Articles

De verschillende eilanden van Japan

Met de vier hoofdeilanden Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu telt Japan nog honderden bewoonde eilandjes die de massa nog niet heeft ontdekt. Om de verschillende gezichten van Japan te leren kennen is eilandhoppen dé manier.

Lees verder  

Van China naar Japan: Shanghai – Tokio (Heen en Onweer deel 16)

Rapper Def P maakt met zijn vrouw Fenske een wereldreis per trein over het noordelijk halfrond. Zijn avonturen heeft hij opgeschreven in het boek Heen en Onweer en zijn deels op onze site te lezen. In dit deel reist Def P van het Chinese Shanghai naar het Japanse Tokio. Hij schrijft over zijn eerste ervaringen daar, verwarmde wc-brillen en hectische …

Lees verder  

Top 5 Japanse belevenissen in onontdekt Japan

Een geisha ontmoeten, de beste sushi van Japan proeven en slapen op een tatami mat in een traditionele ryokan, dit zijn een paar van de classics die op vele wensenlijstjes van Japanreizigers staan. We geven 5 tips van klassieke Japan-ervaringen die je op bijzondere plekken, ver weg van de gebaande paden, kunt beleven. Authentieker kan het niet.

Lees verder  

De highlights en lowlights van Japan

Japan is een groot en divers land, bestaande uit meerdere eilanden met een eigen karakter. En met duidelijk verschillende gezichten over de seizoenen heen. Je kunt een traditionele pelgrimstocht maken langs kloosters en afgelegen nationale parken bezoeken in het noordelijke eiland Hokkaido. We geven je de highlights en de lowlights, beperkt tot het gebied van Tokio tot Nagasaki.

Lees verder  

Wonen en werken in Japan

Japan is in trek. Het internationale toerisme in die richting zit in de lift. Ook steeds meer Nederlanders maken kennis met Japan. En dan gebeurt het onvermijdelijke: ze worden verliefd op het land. De dromers en plannenmakers onder hen zouden na hun reis graag voor langere tijd terug willen naar Japan om er te werken. Maar hoe is het nu eigenlijk om te werken en wonen in Japan?

Lees verder  

Aardbeving treft Japan

Een zeer zware aardbeving heeft Japan rond kwart voor drie vanmiddag (plaatselijke tijd) getroffen. De beving, met een kracht van 8,9 op de schaal van Richter, is de zwaarste beving in Japan in 140 jaar.

Lees verder