Een piratencamping met gebakken haai

Nog geen idee waar je deze zomer met je gezin wilt vertoeven? Denk dan eens aan een van de kleinschalige familiecampings van Flower Campings in Frankrijk. Onlangs heb ik de piratencamping Longchamp in Bretagne uitgeprobeerd en mijn gezin en ik hebben ervan genoten!

Doet u mij maar een gebakken haai

De zon schijnt fel naar binnen in het restaurant van piratencamping Longchamp, terwijl de serveerster druk met haar handen staat te gebaren. ‘Requin’, zegt ze hoopvol, en imiteert vervolgens een zwemmende vis. Het is alleen jammer dat manlief en ik al door hadden dat het bij de vangst van de dag om vis ging.

De kok komt zich er nu vanuit de open keuken ook mee bemoeien. ‘Squid!’ roept hij. ‘Calamaris?’ vraag ik. Hij schudt zijn hoofd en denkt dan even na. Vervolgens zingt hij de overbekende tune van de film Jaws en valt bij ons het kwartje. Er staat vandaag gebakken haai op het menu. In een roekeloze bui bestellen manlief en ik allebei de haai en worden vervolgens aangenaam verrast. Het is nog lekker ook! Het was een bijzonder leuk begin van ons verblijf op deze kleine familiecamping.

Piratencamping Longchamp

Het restaurant van piratencamping Longchamp

Piratencamping Longchamp

Gebakken haai in het restaurant van Camping Longchamp

Camping Longchamp in Saint-Lunaire

Laat ik voorop stellen dat ik geen campingtype ben. Ik houd van comfort en vooral van rust om me heen. Ik heb geen enkele behoefte aan buren waar je ieder woord van hoort, en die vervolgens ook alles van jou willen weten. Of dat op iedere camping zo is, weet ik niet. Het is voor mij als tamelijke campingmaagd in ieder geval het beeld van een gemiddelde camping: een veld waar tenten of stacaravans in een cirkel staan zodat iedereen elkaar de hele dag in de gaten kan gaan zitten houden.

Maar goed, Reishonger werd uitgenodigd om voor een week een stacaravan op een van de 130 Flower Campings uit te proberen, en mijn gezin en ik waren niet te beroerd om daar gehoor aan te geven. Ons oog viel op Camping Longchamp in Bretagne. In eerste instantie omdat deze camping in het kustplaatsje Saint-Lunaire niet al te ver van de legendarische Mont Saint-Michel ligt, maar ook omdat deze camping een piratenthema heeft. Want zo’n piratencamping is natuurlijk ontzettend leuk als je een jongen van zes jaar oud bij je hebt.

Hippe stacaravans

Camping Longchamp is, net zoals alle andere Flower Campings, een kleinschalige gezinscamping. Er is ruimte voor campers, tenten en vouwwagens. Daarnaast kun je er ook stacaravans en chaletjes huren. Wij hadden een vierpersoons stacaravan en alles was keurig schoon en oogde modern. Er was een felroze hoekbank, goede bedden, een comfortabele douche en prima uitgeruste keuken. Mede door de felroze bank en bijpassende hippe gordijnen veegt Camping Longchamp het oubollige imago van een stacaravan meteen van tafel.

Maar het fijnste van alles is het feit dat alles ruim is opgezet. Door de heggen en plaatsing van de huisjes zit je niet op elkaars lip en heb je maximale privacy. Wel zijn er in de inrichting extra stoelen, borden en glazen, zodat je andere mensen van de camping kunt uitnodigen om wat te komen eten en drinken.

Vierpersoons stacaravan Piratencamping Longchamp

Onze stacaravan op Flower Camping Longchamp

Hippe stacaravans op Flower Camping Longchamp

Hippe stacaravans op Flower Camping Longchamp

De keuken van onze stacaravan op Piratencamping Longchamp

Onze stacaravan op Flower Camping Longchamp

Het format van Flower Campings

De Flower Campings zijn allemaal verschillend van opzet. Zo kun je bij de ene Flower Camping een stacaravan of chalet huren en kun je bij een andere Flower Camping een woonwagen, boomhut, safaritent, tipi of zelfs een yurt huren. Maar een ding hebben alle Flower Campings gemeen: ze zijn klein van opzet, groen, gericht op gezinnen en gelegen in streken waar veel te ondernemen is. Door het kleinschalige en persoonlijke karakter staan alle Flower Campings garant voor dat échte eindeloze zomervakantiegevoel. Met kampvuur, kanotocht en wijnproeverij; zonder stress, zorgen en gedoe.

Geen enkele Flower Camping heeft ruimte voor meer dan 300 boekingen; comfort en rust staan voorop. Op iedere camping worden activiteiten georganiseerd voor kinderen en volwassenen. Hutten bouwen, spannende wandelingen op zoek naar wilde dieren, sporttoernooien en discoavonden. Maar als je daar geen zin in hebt, merk je daar niets van. Er hangen ook overal mededelingen dat het na 10 uur ’s avonds stil moet zijn. En dat is wel zo prettig als je weet dat je op een gemiddelde camping makkelijk tot diep in de nacht wakker kunt liggen van lallende buren. Een vakantie vol rust, ruimte en natuur is bij Flower Campings altijd binnen handbereik.

Als het weer wat minder is, kun je ook gewoon binnen zwemmen op Piratencamping Longchamp

Je hoeft niet te kiezen tussen binnenbad, buitenbad met glijbanen of strand; je krijgt het allemaal

Een echte piratencamping

Camping Longchamp in Bretagne is ook een baken van rust, ondanks de nabijheid van de havenstad Saint-Malo. Omdat deze stad vooral bekend staat om de 16e eeuwse piraterij, heeft de camping een piratenthema gekregen. Er is een speeltoestel in de vorm van een piratenboot en de algemene gebouwen zijn ook voorzien van tekeningen van piraten. In het hoogseizoen is er ook een kidsclub die allerlei activiteiten, zoals schatzoeken, organiseert.

In Saint-Malo kun je in de haven ook ‘echte’ piratenschepen bezoeken. En in het ommuurde deel van de stad kun je leuke uithangborden met piraten spotten.

piratenschip in Saint-Malo

Een ‘echt’ piratenschip in Saint-Malo

Het boegbeeld van een piratenschip in Saint-Malo

Het boegbeeld van een ‘echt’ piratenschip in de haven van Saint-Malo

Een fijn restaurant met een uitgebreide kaart

De camping mag dan kleinschalig zijn, de kaart in het restaurant van piratencamping Longchamp is dat zeker niet. Er zijn natuurlijk de gebruikelijke pizza’s, hamburgers met friet en kindermenu’s met kipnuggets. Maar als je wat luxer wilt eten kun je hier ook terecht, vooral op het gebied van vis. De gebakken haai is in ieder geval een aanrader.

Daarnaast is er een redelijk uitgebreide bierkaart en hebben ze ook diverse cocktails. Het mooie is dat het restaurant vlak naast de speeltuin ligt. Zo kun je als ouders na het eten nog wat borrelen terwijl de kinderen zich moe maken met ravotten. Het is ideaal.

Maar eigenlijk is alles aan Flower Camping Longchamp ideaal, ook als je doorgaans helemaal niet van campings houdt. Als je daarbij optelt dat iedere Flower Camping in een mooie Franse regio staat waar genoeg te doen en te zien is, dan heb je al snel de formule voor een fijne gezinsvakantie te pakken.

Een uithangbord in piratenstad Saint-Malo

Een uithangbord in de piratenstad Saint-Malo

Liselore
Laatste berichten van Liselore (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>