Innsbruck: een geweldige bestemming voor een zomervakantie met kinderen!

Innsbruck is een perfecte vakantiebestemming voor jou en je gezin in het hart van de betoverende Alpen. Het charmante Innsbruck, gelegen in het prachtige Tirol, combineert schitterende natuur met een levendige binnenstad. De historische binnenstad is een magische plek waar de tijd lijkt stil te staan. Innsbruck biedt dan ook het comfort van een grote stad, maar is klein genoeg om bijna alle routes te voet af te leggen. En daarom ideaal voor een bezoek met kinderen. Er is altijd iets bijzonders te ontdekken. Bovendien kan je al binnen 10 minuten hoog in de bergen zijn, waar je heerlijk kunt wandelen en mountainbiken, maar ook mountaincarten of bobsleeën. In deze blog nemen we je mee op ons avontuur in de Alpen.

Innsbruck is een perfecte vakantiebestemming voor jou en je gezin in het hart van de betoverende Alpen

Innsbruck is een perfecte vakantiebestemming voor jou en je gezin in het hart van de betoverende Alpen

Ultiem genieten met het gezin van de perfecte mix tussen de stad Innsbruck en de schitterende Alpen

Ultiem genieten met het gezin van de perfecte mix tussen de stad Innsbruck en de schitterende Alpen

De majestueuze Alpen vormen een indrukkend decor voor de stad

In Innsbruck heb je eigenlijk altijd het gevoel dat je constant in de bergen bent. En dat maakt een vakantie in Innsbruck heel bijzonder. De stad ligt in een vallei, omringd door de majestueuze bergtoppen van de Alpen. Of je nu door de straten wandelt, een kabelbaan neemt of vanaf een uitzichtpunt kijkt, de toppen van de Alpen zijn altijd aanwezig. Het is een unieke ervaring om zo dicht bij de natuur te zijn, terwijl je toch in een bruisende stad bent.

De zomer in Innsbruck biedt de mogelijkheid voor een heerlijk verblijf waarbij je de stad en de omliggende natuur in jouw eigen tempo kunt ontdekken. Want er zijn genoeg activiteiten te doen met kinderen in Innsbruck en de omgeving. In de stad geniet je overdag van de prachtige gebouwen en de verschillende musea. En het andere moment trek je met de kinderen lekker de bergen in voor een flinke wandeling. Maar de bergen hebben natuurlijk veel meer te bieden dan alleen maar wandelen. Beleef het met ons mee.

Innsbruck zomervakantie met kinderen

De stad, de bergen en het plezier zijn dus altijd dichtbij

De grootte van een stad maar klein genoeg om te voet af te leggen

De grootte van een stad maar klein genoeg om te voet af te leggen

Handig om te weten: de voordelen van de Innsbruck Card en de Welcome Card

Voordat we verder vertellen over onze geweldige tijd in de bergen is het goed om te weten dat je veel voordeel kunt halen uit de Innsbruck Card en de Welcome Card. Deze kaarten bieden talloze voordelen voor bezoekers van Innsbruck en de omliggende regio. De Innsbruck Card kun je kopen voor één, twee of drie dagen, waardoor je gratis 22 musea en bezienswaardigheden kunt bezoeken, als de Top of Innsbruck, Swarovski Kristallwelten, de Hofburg en de Alpenzoo. Daarbij geeft de Innsbruck Card toegang tot diverse gondels en zomerliften in en rondom de stad, het openbaar vervoer en de Hop-on-Hop-off bus.

Blijf je langer dan twee nachten in Innsbruck, dan krijg je de Welcome Card gratis. Daarmee kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en krijg je korting op allerlei zwembaden, meren en activiteiten. Erg handig voor een maximale beleving van Innsbruck voor minder geld.

Met de Innsbruck Card beleef je de veelzijdigheid van Innsbruck maximaal voor minder geld

Met de Innsbruck Card beleef je de veelzijdigheid van Innsbruck maximaal voor minder geld

Avonturen in de Bergen

Wat Innsbruck echt uniek maakt, is de ongelooflijke natuurlijke omgeving. In de zomermaanden komen de bergen tot leven met allerlei activiteiten voor het hele gezin. Trek je wandelschoenen aan en verken de vele wandelpaden die zich uitstrekken vanuit de stad naar de omliggende bergtoppen. Of stap in de Nordkettenbahn, een kabelbaan die je in slechts twintig minuten van het stadscentrum naar het hart van de bergen brengt. Eenmaal daarboven kun je genieten van adembenemende uitzichten over de vallei en de bergtoppen. Maar vergeet ook niet te mountainbiken, mountaincarten of zelfs te bobsleeën. Wij deden het allemaal en hebben ongelooflijk veel plezier gehad met elkaar. Zo blijft het ook speels voor de kinderen. Anders zijn ze het snel zat en heb jij het als ouder ook niet meer naar je zin. Althans dat is soms onze ervaring. Wellicht herkenbaar voor andere ouders?!

Mountaincarten is echt zo leuk om te doen met de kinderen

Mountaincarten is echt zo leuk om te doen met de kinderen

Familiewandeling Priemeswand: een mooie wandelervaring

Om vanuit Innsbruck de bergen in te gaan heb je helemaal geen auto nodig. Zo kun je gemakkelijk vanuit het centrum de tram pakken om in drie kwartier in de bergen te staan. En de kinderen vinden het ook nog eens een feestje in de tram. Met de Innsbruck Card hoef je bovendien niet te betalen voor de tram. De Pfriemeswand-route is met de Mutterer Almbahn goed te bereiken en biedt prachtige uitzichten. Het is een relatief korte, maar door het adembenemende bergpanorama heel mooie wandeling. Je hebt niet alleen uitzicht over de vallei, maar kunt in korte tijd ook drie prachtige bergtoppen bereiken met uitzicht op de tegenoverliggende bergketen Nordkette.

En de kinderen vinden het ook nog eens een feestje in de tram

En de kinderen vinden het ook nog eens een feestje in de tram

Ga vanuit Innsbruck met de tram naar het dorpje Mutters om lekker de bergen in te gaan. Vanuit het centrum neem je de tram 3/1 naar Stubaital Bahnhof om vervolgens een overstap te maken op de tram naar Mutters Kreith. Je stapt uit bij de halte Mutters Nockhofweg/Muttereralm Bahn. Met behulp van de kabelbaan van de Muttereralm wordt een bezoek aan dit fantastische berglandschap ook voor gezinnen met kinderen een genot. Met de Welcome Card kun je weer gratis gebruik maken van de kabelbaan. Wij kozen ervoor om een mooie hike te maken en de Pfriemeswand route te bewandelen.

De Pfriemeswand is een prachtig gebied om te hiken

De Pfriemeswand is een prachtig gebied om te hiken

Naar het kruis op de top van de Pfriemeswand (2103 m) - De Pfriemeswand-route biedt prachtige uitzichten en een mooie wandelervaring

De Pfriemeswand-route biedt prachtige uitzichten en een mooie wandelervaring

Afhankelijk van het aantal toppen dat je beklimt is deze route maximaal acht kilometer. Vanaf het bergstation Muttereralmbahn leidt de Pfriemeskopfweg naar de Pfriemeswand en Zwölferspitze. Je kunt afdalen via de derde top, de Birgitzköpfl, naar de Birgitzer Alm om een eventueel rondje compleet te maken. In het prachtige landschap beleef je adembenemende vergezichten tot zelfs beneden in het Inntal en de hoofdstad van de Alpen: Innsbruck. De totale wandeltijd is op een rustig wandeltempo 3 à 4 uurtjes.

Innsbruck staat bekend om zijn prachtige bergen en ongerepte natuur

Innsbruck staat bekend om zijn prachtige bergen en ongerepte natuur

Adembenemende vergezichten in de Alpen boven Innsbruck

Adembenemende vergezichten in de Alpen boven Innsbruck

Mountaincarten – crossen door de bossen

Hoe leuk is het dan om vervolgens naar beneden te mountaincarten? De combinatie van wandelen en mountaincarten maakt het een geweldige ervaring voor gezinnen. Mountaincarten is een echt een toffe activiteit waarbij je met een soort kart de berg afrolt. De kart wordt niet aangedreven door een motor, maar door de zwaartekracht. Na de wandeling kan je dus vanaf het midden station verder afdalen met de mountaincart. Tijdens deze 3,8 km lange route door de bossen en weiden geniet je van geweldige uitzichten en de spectaculaire afdaling. Het is super leuk om dit met elkaar te doen. Wij vonden het zeker wel de gaafste activiteit.

Crossen door de bossen met de mountaincart is een geweldige ervaring

Crossen door de bossen met de mountaincart is een geweldige ervaring

Leuke activiteiten in de historische binnenstad van Innsbruck

In de zomer is een bezoek aan het compacte centrum van Innsbruck met kinderen een geweldige keuze! Na een dag wandelen in de bergen, waarbij je de frisse berglucht opsnuift en geniet van panoramische uitzichten, kun je gemakkelijk de volgende dag de historische binnenstad verkennen. Want de smalle straatjes, kleurrijke gevels en eeuwenoude architectuur nemen je mee terug in de tijd. De smalle huisjes zijn het gevolg dat mensen vroeger minder belasting hoefden te betalen. De verschillende kleuren van de huizen hebben weer te maken met de verschillende ambachten van de mensen. De kinderen vinden het verrassend leuk. Zeker als blijkt dat de stad bruist en je kunt genieten van de vele leuke winkels en de horeca in de stad. Terwijl de kinderen zich vergapen aan het beroemde ‘Goldenes Dachl’ (Gouden Dak) en de sierlijke Hofburg, kun je zelf genieten van de ontspannen sfeer langs de rivier de Inn.

e prachtige iconische en gekleurde huizen langs de rivier de Inn in Innsbruck

De prachtige iconische en gekleurde huizen langs de rivier de Inn in Innsbruck

We hebben een aantal mooie bezienswaardigheden op een rijtje gezet

Maar uiteraard heeft Innsbruck nog veel meer bezienswaardigheden te bieden. Kijk hier voor alle opties! En vergeet ook nu weer niet je Innsbruck Card mee te nemen, want je hebt veelal gratis entree bij deze bezienswaardigheden.

Het Gouden Dak

Het gouden dak is een van de belangrijkste toeristische attracties en hét symbool van Innsbruck. Het werd gebouwd in opdracht van keizer Maximiliaan I en heeft 2.738 vergulde koperen pannen op het dak. Het verhaal erachter is fascinerend, met connecties naar zijn eerste grote liefde, Maria van Bourgondië.

Het Gouden Dak is een van de belangrijkste toeristische attracties en hét symbool van Innsbruck

Het Gouden Dak is een van de belangrijkste toeristische attracties en hét symbool van Innsbruck

De Hofkirche

Deze kerk in Innsbruck is een bijzondere bezienswaardigheid, zelfs voor gezinnen met kinderen! De Hofkirche is een van de mooiste praalgraven van Europa. Het praalgraf is opgedragen aan Keizer Maximiliaan I, een belangrijk figuur in de geschiedenis van Innsbruck. Hij was niet alleen keizer, maar ook uitvinder, kunstenaar en staatshervormer. Binnenin vind je 28 levensgrote bronzen beelden van middeleeuwse koningen. Een fascinerende plek voor zowel volwassenen als kinderen!

De Hofkirche is een van de mooiste praalgraven van Europa

De Hofkirche is een van de mooiste praalgraven van Europa

Sierlijke hoftuinen in Innsbruck

Sierlijke hoftuinen in Innsbruck

De Middeleeuwse Stadstoren

Voor een panoramisch uitzicht over Innsbruck en de omliggende bergen is het leuk om deze toren te beklimmen. De toren werd tussen 1442 en 1450 gebouwd bij het oude stadhuis en is 51 meter hoog. De torenwachter had de taak om de bevolking te waarschuwen voor brand en andere gevaren. Een geweldige plek om na 148 treden foto’s te maken en de stad van bovenaf te bewonderen.

De schans van Innsbruck

De Cobra is de indrukwekkende skischans aan de rand van Innsbruck. Het visgraadmodel verwijst naar de vorm van de schans, die lijkt op de graat van een vis. Met 535 ton staal is het een technisch hoogstandje dat atleten in staat stelt om grote afstanden te springen tijdens skispringwedstrijden.

De Cobra”, is de indrukwekkende skischans aan de rand van Innsbruck

De Cobra”, is de indrukwekkende skischans aan de rand van Innsbruck

De Nordkette kan een prachtige ontsnapping zijn uit de drukte van de stad

Wanneer de drukte van de stad je teveel wordt, hoef je alleen maar de bergen in te trekken. De Nordkette Bahn is heel gemakkelijk en snel te bereiken. Het is een apart gevoel om vanuit de stad in slechts 20 minuten naar de ruige natuur in de bergen te gaan. De rit is een belevenis op zich: eerst neem je de kabelbaan naar de Hungerburg. Daar stap je over op de eerste kabelbaan, naar de Seegrube op 1.905 meter hoogte en waarbij je de stad steeds verder achter je laat. Als dat nog niet genoeg is, kun je de Hafelekarbahn nemen tot 2.256 meter hoogte. Maar in de bergen is het weer niet altijd voorspelbaar. Helaas hadden wij door de bewolking geen goed uitzicht. Al met al kan dat dus gebeuren in de bergen. Wij gingen weer lekker terug naar de stad, want je bent dus ook zo weer beneden.

In de bergen is het weer niet altijd voorspelbaar

In de bergen is het weer niet altijd voorspelbaar

Heerlijk uit eten in de gezellige binnenstad

Natuurlijk moet je in Innsbruck de traditionele Oostenrijkse gerechten uitproberen. Althans daar zijn wij wel groot fan van. Als je van Oostenrijkse klassiekers houdt, zijn restaurants zoals Weisse Rössl en Goldener Adler erg leuk om naartoe te gaan, omdat je kunt genieten van lokale gerechten De Tiroler Gröstl is bijvoorbeeld een heerlijk traditioneel gerecht uit de Alpenregio. Zelfs de kinderen zijn er gek op. Het bestaat uit gebakken aardappelen, spek, ui en soms ook vlees zoals rundvlees of varkensvlees. Het wordt vaak geserveerd met een spiegelei erbovenop.

Veel restaurants in Innsbruck bieden een adembenemend uitzicht. Bijvoorbeeld, Lichtblick bevindt zich op de 7e verdieping van de Rathausgalerien en biedt een schitterend panorama. Bovendien kun je er heerlijk genieten van de hoogstaande culinaire gerechten. Daarnaast heeft Innsbruck een breed scala aan restaurants. Je kunt genieten van Italiaanse, Duitse, mediterrane en zelfs Aziatische gerechten. Er is voor elk wat wils.

Zelfs de kinderen zijn gek op de Tiroler Gröstl bij het restaurant Weisse Rössl

Zelfs de kinderen zijn gek op de Tiroler Gröstl bij het restaurant Weisse Rössl

Hoogstaande gerechten op de 7e verdieping van de Rathausgalerien

Hoogstaande gerechten op de 7e verdieping van de Rathausgalerien

Bobsleeën: voel de spanning in de lucht terwijl je naar beneden suist

Na een dag slenteren in de binnenstad en het tegenvallende avontuur op de top van de Nordkette vinden we het weer eens tijd voor wat actie. Vanuit het centrum van Innsbruck rijd je met bus J in 40 minuutjes naar een nieuw avontuur: de bobslee-baan in Innsbruck-Igls (halte Patscherkofelbahn). Vergeet ook hier weer niet je Welcome Card mee te nemen voor het openbaar vervoer. Beleef een rit van 1.270 meter lang door het Olympisch ijskanaal in Innsbruck-Igls met een ervaren piloot. Je racet door 14 bochten en 1 rotonde en dat met een topsnelheid rond de 100 km/u per uur. In ruim 60 seconden race je naar beneden en ervaar je een adrenaline kick. Dit is geen gewone rit; dit is een ervaring die de kinderen zich nog lang zullen herinneren. Als je eenmaal beneden bent aangekomen, kun je ontspannen en genieten van weer een toffe ervaring in Innsbruck. Je kunt deze activiteit gemakkelijk in een dagdeel doen. Dat gaf ons de ruimte om in de middag nog lekker te mountainbiken.

Je racet met de bobslee door 14 bochten en 1 rotonde en dat met een topsnelheid rond de 100 km per uur

Je racet met de bobslee door 14 bochten en 1 rotonde en dat met een topsnelheid rond de 100 km per uur

Mountainbiken: Een toffe en avontuurlijke fietservaring met de kids

Een van de leukere dingen in Innsbruck om te doen is een fietstocht maken. Want hier zijn de bergen altijd dichtbij. Ga eBiken met het gezin! Kilometers vreten en een beetje hoogteverschil maken niet meer uit. Zelfs de kids rijden met een glimlach omhoog. Voor wie het rustiger aan wil doen, zijn er fietspaden in het dal. Mountainbikers kunnen kiezen tussen ontspannen tochten door alpenweiden of spectaculaire routes naar de top, hoog boven de daken van de stad.

Boek een lokale gids via Bikeschool_Innsbruck om je te begeleiden in en rondom Innsbruck

Bikeschool_Innsbruck heeft enthousiaste gidsen met veel geduld, die het super leuk vinden om met de kids een tocht te maken door de bossen en de toppen van de bergen. En vergeet tussendoor niet te genieten van een heerlijke lunch in een van de traditionele berghutten. De combinatie van outdoor-actie en het bruisende stadsleven met gezellige terrasjes, horeca en winkels maakt Innsbruck een unieke bestemming voor fietsers. Innsbruck heeft alles wat je nodig hebt voor een gave ervaring op de fiets.

Super leuk om met de kids te MTB-en door de bossen en de toppen van de bergen

Super leuk om met de kids te MTB-en door de bossen en de toppen van de bergen

Zelfs de kids rijden met een EMTB met een glimlach omhoog

Zelfs de kids rijden met een EMTB met een glimlach omhoog\

Eenmaal weer terug in Innsbruck ontdek je de magische Sferen

Wat Innsbruck echt bijzonder maakt, is de betoverende sfeer die er heerst, vooral in de zomer. Terwijl de zon ondergaat achter de besneeuwde bergtoppen, komen de straten tot leven met gezelligheid en activiteit. Strijk neer op een van de vele terrasjes en geniet van een verfrissend drankje terwijl je luistert naar live muziek die uit de straten klinkt. Of maak een avondwandeling langs de oever van de rivier de Inn en bewonder de mooie verlichte bruggen en kerken die de stad een sprookjesachtige uitstraling geven.

Magische sferen in de avonduren in Innsbruck

Magische sferen in de avonduren in Innsbruck

De levendige hoofdstad van Tirol biedt een veelzijdige ervaring

Naast winkelen, eten en cultuur snuiven, kun je actief de bergen in. Een perfecte mix van stad en natuur. Met uitgestrekte wandelpaden, kristalheldere meren en majestueuze pieken bieden de Alpen rondom Innsbruck eindeloze mogelijkheden voor avontuur en ontspanning. Of je nu kiest voor een rustige wandeling langs bergpaden of een uitdagende beklimming van een bergtop, de natuurlijke schoonheid van de Alpen zal je zeker bijblijven. Voor gezinnen die op zoek zijn naar een zomerse vakantie vol avontuur en ontdekking, is er geen betere plek dan deze betoverende stad in het hart van de Alpen. Dus pak je koffers, trek je wandelschoenen aan en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur met je gezin in Innsbruck.

In de stad kan je overdag genieten van de prachtige gebouwen en de verschillende musea

In de stad kan je overdag genieten van de prachtige gebouwen en de verschillende musea

Wat Innsbruck echt bijzonder maakt, is de betoverende sfeer die er heerst

Wat Innsbruck echt bijzonder maakt, is de betoverende sfeer die er heerst

Strijk neer op een van de vele gezellige terrasjes en geniet van een drankje

Strijk neer op een van de vele gezellige terrasjes en geniet van een drankje

Bart

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>