Nieuw-Zeeland

Daarom reizen met een camper door Nieuw-Zeeland!

Iedereen kent het standaardbeeld wel. Een verliefd stelletje, reizend door een land met adembenemende uitzichten, in een Volkswagen camperbusje. De test hebben we doorstaan en we zijn na drie maanden samen door Nieuw-Zeeland reizen gelukkig nog steeds bij elkaar. Ja, de uitzichten waren meer dan we ooit hadden durven dromen en het busje was geen Volkswagen, maar een Toyota. Ach, dat is bijzaak. Nieuw-Zeeland is te gek!

Lees verder  

Zuidereiland like a local

Ben je van plan af te reizen naar het Zuidereiland om al het pracht en praal te gaan bekijken? Dan heb ik dankzij een campertrip met mijn Kiwi een paar only-local-known plekken die ik jou niet wil onthouden!

Lees verder  

Sweet as, mate!

Dan heb ik het over Aotearoa, het land van de lange witte wolk. Maori voor Nieuw-Zeeland. Het land met oneindige reismogelijkheden. Hier een paar tips om je reis onvergetelijk te maken en een boel foto’s om je lekker te maken.

Lees verder  

Nieuw-Zeeland per heli

Het borrelt en het sist om me heen. ‘Keep out’ staat bij een hekje midden in het park. De kokende modder is levensgevaarlijk. De stad stinkt naar zwavel, maar inmiddels, na drie dagen, ben ik eraan gewend. Varens zijn zo groot als palmbomen (ja echt) en het is hier zo vulkanisch als het maar kan. De aarde spuugt van alles omhoog …

Lees verder  

Baldwin Street, Dunedin

Baldwin Street, gelegen in een buitenwijk van Dunedin in Nieuw-Zeeland, staat in het Guinness Book of Records als de steilste straat ter wereld. Op het steilste punt heeft de weg een stijgingspercentage van 35%! Het hogere gedeelte van de straat is bedekt met beton, aangezien asfalt op hete dagen naar beneden zou stromen.

Lees verder  

IJsklimmen in Nieuw-Zeeland

Het Nieuw-Zeelandse Zuidereiland beschikt over twee van de meest toegankelijke gletsjers ter wereld. Wandelingen rondom en op het ijs zijn populair, maar liefhebbers van outdoor activiteiten kunnen nog een stapje verder gaan. De Fox en Franz Josef gletsjer zijn namelijk ook te beklimmen. Een bijzondere ervaring en een absolute aanrader voor de avontuurlijke reiziger op het Nieuw-Zeelandse Zuidereiland.

Lees verder  

Een ecovrijwilliger?

Mijn vrienden zouden mij niet als ideale ecovrijwilliger omschrijven. Ik doe erg mijn best, maar elke plant die ik cadeau krijg, verliest binnen het uur de wil om te leven. Ik heb geen groene vingers. Daar komt nog bij dat ik ook niet zo dol ben op vieze nagels en beestjes in mijn haar.

Lees verder  

Adrenalinekicks voor dummies

Van bruggen springen is na twee maanden Nieuw-Zeeland nog steeds niet mijn ding. Uit een vliegtuig storten hoeft van mij ook niet. Ik doe op mijn eigen manier aan adrenaline rushes. Kicks voor dummies…

Lees verder  

Top tien Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een land vol mogelijkheden! Er is zo veel moois te zien en te doen. Geef je ziel een cadeau en boek je volgende reis naar deze magische plaats! Dit artikel is een persoonlijke top tien van dingen die je zeker moet doen als je in het verre Nieuw-Zeeland bent.

Lees verder  

Kajakken in Nieuw-Zeeland

Glashelder water, goudgele stranden, rotsachtige kusten, dichtbegroeide bossen en grotten omgeven door een azuurblauwe zee. Dit alles vormt het decor voor een dag vrij kajakken in Abel Tasman National Park, één van de meest idyllische nationale parken van Nieuw-Zeeland.

Lees verder  

Kia Ora

Vanavond zal ik even in de tijd reizen. Mijn bestemming? Een voor-Europees Maoridorp niet ver van Rotorua, een stad in het noorden van Nieuw-Zeeland. Hier zullen Maori’s mij ontvangen in traditionele klederdracht en mij mee voeren naar een magische avond vol zang, dans en lekker eten.

Lees verder  

Nieuw-Zeeland is een topbestemming

Volgens alle reisgidsen die wij erop nageslagen hebben, is het onmogelijk slechts een paar hoogtepunten uit te kiezen als je over Nieuw-Zeeland praat. Er schijnt zo’n enorm aanbod van bezienswaardigheden te zijn, dat je wel aan de gang kan blijven.

Lees verder  

Inspiratie: reisfoto’s Nieuw-Zeeland

Prachtige foto’s van Nieuw Zeeland, een van de mooiste landen op aarde! Foto’s van het ruige Arthur’s Pass National Park, het mooie Zuidereiland, het vulkanische Noordereiland, het kleinste, maar bekendste nationaal park Abel Tasman, Rotorua, Auckland, Wellington….

Lees verder  

Nieuw-Zeeland in "trek"

Dat beelden van Nieuw-Zeeland kunnen inspireren om een reis te boeken naar het land van de Kiwi’s was al bekend door het succes van de Lord of the Rings films. Maar ook door Hermans Kookeiland wordt de reislustige Nederlander geboeid door Nieuw-Zeeland.

Lees verder