Leukste herfstuitjes met het hele gezin

Misschien had je normaal gesproken graag de zon opgezocht in de herfst: lekker met het hele gezin het vliegtuig in om ver van de Nederlandse klei wat kleur en energie op te doen! Dat is momenteel even niet zo handig om te doen, bovendien niet verstandig. Maar je wilt er in de aankomende schoolvakantie wel even lekker opuit met de kids. Toch? Er is in eigen land echt nog wel iets leuks te beleven. Een korte vakantie in Nederland is zo gek nog niet; zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een interessante stedentrip.

Maar waar moet je nu zijn voor die typische, leuke gezinsuitjes in Nederland tijdens de herfstvakantie? Waarvan je denkt: “Ja, daarvan gaat mijn kroost echt blij worden!” We zetten er vijf voor je op een rijtje!

#1 Even naar ons eigen Afrika

Kom met je gezin in Afrikaanse sferen tijdens het leuke familieprogramma, dat vanaf 10 oktober 2020 in het Afrika Museum in Berg en Dal draait. Volg er een workshop batikken, kijk door de lens van een World Press Photo-fotograaf, leer over het belang van kobalt uit de mijnen van Congo en reserveer een picknickmand, want in het Museumpark kun je heerlijk met je gezin een lunchplekje opzoeken. Zo ben je toch nog even ‘in het buitenland’ geweest’! Reserveer wel vooraf de museumtickets.


afrikamuseum

#2 Zuiderzee-activiteiten in Enkhuizen

Het Zuiderzeemuseum aan de voormalige Zuiderzee heeft een binnen- en een buitenmuseum. Voor kinderen is dat laatste museum uiteraard het leukst. In de schoolvakanties heeft je kind er alle ruimte om verkleedspelletjes te spelen (hoe ziet jouw zoon er als Urker visser uit?), ouderwetse klompbootjes te maken of houten klompen te beschilderen. ‘Vissen naar verhalen’ is ook een leuke bezigheid voor in de herfstvakantie. Tot en met zondag 25 oktober 2020 is het buitenmuseum dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Bestel je tickets online!

zuiderzeemuseum

#3 Bosfun in Ruurlo

In de Achterhoek stikt het van de bossen, keus genoeg. Maar in Ruurlo kun je zowel genieten van prachtige bospaden als van avontuur op hoogte! Ook voor jonge gasten is dit plezier weggelegd. In Klimbos Achterhoek – De Heikamp in Ruurlo slingeren unieke klimroutes tussen de bomen door, in verschillende moeilijkheidsgraden. Het juniorbos bevat twee routes en het reguliere klimbos heeft er zeven. ‘Reguliere klimmers’ moeten minimaal 1.60 meter lang zijn. Je bent gedurende de hele klim gezekerd door middel van een touw. Natuurlijk maakt klimmen hongerig. Dus biedt de Heikamp een mooi vervolg op het klauteravontuur: pannenkoeken eten! Slim is om ook hier online te reserveren.

#4 Halloween bij Limburgs Toverland

Kom juist in de herfstvakantie naar dit sprookjesachtige attractiepark in Sevenum. Waarom? Er is in deze periode zoveel te griezelen en te beleven! Alles staat in het teken van Halloween. In de zogeheten ‘scare zones’ kom je vertrouwde en nieuwe ‘griezels’ tegen. De Halloween Nights tijdens de herfstvakantie spannen de kroon; engerds komen uit alle hoeken en gaten om jou maar zoveel mogelijk de stuipen op het lijf te jagen. De echte thrillseekers werken de avontuurlijke en snelle attracties in het donker af. Dit kan zelfs tot 23:00 uur! Misschien niet zo geschikt voor de allerjongste kinderzieltjes… En wéér: reserveer tickets online!

toverland

#5 Wadloopavonturen – in de modder bij Noordpolderzijl

Wat gaat boven de stad Groningen? Noordpolderzijl! Althans, als jij kiest voor een lekker kliederig gezinsuitje op het wad. Een leerzame wadlooptocht begint bij dit meest noordelijk gelegen getijdenhaventje van Nederland. Wadlopen is namelijk voor de meeste kinderen een interessante belevenis, al kun je dat misschien moeilijk geloven in een tijd van games, videospelletjes en ander digitaal vermaak. Twijfel je nog? Jouw koters gaan zich geheid vermaken in het slik, tijdens het waden door stromend water en bij het bekijken van schelpjes en klein leven op de drooggevallen zeebodem! Je zoon of dochter moet wel acht jaar of ouder zijn. En – tja, we vallen in herhaling – je moet even reserveren voor zo’n bijzondere tocht!

noordpolderzijl

Overnachtingstips

Deze herfstuitjes liggen in verschillende uithoeken van ons landje. Wil je het helemaal afmaken? Plak er dan een overnachting aan vast. Het Afrikamuseum ligt tussen Nijmegen en de Duitse grens. Een leuke plek om te overnachten is Hotel Umberto in Wijchen. Of slaap bijvoorbeeld een nachtje in het SuyderSee Hotel nabij het Zuiderzeemuseum. In het hart van het prachtige Achterhoekse landschap vind je het kleinschalige Logis Hotel De Tuinkamer. Dicht bij Toverland kun je terecht bij Centerparcs of Landal. Ga je wadlopen? Kies dan voor familie- en wadloophotel Waddengenot in Pieterburen!

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>