Iran: het oude Perzië

Waarom Iraans Azerbaijan op je bucketlist moet staan

Over Azerbaijan, Azeri’s en Iraans Azerbaijan gesproken Bij het horen van de term Azerbaijan (of Azerbaijan) denk je zeer waarschijnlijk aan dat kleine landje dicht bij de Kaukasus, waar verder maar weinig over bekend is bij het grote publiek. Niet zo vreemd en dat is er ook nauw mee verbonden. Iraans Azerbaijan is het Noordwestelijke puntje van Iran dat grenst …

Lees verder  

Praktische tips voor je droomreis naar Iran

1) Geldzaken Een van de belangrijkste voorbereidingen die je dient te treffen, is geld. In Iran kun je NIET pinnen en NIET met creditcard betalen. Dat klopt, je dient dus al je geld cash mee te nemen! Niet het meest prettige idee wellicht, maar gelukkig is Iran een land met lage criminaliteit. Je voelt je wellicht een wandelende bankautomaat als …

Lees verder  

Dwars door Pakistan

Nee, vrolijk ben ik niet geworden van 2000 km dwars door Pakistan. Bij elke verkeersdrempel moet het verkeer in beide richtingen worden stilgelegd om de Jaguar zo schuin mogelijk over de drempel te loodsen, niet altijd lukt dat. Dan staat de auto weer compleet muurvast op het chassis in het toch al chaotische verkeer. Helaas zijn er ontelbare drempels bij de roadblocks, controleposten en tolpoorten. Honderden bewapende politiemannen hebben ons begeleid door dit land.

Lees verder  

Indrukken in Iran

Wat ik in ieder geval zeker weet is dat ik het iedereen zou aanraden om hier te komen. De gastvrijheid en warmte van de mensen blijft het hoogtepunt van deze reis. Dat in combinatie met de schoonheid van het land, het gemak waarmee je van plek naar plek komt en het heerlijke eten maakt dit een topbestemming voor iedereen.

Lees verder  

De vele gezichten van Iran

Iran ademt godsdienst. En je hoeft maar een uur in Iran rond te rijden om te weten, wie hier aan de macht is. Overal, maar dan ook overal hangen posters van Khomeini en Khamenei. De tentakels van de overheid gaan ver, heel ver, in het privéleven van de bevolking.

Lees verder  

Gastvrij Iran

Herinner je je Ronald en Rini nog? Het reislustige echtpaar van de roadtrip door Zuid-Amerika met hun eigen camper? Verbaas je met ons over hun reis door Iran. Het land is totaal anders dan je zou verwachten. Het past totaal niet in het beeld dat de kranten schetsen!

Lees verder