwald vind je ook het Schminkhaus. Ga hier langs voor een prachtige schminkbeurt, een kleurrijke tattoo of een vrolijk verkleedsetje!

sminken prinsesToverland voor kinderen

Waan je in 6 verschillende werelden

Toverland bestaat uit zes verschillende werelden. Naast de overdekte werelden Wunderwald en Land van Toos vind je op Toverland vier buitenwerelden. In deze werelden niet alleen spraakmakende attracties en shows, maar ook prachtige tuinen, weelderige borders en strakke plantsoenen. Onze kinderen genoten van alle bloemen en kleuren!

Toverland tuinen

Tip: download vooraf de gratis Toverland-app! Zo zie je direct wat de wachttijden zijn bij je favoriete attracties, weet je dankzij de plattegrond hoe je daar het snelste kunt komen én bekijk je in een handomdraai de aanvangstijden van shows.

Toverland-app

Port Laguna

Port Laguna is het reguliere entreegebied van attractiepark Toverland. Het is vormgegeven als een klein havenstadje in mediterrane stijl. Via Port Laguna kunnen de verschillende themawerelden van het park bereikt worden.

Toverland entree

Het verhaal van Port Laguna gaat over een strandjutter die op het strand van Port Laguna een fles vond met daarin een toverspreuk. Door deze toverspreuk werd hij erg rijk. Op het strand spoelen vaker flessen met toverspreuken en toverstaffen aan. De familie Magistralis test deze flessen om te kijken of er goede of slechte magie in verborgen zit. Flessen met goede magie worden verkocht of uitgeleend in winkels zodat bezoekers van het park ermee kunnen toveren. Slechte magie wordt in het Magiezijn gehouden. De flessen zijn in het hele gebied verwerkt. Bijvoorbeeld in slingers, maar ook in de verlichting en op en rondom gebouwen. Let dus goed op als je door het park loopt om deze verborgen flessen te spotten.

De palmbomen, het azuurblauwe water en kleurrijke geveltjes, alles heeft hier een extra zomerse touch!

Toverland 20jaar

Avalon

Het themagebied Avalon is geïnspireerd door de Keltische legendes rondom de beroemde tovenaar Merlijn, koning Arthur en het magische zwaard Excalibur. In Avalon vind je onder andere de sensationele achtbaan ‘Fenix’ (voor wie minimaal 132cm is) en de betoverende boottocht Merlin’s Quest (voor de hele familie). De mythische vuurvogel Fēnix vliegt door Avalon, zijn vlucht start in de toren van Merlijn.

Toverland attracties

Fenix heeft in 2018 zilver gewonnen op de European Star Awards in de categorie ‘Beste nieuwe achtbaan’.

Tijdens de boottocht Merlin’s Quest ga je op zoek naar de bron van het eeuwige leven. Maar pas wel op want achtbaan Fēnix vliegt zo nu en dan voorbij en je vaart een stuk door het mysterieuze grottenstelsel naar tovenaar Merlijn.

Summer Camp Toverland Merlin’s QuestMerlin’s Quest bootMerlin’s Quest

Ithaka

Eeuwen geleden trokken Griekse soldaten ten strijde in de beroemde slag om Troje. Om de stad te overwinnen bedachten ze een list: ze verstopten zich in een enorm houten paard en drongen de poorten binnen.

Toverland paard van Troje

Nu zijn de Griekse strijders neergestreken in Toverland waar ze opnieuw met gigantische houten gevaartes hun domein afbakenen. Kinderen kunnen hier op één van de paarden van Ithaka rijden. In een rustig tempo worden zij meegenomen door duinen en langs oude bruggetjes.

Ithaka ToverlandIthaka

Maar de absolute blikvanger van het hele gebied is de houten achtbaan Troy. De snelste, de hoogste en de langste houten achtbaan van de Benelux. Troy is vanuit heel Toverland goed zichtbaar, en zeker vanaf de camping.

Magische Vallei

De Magische Vallei is een themagebied met twee achtbanen, een wildwaterbaan, diverse kinderattracties en een prachtige fonteinenshow. Er zijn in de Magische Vallei veel verborgen paadjes langs watervallen, door grotten en door prachtige natuur en voor elke leeftijd is er wel iets te beleven. Het gebied is rotsachtig en enorm groen en ligt aan de linkerzijde van de indoorhallen van het pretpark.

Djengu River

Djengu River Toverland 01Djengu River Toverland 02

De eyecatcher van de Magische Vallei is toch wel de Djengu River. Deze wildwaterbaan stroomt door de gehele vallei en de watervallen aan de zijkant van de baan zorgen voor waterstroompjes die door de hele vallei zichtbaar zijn. Het beginpunt van de wildwaterbaan heeft twee enorme watervallen, waar je onderdoor of achterlangs kunt lopen. Toverland noemt dit de grootste douche van Nederland.

Toverland grootste douche van Nederlandgrootste douche van Nederland

Tijdens een rit in Djengu River word je in ronde bootjes meegenomen over de wilde Djengu rivier. Je vaart langs watervallen en langs een magisch volkje met de naam Dwervels. Dit trollenvolkje woont in de Magische Vallei. De Dwervels kunnen toveren en zorgen zo voor wat natte verrassingen tijdens de rit.

wildwaterbaan toverland

Katara, Fountain of Magic

Meerdere keren per dag barst in de Magische Vallei een magische watershow op muziek los. De magische fontein van Katara heeft 136 stralen met water die op de maat van de muziek spuiten. Als het donker is worden de fonteinen ook verlicht in verschillende kleuren. Tijdens het Halloweenseizoen verandert de muziek van de fonteinenshow en is er een andere show te zien dan in het reguliere seizoen. Op borden in de buurt van de fontein staat aangeven hoe laat de shows beginnen.

Toverland_Kataramagische fontein van Katara

Na een heerlijke dag op Toverland werd het tijd om naar onze Tovertent te gaan. We kregen inmiddels lekkere trek, dus besloten een paar take-away pizza’s af te halen.

faciliteiten pop-up Summer Camp Toverland

Summer Camp Toverland

Het pop-up Summer Camp biedt ruim 100 staanplaatsen voor caravans, campers en tenten. Tijdens een verblijf op de camping van Toverland geniet je meerdere dagen van alles wat Toverland te bieden heeft. Tijdens je verblijf op ‘de Tovercamping’ krijg je gratis onbeperkt toegang tot het attractiepark. Sta ’s ochtends op en maak een ritje in je favoriete achtbaan. Voor de overnachting zijn verschillende mogelijkheden. Kom met een eigen tent, camper of caravan gezellig kamperen. De Toverland camping beschikt over verschillende staanplaatsen voor een heerlijk verblijf.

Overnachten op de pop-up camping Toverland kan ook in een van de toffe ingerichte Toverland tenten met comfortabele bedden, stroomvoorziening, picknicktafel, en camping verlichting. Het enige wat je mee hoeft te nemen is je koffer. Dekbed, bedlinnen en kussens kunnen bijgeboekt worden.

Je verblijf op het pop-up Summer Camp Toverland is altijd inclusief parktoegang op alle verblijfsdagen.

Weekendje Toverland met overnachting in Summer Camp Toverland
Een nachtje in de Tovertent

Ben je geen echte kampeerder, maar wil je wel in de buitenlucht genieten? Dan is de ToverTent echt iets voor jou. Deze ingerichte tent zorgt ervoor dat je zonder gedoe kunt kamperen in zo’n knusse ToverTent. Het is mogelijk om een twee-, vier- of zespersoons ToverTent te huren. De camping is uitgerust met elektriciteit en centrale sanitaire voorzieningen. Entree tot Toverland is zoals gezegd voor het gehele verblijf inbegrepen. In- en uitchecken kan bij een speciale receptie bij de winterentree van Toverland. Nieuw dit jaar is dat verblijfsgasten deze entree tevens als exclusieve in- en uitgang van het attractiepark kunnen gebruiken.

Summercamp camping Toverland

In het rijtje grote pretparken van Nederland wordt Toverland nog wel eens vergeten. Onterecht, want overnachten bij Toverland is aan te raden, het magische pretpark is te groot om in één dag te bezoeken.

Handig om te weten

De pop-up camping beschikt over weinig faciliteiten. Dit is ook niet nodig met Toverland in je achtertuin. Op de camping vind je een sanitaircomplex met wastafels, douches en toiletten. Je vindt hier ook een drankjesautomaat voor de snelle snack. Bij de receptie op de camping kun je terecht voor de vergeten spulletjes. Tijdens je verblijf op de Toverland camping kun je natuurlijk gebruikmaken van alle faciliteiten van het Toverland attractiepark. De Tovertuin is tot 22.00 uur geopend voor de gasten van de Toverland-camping. Daar kun je gratis deelnemen aan de activiteiten en nog wat drinken terwijl de kinderen zich nog even kunnen uitleven in de speeltuin.

programma Toverland Summer Camp
kampvuur in de Tovertuin bij de Toverland camping
avondshow Toverland - Bami Salami

Zo kun je lekker komen eten bij een van de restaurants op het park. Misschien komen de bekende Toverlanders nog even op bezoek op de camping. Tijdens je verblijf op de camping is er een leuk activiteitenprogramma aanwezig, met onder andere dansen met Toos Toverhoed, Bingo en marshmallows roosteren boven een kampvuur.

kamperen op Toverland

Je kunt bij je verblijf op de pop-up camping een luxe ontbijtbox reserveren. Heerlijk wakker worden met verse broodjes, zoet en hartig beleg, vruchtenyoghurt, een eitje en een lekker kopje koffie en fruitsapje. De ontbijtbox kun je vanaf 8.00 uur ophalen bij het Land van Toos.

Picknicktafel voor de tent op de pop-up camping Toverland
Summer Camp Toverland breakfast
Summer Camp Toverland ontbijtpakket

Zelf naar Summer Camp Toverland?

Wil je zelf magisch overnachten in de achtertuin van Toverland? Het is noodzakelijk om van tevoren een plekje op het pop-up Summer Camp te reserveren via de website van Toverland. Voor abonnementhouders zijn er extra voordelige arrangementen beschikbaar. Zo is het al mogelijk om te komen overnachten vanaf € 25,- per nacht (exclusief toeristenbelasting). Aankomst en vertrek is elke dag mogelijk tussen 1 mei en 5 september 2021. Meer informatie is te vinden via www.toverland.com.

speeltuin_van_toverland01speeltuin_van_toverland02Toverland Sevenum

Martijn
  1. Patricia deldime zegt:

    Hallo
    Wij zouden graag naar toverland komen van vrijdag 26 mei tot maandag 29 mei. Wij reizen met camper.heeft u nog plaats? Hoeveel plaatsen heeft u nog ?
    Wij hebben ook een hond bij.
    Met vriendelijke groeten

  2. Hallo, voor reserveringen kun je niet bij ons terecht, dat zul je bij Toverland zelf moeten navragen. Wel kan ik je vertellen dat het Pop-Up Summer Camp pas op 7 juli de deuren opent, dus volgend weekend kun je er helaas sowieso nog niet staan. Honden zijn overigens ook niet toegestaan…

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>