Griekenland

Zomer 2020 in Griekenland

Sinds 1 juli heeft Griekenland de blauwe lucht weer geopend voor Nederlanders en kan er weer naar iedere Griekse luchthaven gevlogen worden. Reishonger spreekt met Eleni Skarveli, directeur van het Grieks Verkeersbureau in de BeNeLux, over hoe zo’n vakantie er anno 2020 uitziet. Hoe beïnvloeden de COVID-19 maatregelen het reizen in Griekenland?

Lees verder  

Mani regio in Griekenland op haar mooist

Griekenland. Paradijselijke eilanden, palmbomen, ongerepte havenplaatsjes met kleine vistavernes aan azuurblauwe baaitjes en een rustgevende en relaxte sfeer. Voor de doop van een nichtje mocht ik naar Griekenland. Enorm enthousiast ben ik dit avontuur gestart in een land dat voor mij nog onbekend was.

Lees verder  

Griekenland anders – sportief in Delphi

Het orakel van Delphi is dood. Bedolven bij een alles verwoestende aardbeving in 300 voor Christus. En toch is Delphi springlevend! Sinds begin 1900 is het een bruisend middelpunt van historici, toeristen, archeologen en andere nieuwsgierigen. Toeristen uit Athene komen een dagje op en neer, liefhebbers van mythologie blijven iets langer. En ik? Ik ben hier vier dagen: geschiedenis snuiven, …

Lees verder  

Blue cruise: avontuurlijk niks doen in de Egeïsche Zee

De wind bepaalt Het avontuurlijke van een blue cruise is dat je van tevoren nooit weet waar je die dag zult uitkomen. Wind, weer en stroming bepalen de route en het programma. Een blue cruise is een comfortabele all-inclusive zeilcruise, veelal langs de Turkse en Griekse kust. Geen grote schepen en massatoerisme, maar alles juist kleinschalig. Op een gulet of …

Lees verder  

Romantisch Santorini

Santorini is een bijzonder Grieks eiland dat wellicht het best bekend staat om haar witgekalkte huisjes en kerkjes met blauwe koepels. Het eiland wordt dan ook vaak gebruikt als voorkant van postkaarten. De vorm heeft het eiland te danken aan verschillende vulkaanuitbarstingen door de eeuwen heen. Momenteel heeft het eiland de vorm van een halve maan. Fira Fira, de hoofdstad …

Lees verder  

Dwalen door antiek Athene

Een eeuwige bouwput zou je de Akropolis kunnen noemen. Het is daarom goed om eerst het Akropolis museum te bezoeken alvorens je aansluit in de rij. Het museum, dat op een zodanige locatie is gebouwd dat de Akropolis weerspiegelt in het vele glaswerk op de gevel, huisvest alle ornamenten en versieringen die op en om de Akropolis zijn gevonden.

Lees verder  

De schatten van Zakynthos

Relaxen, strand, heldere zee en een beetje cultuur, dat is wat ik voor ogen had toen ik opzoek ging naar een bestemming voor een week. Uiteindelijk kwam ik op Zakynthos terecht; veertig kilometer lang en twintig kilometer breed. Hoewel het eiland niet groot is, is er wel genoeg te doen!

Lees verder  

Op de top van Corfu

De Pantokrator is met ruim 900 meter de hoogste berg van het Griekse eiland Corfu. De route naar boven neemt wat tijd in beslag, maar het zicht op de top is het meer dan waard. Nergens op Corfu krijg je een beter uitzicht over het eiland, het Griekse vasteland en een stukje van Albanië.

Lees verder  

De stranden van Corfu

Corfu is het meest noordelijk gelegen van alle Griekse eilanden en ligt zelfs deels voor de kust van Albanië. Het veelzijdige eiland Corfu staat misschien het meest bekend om haar prachtige zandstranden waar je heerlijk kunt ontspannen.

Lees verder  

Top 5 Griekse eilanden

Wist je dat Griekenland uit wel meer dan 6.000 eilanden bestaat? Het is dus niet makkelijk om te kiezen naar welk eiland je op vakantie wilt. Ben je op zoek naar rust en natuur, of juist naar avontuur en gezelligheid?

Lees verder  

Klein Griekenland

Evia is na Kreta het grootste eiland van Griekenland. Vreemd genoeg is het Griekse eiland Evia praktisch onbekend bij Nederlanders. Evia zou je bijna het best bewaarde geheim van de Grieken kunnen noemen want dit pareltje is nog niet ontdekt door het massatoerisme.

Lees verder  

Vluchten naar Griekenland geannuleerd

Reizen naar Griekenland gaat vandaag moeilijk worden. Uit protest tegen bezuinigingsplannen van de regering leggen ambtenaren maar ook het luchthavenpersoneel het werk vandaag neer. Het vliegverkeer naar Athene en andere Griekse bestemmingen heeft zwaar te lijden onder de stakingen. Vluchten van Schiphol naar Athene, die gepland waren voor woensdagochtend en woensdagmiddag, zijn al geannuleerd door KLM en Olympic Air. De …

Lees verder