Sri Lanka

De Jungle van Ella

Het Ella Jungle Resort is echt een belevenis: heel bijzonder neergezet, afgezonderd van de rest van de wereld. Er wacht een scala aan outdoor activiteiten, maar ook rust, stilte en de ideale omgeving voor kleine geluksmomentjes.

Lees verder  

Olifanten spotten in Sri Lanka

Een safari in Sri Lanka. In de verschillende natuurparken kun je veel wildlife zien. Toch kan een Sri Lanka safari een beetje een teleurstelling zijn. Je bent namelijk bepaald niet de enige die de olifanten wil bewonderen.

Lees verder  

Op safari met kinderen: drie handige tips

Op safari met kinderen: drie handige tips! We houden allemaal van onvergetelijke belevenissen die we met onze kinderen kunnen delen. Een safari in Sri Lanka is zo’n fantastische belevenis. Dieren spelen tijdens onze reizen sowieso een belangrijke rol. Niet alleen de grote bekende, maar juist ook de insecten en vogeltjes. Wij hebben dan ook niet getwijfeld of we wel met …

Lees verder  

10 hoogtepunten van Sri Lanka

Sri Lanka is absoluut één van de mooiste landen waar ik ooit ben geweest. Het land is landschappelijk veelzijdig: je vindt er rijstvelden, theeplantages, jungle, mooie stranden en hoge bergen. Daarnaast is Sri Lanka met zijn vele tempels, ruïnes en kerken cultureel ook aantrekkelijk. De vriendelijke bevolking en het heerlijke eten maken Sri Lanka tot een prachtige bestemming.

Lees verder  

Met een huurauto met chauffeur door Sri Lanka

Als reiziger in Sri Lanka is zelf rijden niet gebruikelijk. Met het openbaar vervoer kán, maar is minder handig als het lijkt: je verliest veel tijd, hebt nauwelijks comfort en van vaste vertrektijden moet je je niet teveel voorstellen. Een huurauto met chauffeur is de beste en meest gebruikelijke optie. Maar waar moet je op letten?

Lees verder  

Inspiratie: foto’s Sri Lanka

Sri Lanka – parel van de Indische Oceaan Sri Lanka is de parel van de Indische Oceaan. Het oude Ceylon. Niet groter dan Nederland en België samen maar met ontelbaar verschillende landschappen. De witte stranden bij Trincomalee, de groene thee-heuvels bij Nuwara Eliya, de gele droogte van de savanne bij Yala en de duistere dieptes van het meer van Kandy maken me …

Lees verder  

Top 5 nationale parken Sri Lanka

Makkelijk heeft de parel van de Indische Oceaan het niet gehad. Een verwoestende tsunami en burgeroorlogen hebben hun sporen nagelaten. Sri Lanka is weer opgekrabbeld. Alleen de prachtige natuur is al reden genoeg om het land te bezoeken. Deze vijf parken mag je zeker niet missen tijdens je reis door Sri Lanka.

Lees verder  

Inspiratie: reisfoto’s Sri Lanka

Een rondreis door Sri Lanka betekent een reis door een mix van cultuur en natuur. Met een overwegende boeddhistische denkwijze heeft men respect voor elkaars religie en staan ook dier en natuur gelijk aan de mens. Reis mee in mijn fotoserie en ontdek de pracht van dit wonder van Azië!

Lees verder  

5x adembenemend Sri Lanka

Bij Sri Lanka zijn we het met haar bijnaam, de ‘Parel in de Indische Oceaan’, behoorlijk eens, want het eiland heeft echt een paar pareltjes te bieden die wachten om ontdekt te worden Benieuwd welke?

Lees verder  

Sri Lanka "off the beaten track"

Als je aan Sri Lanka denkt, gaan bij veel mensen al snel de gedachten naar goudgele stranden en bijzondere Boeddha beelden. Ik wil echter eens een lans breken voor twee nog weinig bezochte nationale parken op dit prachtige eiland: Wilpattu en Sinharaja.

Lees verder