Articles

Het einde van de lijn – New Delhi

De metro van New Delhi Niet de eerste stad in India met een metro, die eer gaat naar Kolkata (1984), maar inmiddels heeft New Delhi wel het grootste netwerk. In 1998 begon de constructie en inmiddels zijn er acht lijnen, 250 stations en ligt er 343 kilometer rails. Die aanzienlijke lengte heeft er ook mee te maken dat de metro …

Lees verder  

Een visum aanvragen voor India doe je zo!

Binnenkort op vakantie naar kleurrijk India, of via India doorreizen naar een andere bestemming? Lees hier alle informatie over je visumaanvraag voor India! Reishonger beschrijft de hele procedure, geeft tips en advies. Kijk hier voor onze tips om voordelig en snel je visum india voor je reis te ontvangen.

Lees verder  

Engelse wijn in India

De wine shop Buiten de droogstaande deelstaat Gujarat is er in bijna iedere plaats wel een soort dranken-outlet te vinden onder de noemer ‘English wine shop’. Engelse wijn, voor zover je dat ook zou willen drinken, wordt er niet verkocht maar wel iets anders dat al even bijzonder klinkt: ‘Indian Made Foreign Liquor’ (afgekort IMFL). De reclameposters tonen Seagram en …

Lees verder  

Een warm welkom in Delhi

Het is drie uur in de nacht als ik na een vertraging van twee uur en een vlucht van bijna negen uur aankom in New Delhi. De bedoeling is de bagage ophalen, snel naar de uitgang en dan een korte taxirit naar het airport hotel dat ik geboekt heb. Dat pakte toch wat anders uit dan ik gehoopt had…

Lees verder  

De Tibetaanse wereld

In het begin van de vorige eeuw was Tibet een mysterieus rijk, verscholen achter de hoogste bergtoppen van de wereld. Lhasa, het centrum ervan was een doel voor avonturiers en ontdekkingsreizigers. Velen moesten het met hun dood bekopen. Omgekomen tijdens de barre tocht of gedood na aankomst.

Lees verder  

30 uur in Jaipur, de roze stad

Jaipur is een levendige en charmante stad met een rijke geschiedenis. Reishonger bracht 30 uur door in Jaipur en wij delen graag onze highlights! Want deze stad heeft prachtige bezienswaardigheden, een kleurrijk stadscentrum en unieke sfeer!

Lees verder  

30 uur in Delhi

Delhi is het politieke en culturele hart van India. De stad staat bekend om zijn gastronomie en is een waar paradijs voor de shoppers onder ons. Kortom, er is genoeg te zien en te doen in deze gigantische stad om je enkele dagen te vermaken. Maar wat als je maar een krappe anderhalve dag in deze metropool door te brengen hebt?

Lees verder  

Markten saai? Niet in India!

We hebben 9 waanzinnige Indiase markten verzameld inclusief tips voor het proeven van typisch Indiaas eten. #1 Chandni Chowk, Old Delhi Misschien wel de bekendste, grootste en meest hectische outdoor bazaar is Chandni Chowk in het oude Delhi, bij het beroemde Rode Fort. Deze markt is een overdonderende plek waar alles in geuren en kleuren op je afkomt. Gedroogd fruit, …

Lees verder  

Incredible India

Twee keer heb ik India met eigen auto doorkruist, één keer komend vanuit China via Nepal naar Mumbai in een Land Rover Defender en één keer komend vanuit Nederland via Pakistan naar Kolkata in mijn oude Jaguar MK IX. Opgeteld betekent dit dat ik zo’n dikke 10.000 kilometer rijden door India met eigen auto over slecht tot niet onderhouden wegen er op heb zitten in dit zeer kleurrijke dichtbevolkte land. Ik heb het overleefd: Incredible India!

Lees verder  

Dwars door India

Twee keer heb ik India met eigen auto doorkruist, samen is dat zo’n dikke 10.000 kilometer reizen door India geweest. Over alle prachtige projecten voor de armste kinderen in India gaat het hier nu niet, er volgen zo maar wat observaties en opgedane ervaringen, als je zelf achter het stuur zit in India.

Lees verder  

Mijn haat-liefdeverhouding met India

Er zijn mensen die India haten en er zijn mensen die er mee dwepen. Als je vaker door het land reist begrijp je van beiden waarom. Reishonger geeft je 10 redenen om India te haten en 10 redenen om van India te houden.

Lees verder  

Een fotospecial: Shekawati

In de kleine (voor Indiase begrippen) regio Shekawati ligt de oorsprong van een groot deel van India’s industriële conglomeraten en handelshuizen. Begin vorige eeuw bouwden de steenrijke handelaren rijk gedecoreerde stadspaleizen. De nu wat verlaten regio staat nog vol getuigenissen van deze grote bloei.

Lees verder  

Olifant speelt met varaan

Bizar! Een olifant die een varaan vangt om ermee te spelen! Madhuri, de Indische olifant, maakt er een gewoonte van om op zoek te gaan naar een speelkameraadje. Een fotograaf spotte het bizarre gedrag en maakte spectaculaire foto’s.

Lees verder