Articles

5x bijzonder overnachten op Zanzibar

De laatste decennia kwam daar nog een nieuwe groep bij: de westerse toerist. In Stonetown lijken de roodverbrande Europeanen prima te kunnen bestaan naast de gesluierde moslima’s die op weg zijn naar een van de vele moskeeën. 5x bijzonder overnachten op Zanzibar Het kleurrijke eiland biedt unieke plekjes om te overnachten. Wij zetten er een aantal voor je op een …

Lees verder  

Reizen met een positieve impact in Tanzania

Terwijl andere safarigangers in plastic verpakte broodjes uit hun kartonnen lunchbox halen, dekt onze gids de tafel met een rode Maasaidoek. Uit de grote picknickmand haalt hij metalen schalen, kopjes, echte borden en bestek tevoorschijn. We krijgen rijst met een goedgevulde curry en een heerlijke salade voorgeschoteld. Wat een luxe. En dat midden in de Serengeti. We lachen naar de …

Lees verder  

Bijzonder verblijf: slapen in een magische onderwaterkamer op Pemba

Pemba is een eiland in de Indische Oceaan, ongeveer 50 kilometer ten oosten van de Oost-Afrikaanse kust. Samen met het eiland Unguja (beter bekend als Zanzibar) vormt Pemba de semi-zelfstandige staat Zanzibar – als onderdeel van Tanzania. Omdat het eiland, net als Zanzibar, bekend staat om z’n kruidnagelteelt, wordt het ook wel ‘spice island’ genoemd. In tegenstelling tot Zanzibar is …

Lees verder  

Matemwe: afgelegen parel op paradijselijk Zanzibar

Vrijwel altijd lijkt het werk zich op te stapelen nét voor je op vakantie gaat… Reizen met die rush in je lijf is niet ideaal. Daarom kozen mijn vriend en ik ervoor om allereerst dat vakantiegevoel op te wekken, en tot rust te komen, voordat onze gedroomde Afrikaanse safari in Tanzania van start zou gaan. Zanzibar was ons beginpunt. De …

Lees verder  

Voor bovenaan je bucketlist: 7 dagen op safari in Noord-Tanzania

Wie voet zet op Tanzaniaanse bodem, is hoogstwaarschijnlijk van plan om op safari te gaan. Althans, dat mag ik hopen. Want een safari in Tanzania wordt gegarandeerd een van de mooiste ervaringen van je leven. Vandaag op het programma: het ruige Tarangire National Park en de uitgestrekte Serengeti. Twee schitterende parken in deze Oost-Afrikaanse parel. Ga je (voor nu nog even digitaal) mee op avontuur?

Lees verder  

More Africa NGO & Guesthouse

More Africa is een school voor kinderen met een beperking op Zanzibar. Wij spraken met de oprichtster Ellen van Beers. Zij geëmigreerde in 2015 naar Tanzania om dit prachtige project op te starten.

Lees verder  

10 natuur records op naam van Tanzania

Superlatieven schieten tekort voor Tanzania als het gaat om de natuur en dieren. Van de hoogste berg tot het diepste meer en de meeste wilde dieren per vierkante meter. Om je een beter idee te geven, hierbij een top 10 van natuur records die het grootste land van Oost-Afrika bezit.

Lees verder  

Serengeti: Afrika’s beste safaripark 2019

Serengeti – het beste safaripark Op basis van 2.372 reviews, geschreven door safaritoeristen en -experts uit 83 landen, heeft Safaribookings.com een top 50 – lijst opgesteld van Afrika’s beste safariparken en wildreservaten. Met een score van 4.9 op de schaal van 5, is Serengeti National Park wederom gekroond tot Afrika’s beste safaripark. Op de voet gevolgd door Mana Pools Nationaal …

Lees verder  

De Big Five mooiste landen van Afrika

Overweeg je een rondreis in Afrika te maken? Welk land kies je? Afrika is het op een na grootste continent en bestaat uit maar liefst 54 landen. Namibië verschilt net zo veel van Oeganda als Spanje van Noorwegen. Om je toch een beetje op weg te helpen geven wij onze vijf mooiste landen van Afrika prijs. Welk Afrikaans land is jouw favoriet?

Lees verder  

African Touch: verknocht aan Oost-Afrika

Manon van Oldenbarneveld is verknocht aan Oost-Afrika. In 2010 startte ze haar off the beaten track reisbureau African Touch op. Haar diversiteit in reizen is een klein eerbetoon aan Afrika: de geweldige nationale parken, de imposante bergen, de betoverende kust en de zinderende inheemse cultuur.

Lees verder  

Kilimanjaro beklimmen? Deze route is het meest geschikt voor beginners

De Kilimanjaro is de grootste op zichzelf staande berg ter wereld. Het is echter niet de meest uitputtende of gevaarlijkste berg om te beklimmen. Gelukkig voor beginners kun je via zes verschillende officiële routes de vulkaan beklimmen. Als je geïnteresseerd bent om de tocht aan te gaan voor de eerste keer, kies dan voor de Lemosho route. Wij leggen uit waarom.

Lees verder  

Lake Natron, plek der plekken

Hans van Dagboekreizen bezocht Lake Natron. En dat maakte diepe indruk op hem! In Tanzania is dit voor mij – Hans van Dagboekreizen – de plek der plekken. Het is de plek waar ik begraven wil worden. In mijn ogen één van de allermooiste plekken op aarde. Door barre niksigheid naar Lake Natron, Tanzania.

Lees verder  

Tanzania & Zanzibar

Afwisseling en diversiteit, dat typeerde voor mij onze drie weken durende reis door Tanzania en Zanzibar. Enerzijds indrukwekkende wildlife en prachtige natuur in het Serengeti National Park en de Ngorongoro Crater. Anderzijds het stuk cultuur op Zanzibar waar Arabische, Indiase, Europese en Afrikaanse invloeden hand in hand met elkaar gaan en moskeeën én kathedralen elkaar afwisselen in het straatbeeld.

Lees verder  

Energiebesparende houtoventjes

Eén van de organisatie die wij een warm hart toedragen is Trees for All. Deze door de overheid erkende stichting werkt samen met ontwikkelingsorganisaties om meer duurzame energie mogelijk te maken in ontwikkelingslanden.

Lees verder