De Matterhorn in Zwitserland, 3x anders

De Matterhorn in Zwitserland: een unieke berg Het is dan wel niet de hoogste bergtop van Zwitserland, bekend is de Matterhorn wel. De 4.478 meter hoge berg heeft een piramidevorm en een steile, scheve punt. Dit maakt de bergtop, die officieel tot  Zwitserland behoort maar vlakbij de grens met Italië ligt, bijzonder en herkenbaar. Chocolademerk Toblerone vond deze berg zelfs …

Lees verder  

Top bestemmingen voor een autovakantie Zwitserland

Of je nu alleen op vakantie gaat, met z’n tweeën of met het gezin. Dankzij haar oneindige veelzijdigheid biedt Zwitserland voor iedereen de bestemming die het beste bij hem of haar past. Hieronder vind je de populairste 10 vakantiebestemmingen in Zwitserland voor een autovakantie.

Lees verder  

Vijf verborgen watervallen

Van een smal, lieflijk smeltbeekje dat zijn weg naar beneden vindt tot het woeste gedonder van enorme watermassa’s die van honderden meters hoogte op een rotsbedding stukslaan: het fenomeen ‘waterval’ blijft reizigers boeien. Booking.com onthult vijf verborgen watervallen die het omrijden waard zijn.

Lees verder  

Actief genieten in Davos – Klosters

De wereld kent de Zwitserse regio Davos – Klosters vooral als de plaats waar het World Economic Forum eens per jaar verzamelt, of als de favoriete skibestemming van de Britse koninklijke familie. Omdat ik mij wel eens graag als een koningin in de watten laat leggen, plande ik een bezoekje.

Lees verder  

Graubünden on a budget

Graubünden on a budget Neem de trein Overnacht in een jeugdherberg Maak gebruik van de ‘OV-kaart’ Trek de natuur in (Walser, Davoser See) Als je hoogtevrees hebt, moet je ziplinen niet links laten liggen. Ik heb op zich geen hoogtevrees maar vond dit zelf ook spannend. Maar eenmaal boven en je hebt een keer van het ene platform naar het …

Lees verder  

De goedkope pareltjes van Davos en St. Moritz

Als we in de trein zitten richting Davos merk ik dat we in een compleet ander land zijn: de bergen met besneeuwde toppen, blauwgroene meren en de rode treinen zijn echt compleet anders dan Nederland. Achter elke bocht schuilt een waar pareltje in dit prachtige landschap. De trein baant zich een weg tussen de bergen door langs Landquart en Klosters, …

Lees verder  

Rond het Thunermeer

De etappe van de Grand Tour of Switzerland die Reishonger aflegt voert volgens de officiële route langs Interlaken. Stad tussen twee meren: het Thunermeer en het Brienzermeer. En al sinds het begin van de negentiende eeuw beroemd als toeristenoord. Maar onze route gaat niet naar die toch wel drukke stad, maar naar een landelijker alternatief: Spiez. En dat bleek een mooie keuze. Dus ook op de Grand Tour is er meer dan op het programma staat, is de moraal van dit verhaal.

Lees verder  

Zwitserland, je hecht je er snel aan

Reishonger verkende een deel van de Grand Tour of Switzerland. En het was een etappe om te heugen. We zagen plaatsen met een voorname afkomst en parmantige bergdorpjes. Liepen door ongerepte natuur en door mondaine winkelstraten. Genoten van traditionele maaltijden en lokale wijnen. Bewonderden uitzichten die soms door de natuur en soms door mensenhanden waren geschapen. En werden in luttele tijd van middeleeuwse vertrekken via verschillende stijlkamers uit later eeuwen naar de wereld van Alien geleid.

Lees verder  

Genieten in Graubünden

Alles in Vals staat in het teken van genieten. Zo ook de buitenactiviteiten, de wintersporten. Geef toe, het klinkt toch zalig om een middagje te skiën, een mooie wandeling te maken, of om te gaan langlaufen?

Lees verder  

De 7132 Thermen in Vals

De thermen zijn gebouwd in de typische, lokale Valsersteen. Je geniet er van verschillende ruimtes, zoals een centraal zwembad, een echokamer en een bloemenkamer. Het warme water in het buitenzwembad dampt in de vrieslucht, jij zit lekker warm in het water terwijl je uitkijkt over de Alpen. Magnifiek!

Lees verder  

Vals, Graubünden

Het Zwitserse bergdorp Vals is er eentje naar mijn hart. Nochtans is het maar een klein gevalletje, dat dorpje. Het heeft amper 1000 inwoners, 1000 schapen en niet meer dan 1000 gastbedden. En dat is maar één van de redenen waarom ik het zo fantastisch vind.

Lees verder  

Te voet door Graubünden

Groot nieuws voor skifanaten: in het Zwitserse kanton Graubünden werd de bouw afgerond van een hypermoderne luchttram die de skioorden Arosa en Lenzerheide tot één groot winterwonderland verenigt. Door het dal tussen de twee te overspannen, behoort het nieuwe gebied in één klap tot de grootste van het land.

Lees verder  

Zwitserse Tradities

Oeroude Zwitserse tradities van heel dichtbij! Als de Alpenbewoners jodelen, de beste worstelaars zich op het zaagsel met elkaar meten en de koeien na de Alpenzomer feestelijk versierd naar het dal terugkeren, geniet je niet alleen van een kleurrijk spektakel, maar ook van een stukje springlevende Zwitserse geschiedenis.

Lees verder  

Hoogtepunten per spoor

Zwitserland is wereldberoemd vanwege zijn treinen en spoorwegen. In dit spoorwegenland is Graubünden het onbetwiste spoorwegenparadijs. De Swiss Flexi Pas is hierbij een onontbeerlijke stukje gereedschap om onderweg op panoramische hoogtepunten te worden getrakteerd.

Lees verder  

Drie dolle carnavalsdagen

Het carnaval in de Zwitserse stad Luzern is hard op weg om de bekendheid van Venetië en Rio de Janeiro te overtreffen. Elk jaar komen meer buitenlandse bezoekers dit ongeëvenaarde spektakel bekijken.

Lees verder