Articles

Slovenië schrapt alle inreisbeperkingen

Op 21 februari 2022 werd Slovenië het derde EU-land en het vijfde land ter wereld dat alle grensregels en de meeste van hun interne restricties opheft. Slovenië voegt zich daarmee bij een groeiende lijst van landen die alle inreisregels schrappen, zoals Noorwegen, Mexico en El Salvador. Ook Zweden schafte de coronapas eerder al af, maar enkel voor reizigers uit de Europese Unie.

Lees verder  

Familiepret in Slovenië

In Midden-Europa ligt een groen pareltje, Slovenië genaamd. Met een kleine oppervlakte, maar grote diversiteit steelt het land ieder jaar meer Nederlandse harten. Door een keur aan vakantieparken met of zonder indrukwekkende zwemparadijzen is het de perfecte vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen.

Lees verder  

Slovenië: groen en veilig

Slovenië is een van onze favoriete vakantielanden op rijafstand van Nederland. Hoewel het land nog kleiner is dan Nederland, heeft het veel te bieden. Geweldige natuur, gezellige steden, mooie bezienswaardigheden en veel activiteiten. Slovenië mag zich dan ook verheugen op een enorme populariteit van Nederlandse bezoekers. Wij stellen Maša Puklavec, Global PR Manager bij het Slovenian Tourist Board, een aantal …

Lees verder  

Glamping in Slovenië

Off we go! Op naar de top sights en de verborgen schoonheden van Slovenië. Het belooft een reis vol toffe activiteiten en gastronomische geneugten te worden. En daarbij slapen we ook nog eens op een paar geweldige glamping in Slovenië, waar je je eigen Zen momnet creëert. Ga je mee?

Lees verder  

5 redenen om nú naar Slovenië te gaan

Wat was ik blij toen ik voor Reishonger naar Slovenië mocht! Een land dat zeker op mijn lijstje stond om snel te bezoeken. Als ik de blogwereld en de rest van het internet moet geloven is Slovenië echt upcoming. Dus… wees er snel bij! Er zijn eigenlijk heel veel redenen om Slovenië te bezoeken, maar ik heb ze hieronder geprobeerd samen te vatten in vijf categorieën.

Lees verder  

Naar Slovenië

Slovenië is een land dat nog wat maar net begint te investeren in toerisme. Het is überhaupt nog niet zo heel lang een land, natuurlijk. Ik vertel je waarom dát het net zo interessant maakt om Slovenië te bezoeken.

Lees verder  

2017 jaar van Duurzaam Toerisme

Duurzaam toerisme voor regionale ontwikkeling Duurzaam toerisme betekent voor de VN niet alleen ‘groen’ of ‘eco’. Onder duurzaam toerisme vallen voor de VN juist ook zaken als cultuurbehoud en lokale economische ontwikkeling. De VN heeft 2017 daarom uitgeroepen tot International Year of Sustainable Tourism for Development. Iedereen beseft dat reizen en de steeds goedkopere vliegtarieven niet goed zijn voor het milieu. …

Lees verder  

Highlights Slovenië

Ga roadtrippen in Slovenië! Het is een waanzinnig mooi land en echt nog niet zo toeristisch als bijvoorbeeld zijn grote broer Kroatië. Je rijdt binnen 2-3 uur van noord naar zuid en het kost je zo’n 4 uurtjes om van west naar oost te rijden. Overbrugbare tijden en dit land is echt op zijn mooist met de auto!

Lees verder  

Na Svidenje, Vida

Wanneer je naar de groene regio Pomurje reist, in het Noordoosten van Slovenië, zul je zien dat de groene heuvels, omringd door wijngaarden, hier gekroond zijn met kleine kerken op de toppen.

Lees verder  

De Križna Grotten

De dingen die je je vaak het beste herinnert van een reis, zijn de momenten die zo anders dan wat je dagelijks doet, dat ze in je geheugen gebrand zijn. In Slovenië mocht ik de Križna grotten in. Met niet meer dan een zaklamp en rubberen laarzen. En wat was dat leuk!

Lees verder  

Fotospecial: Slovenië

Een foto zegt meer dan duizend woorden. De beste manier om een land te verkennen, op reizen zelf na, is foto’s bekijken. En hier heb je alvast mijn impressie van Slovenië.

Lees verder  

Balkan City Trip: Ljubljana

Een divers stadsbeeld, talloze oude en hedendaagse bezienswaardigheden, een vriendelijk bevolking en een ontspannen sfeer maken van Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, een aantrekkelijke bestemming voor een stedentrip, zowel op doorreis als een op zichzelf staande bestemming.

Lees verder