5 Unieke avonturen in Northern Norway

roeg in de ochtend bedekt een fluweel dun laagje mist de diepe en donkere wateren van het Fjord. Van de dennenbomen op de oever zijn alleen de topjes nog zichtbaar. 
Het water is zo spiegelglad dat de bont gekleurde huisjes van Mosjøen in tweevoud te bewonderen zijn. De frisse Noorse ochtendgloren geven aan dat een nieuwe nazomerdag is aangebroken.

Lees verder  

IJskoude Noorderlichtreis naar Tromsø

Kies bewust je bestemming Maar waar begin je dan? Wat is de perfecte bestemming voor een Noorderlicht reis? Waar heb je de beste kansen om het Noorderlicht ook daadwerkelijk te zien? En, welke periode is het beste voor het zien van het Noorderlicht? Allemaal vragen die bij ons opkwamen en waarop we zo direct geen antwoord hadden. Na wat zoekwerk …

Lees verder  

Naar de Noordkaap in de Middernachtzon

Bucketlist Wellicht een vreemde vergelijking vanwege de enorme afstand, maar we durven het aan om ze naast elkaar te leggen. Al is het alleen al omdat het unieke bestemmingen zijn: de Noordkaap in Noord-Noorwegen en Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika. Ze zijn maar liefst 11.735 kilometer van elkaar verwijderd en toch hebben ze een aantal raakvlakken. Allereerst zijn het …

Lees verder  

Rondreis boven de poolcirkel

Ben je klaar voor een fantastische roadtrip door de fjorden van Noord-Noorwegen? De lente is de ideale tijd voor een reis in het Hoge Noorden! Van schelpen zoeken in Sommerøya tot de tropische wateren van Senja en van de traditionele Rorbu op de Lofoten tot walvissen spotten op de Vesterålen! Reis je mee?

Lees verder  

Inspiratie: reisfoto’s Noorse fjorden

Op de fjorden kan het weer wisselvallig zijn, met dramatische vergezichten als gevold. Door de felle hoogteverschillen rond de fjorden, worden de doorgaans zoute wateren met zoet water gevoed door watervallen zoals deze. Sommige van die watervallen zijn te bereiken door paden en treden, waardoor je een apart zicht krijgt op het bulderende water. Overal in de fjorden vind je [...] Lees verder  

Expeditie Noordkaap

Voor de toerist van vandaag is de belangrijkste vraag niet meer hoe je er komt, maar wanneer je de Noordkaap bezoekt. Ga je in de winter of in de zomer? Wil je de ruigheid ervaren, met sneeuw, dreigende luchten en kans op het noorderlicht? Of geniet je liever van een picknick op het plateau onder de Middernachtzon?

Lees verder  

Sneeuwwandelen op de Lofoten

Sneeuwwandelen op de grillige Lofoten is een bijzonder winters avontuur. Maak je op voor een Arctisch avontuur, meer dan honderd kilometer boven de poolcirkel. Te midden van de grillige witte bergtoppen, rotsachtige fjorden, kleine dorpjes met rode vissershuisjes, de stokvisrekken, het noorderlicht en het spectaculaire kustlandschap.

Lees verder  

The Magical Lofoten

Met gletsjers, fjorden en prachtige stranden biedt Lofoten een betoverend landschap, een geweldige bestemming voor actieve natuurvakanties. De specifieke natuurverschijnselen van elk seizoen en de bijzondere lichtval maken de natuur van de Lofoten bijna magisch.

Lees verder  

Zeearenden spotten

Zeearenden worden ook wel “vliegende deuren” genoemd, vanwege hun enorme spanwijdte. Het zijn bijzonder spectaculaire roofvogels. De Lofoten, een eilandengroep in het noorden van Noorwegen, is een van de beste plaatsen in Europa is om zeearenden te zien.

Lees verder  

Inspiratie: reisfoto’s Lofoten

Op uitnodiging van Visit Norway reisde Reishonger af naar de eilandengroep de Lofoten in noord-Noorwegen! Bekijk hier de bijzondere foto’s van het noorderlicht, de eagle-safari, sneeuwschoenhike en typische Noorse accommodatie! Bonus: Lofoten in de zomer!

Lees verder  

Het goud van de Lofoten

Deze eilandengroep is vooral bekend vanwege zijn rijke visserijtraditie. De Lofoten genieten dan ook alom bekendheid vanwege de uitstekende zeevismogelijkheden, de geïsoleerde vissersgemeenschappen en de walvissafari’s.

Lees verder