Thailand

Songkran 2019 feestelijk het nieuwe jaar tegemoet in Thailand

Het Songkran festival staat weer voor de deur! Door heel Thailand wordt van 13 tot 16 april 2019 het Thaise Nieuwjaar gevierd, een traditietrouw familiefeest vol gezelligheid en plezier. De meeste Thaise mensen keren tijdens dit evenement terug naar hun geboorteplaats om daar samen met hun familie het nieuwe jaar te vieren. Toeristen worden geheel in de feestvreugde meegenomen. Dit maakt Songkran 2019 een spektakel wat je niet mag missen.

Lees verder  

Rondreizen door Azië? AsiaDirect!

AsiaDirect is een Nederlandse reisorganisatie gevestigd in Thailand en daardoor dichtbij de bron. Ze hebben een divers aanbod van individuele rondreizen in Zuidoost-Azië met verschillende thema’s, zoals fietsen, jungle, natuur, strand, familie en wandelen. Met ons bezoek aan het Verre Oosten in het vooruitzicht, kwamen wij in contact met Timmy Knippers. Hij woont sinds twee jaar met zijn gezin in Bangkok en is werkzaam bij AsiaDirect.

Lees verder  

Bijgeloof en taboeregels in Thailand

We kennen Thailand als een boeddhistische land. Wat veel reizigers niet weten is dat er de Thai super bijgelovig zijn. Naast het Boeddhisme speelt ook animisme (het geloof in geesten) een belangrijke rol in het leven van de Thai. We geven je enkele voorbeelden van bijgeloof in Thailand. En ook de vaak daaruit voortkomende taboeregels waar je aan moet denken als je Thailand bezoekt.

Lees verder  

Tips voor dove reizigers

Mijn eerste soloreis gaat naar Thailand. Het land staat bekend om de goede infrastructuur, de mensen zijn er vriendelijk en het eten is er goed! Maar ik ben ook doof, dus voor mij een extra uitdaging. Graag wil ik je dan ook een aantal tips meegeven hoe je het beste kan reizen als dove reiziger.

Lees verder  

Een dorp aan de Mekong

Het is half tien, de ochtendmist is opgetrokken en het weelderige groen langs de rivier staat in een zachtblauwe hemel. Een boot verschijnt op de oevers en half glijdend over een kleiachtige roodbruine modder weet ik me in de boot en naar het lage bankje te werken. De vruchtbaarheid straalt hier van de oever af. Sediment uit de Himalaya en alle andere gebieden die tussen de bron en hier liggen, de componenten in een homeopathische verdunning ongetwijfeld, maar het resultaat is daar. De smalle longtailboot klieft soepel door het bijna stilstaande water van de rivier en we varen langs groene oevers, een enkele tempel en met rietpluimen versierde eilandjes.

Lees verder  

Ubon Ratchatani, een verborgen schat in Thailand

Ik ben in onbekend Thailand. Bij de meeste toeristen onbekend althans. Ubon Ratchatani Is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, gelegen in de regio Isaan in het noordoosten van Thailand. Ik ben er terechtgekomen doordat ik nachtbussen altijd probeer te mijden. Ik slaap nooit in zo’n ding en dat zorgt voor een instant jetlag zonder dat je er voor hoeft te vliegen. Ik maak liever een stop onderweg. En blijf dan nog een dagje als er wat te zien is. En onderweg vanuit Pakse in Laos naar Bangkok is Ubon Ratchatani de logische plaats om te stoppen.

Lees verder  

De Isaan langs de Mekong

De Isaan door. Ik reisde aan de Thaise kant langs de Mekong van Nong Khai naar Mukdahan. Van de Lotustempel in Phon Phisai naar Wat Phu Tok in Beung Kan en van Wat Okat in Nakhon Phanom en naar de pelgrimsstad That Phanom.

Lees verder  

Thaise hotspots herontdekt

Bruisend, baldadig Bangkok Bangkok; een stad waar alles kan, of in ieder geval alles lijkt te kunnen, en vrijwel zeker het startpunt van je reis door het prachtige Thailand. Natuurlijk mag je geijkte plekken als Chinatown by night (oooooh dat overheerlijke streetfood!) of de vele tempels niet overslaan, maar er is nog zoveel meer te vinden in deze stad. Verruil …

Lees verder  

8 tips voor Bangkok

#1 Wat Phra Kaew Wat Phra Kaew staat bovenaan de lijst met tips voor Bangkok, want dit is de belangrijkste en mooiste boeddhistische tempel van heel Thailand. Het is een groot complex dat uit talloze pagodes, standbeelden en prachtig gedecoreerde gebouwen bestaat. Het middelpunt van dit alles is de bot, het gebouw met de smaragden Boeddha. Dit is een vrij …

Lees verder  

Khmer architectuur in Noordoost-Thailand

Angkor is natuurlijk verreweg het belangrijkste tempelcomplex dat de Khmer hebben nagelaten. Maar het Khmerrijk reikte op zijn hoogtepunt tot diep in Thailand. In de provincie Nakhon Ratchasima zijn twee locaties waar fraaie en relatief weinig bezochte Khmer monumenten te bezichtigen zijn: Phanom Rung en het er niet ver van afgelegen Phimai.

Lees verder  

Connect with locals in Thailand

Reizen met locals Trendwatchers in de reisbranche kondigden het vorig jaar al aan. Een nieuwe tendens in wat mensen verlangen van reizen. En fervente wereldreizigers weten het al lang: geen betere reisleider dan een local. Mensen zijn meer en meer op zoek naar unieke en authentieke bestemmingen, willen bijdragen aan lokale gemeenschappen en praten met de locals. Do, Sleep and …

Lees verder  

Verrassend Noord-Thailand

Chiang Mai vormt de uitvalsbasis voor activiteiten in de omgeving, zoals trekkings naar de bergstammen en bamboevlottochten over groene rivieren. Buiten deze ‘standaard’-activiteiten valt er nog veel meer te ontdekken in het hoge noorden van Thailand. Onze drie ultieme tips voor verrassend Noord-Thailand.

Lees verder  

Zonnige glimlach

Eindeloze witte stranden, wuivende palmen en dan lekker wiegen in een hangmat. Wie wel toe is aan wat zon in de winter zit in Thailand helemaal goed. Het maakt niet uit of je alleen, met het hele gezin, met je lief of juist met vrienden op reis gaat: er is voor elke vakantie een passend eiland.

Lees verder  

De jungle van Khao Sok

In het zuiden van Thailand liggen prachtige tropische eilanden, waar menig Thailand-bezoeker naartoe gaat als het culturele deel van de reis erop zit. Wist je dat je halverwege de rit richting het zuiden nog een heel mooie tussenstop kunt maken in een onontdekt natuurgebied? We nemen je graag mee naar de jungle van Khao Sok.

Lees verder  

Ontdek de Isaan

De dagen gaan langzaam voorbij, de mensen zijn vriendelijk en toeristen zijn zeldzaam. Een gebied waar Thaise geschiedenis en cultuur nog de gang van alle dag bepalen. In dit artikel de highlights van Isaan, de onontdekte regio van Thailand.

Lees verder  

Nan, The Virgin Province

Doorkruis het maagdelijk groen van Thailand. In de groene vallei van de rivier de Nan ligt The Virgin Province. Een afgelegen Thaise provincie op de grens met Laos, waar weinig toeristen komen. Hier kom je maar voor één ding: de meest indrukwekkende nationale parken van Thailand!

Lees verder  

Top 5 Thailand

Thailand is divers, een land waar je gemakkelijk tempels en natuur met idyllisch eilandhoppen combineert. Het is een open en toegankelijk land met een hartverwarmende cultuur. Sommige reizigers willen er nooit meer weg. Onderstaande top 5 legt je uit waarom.

Lees verder  

Lantern Festival Thailand

In de maand november komen duizenden mensen bij elkaar in Chiang Mai voor het zogenaamde “Thai lantern festival”. Het is een van de meest bijzondere gewaarwordingen op aarde, als de lucht veranderd in een oogverblindende sterrenhemel.

Lees verder  

Namtok Thi Lo Su waterval

De adembenemende Namtok Thi Lo Su waterval is de bekendste waterval in Thailand, gelegen in het schitterende Umphang Wildlife Reserve in het noorden van de Tak regio. De waterval staat bekend om zijn sereniteit en schilderachtige omgeving.

Lees verder  

Hoog(s)tepunt in Thailand

Thailand heeft de laatste jaren Australie ingehaald als favoriete backpack bestemming. Het land is een waar paradijs voor backpackers, budgetreizigers of de ‘gewone’ toeristen. Hierbij een tip die we jullie absoluut niet willen onthouden: Doi Inthanon National Park!

Lees verder  

Leven als een Gibbon

Waarom zou je op zestig meter hoogte van een klif geslingerd willen worden? En waarom zou je dit doen voor je plezier? En waarom zou je in de jungle willen overnachten tussen wilde dieren en insecten? Deze vragen schoten door mijn hoofd toen ik over The Gibbon Experience hoorde.

Lees verder  

Natuurgeweld Thailand

Het zuiden van Thailand wordt al bijna een week geteisterd door zware regenval en overstromingen. Hierdoor worden modderlawines en landverschuivingen veroorzaakt, waarbij in het zuiden van Thailand zeker 21 mensen om het leven gekomen zijn.

Lees verder  

Backpacken: Thailand voor € 10 per dag

Dat Thailand goedkoop is, wisten we al. Maar wist je dat je er al voor minder dan € 10 per dag kon backpacken in Thailand? Hou je aan een paar eenvoudige regels om binnen te haalbare budget te blijven. Ga in het laagseizoen Tussen mei en november, in het laagseizoen, betaal je heel wat minder voor je guesthouse. Hoe langer …

Lees verder