Articles

Een duidelijke first-time reisgids naar Zuid-Korea

Beste reistijd Zuid-Korea Evenals Nederland kent ook Zuid-Korea vier verschillende seizoenen. Het beste kun je echter gaan in de lente of in de herfst. Dit is voor velen qua klimaat de meeste ideale tijd om het land te bezoeken. In de zomer kan de temperatuur namelijk aardig oplopen, waarbij ook de hoge luchtvochtigheid een rol gaat spelen. In de winter …

Lees verder  

Vijf verborgen watervallen

Van een smal, lieflijk smeltbeekje dat zijn weg naar beneden vindt tot het woeste gedonder van enorme watermassa’s die van honderden meters hoogte op een rotsbedding stukslaan: het fenomeen ‘waterval’ blijft reizigers boeien. Booking.com onthult vijf verborgen watervallen die het omrijden waard zijn.

Lees verder  

Zuid-Korea voor beginners

Tussen twee grootmachten, China en Japan, ontwikkelt zich een bijzonder landje. Zuid-Korea is een land dat zich heeft weten los te werken van een vreselijk verleden. Als meest ontwikkelde van de twee Korea’s speelt het nu mee op de globale markt en is het ook voor toeristen een enorm interessant land om te bezoeken. Korea heeft een bijzondere charme die met woorden maar moeilijk te omschrijven valt. Je voelt het zodra je de eerste Koreanen ontmoet hebt. Een gestructureerd, beleefd, en hardwerkend volk dat zich op veel vlakken wil bewijzen.

Lees verder  

Off the beaten tracks 2018

Bij Reishonger zijn we dol op “off the beaten tracks” en geven je graag inspiratie mee voor het plannen van je aankomende trip! We hebben zelf een aantal bestemmingen getest en hieronder een lijst voor je opgesteld met unieke bestemmingen die volledig aansluiten bij de reistrend van 2018. #1 Spitsbergen Voor ongerepte natuur zit je in Spitsbergen goed. Spitsbergen is namelijk …

Lees verder  

Inspiratie: reisfoto’s Seoul

Seoul is een mooie mix geworden van smalle steegjes die uitmonden op tempels en paleizen en moderne hoogbouw. De hoofdstad heeft dan ook veel te bieden op het gebied van geschiedenis en cultuur en is een mooi begin van een reis door Zuid-Korea. Laat je verrassen door deze prachtige miljoenenstad!

Lees verder