Ethiopië

Herinneringen aan Ethiopië

Op 21 november maakte premier Abiy Ahmed van Ethiopië bekend dat hij persoonlijk gemobiliseerd zou worden om ‘in de frontlinie de strijdkrachten te leiden’. En enkele bekende atleten waaronder Haile Gebresalssi volgden hem. De reden was dat de oorlog met het TPLF, het Tigrese Volksbevrijdingsfront als een boemerang terug leek te komen nadat het regeringsleger ‘orde op zaken ging stellen’ …

Lees verder  

Stammen in het zuiden van Ethiopië

Het zuiden van Ethiopië is een land van stammen waarvan sommige in afgelegen gebieden wonen, nauwelijks geraakt door de moderne beschaving. Als je naar het zuiden gaat, heb je privé-vervoer nodig, voor sommige onderdelen is een 4WD noodzakelijk. Wat in praktijk vaak een met 400.000 kilometer op de teller goed ingereden exemplaar is. En je zult moeten betalen om mensenfoto’s te maken.

Lees verder  

Avonturen in Ethiopië

Ronald en Rini reizen met hun zelf gebouwde camper van Sudan door Ethiopië naar Kenia. Na hun vorige avonturen in Iran, vertellen ze ons nu wat ze in een week of vier meemaakten in Ethiopië: een fantastisch mooi land, maar wat een bedelcultuur.

Lees verder  

Bedelcultuur in Ethiopië

Veel mensen denken bij Ethiopië aan honger en oorlog en niet aan een mooie reisbestemming. Op je netvlies zie je kinderen met hongerbuikjes, droog en dor land en wandelende skeletten… Het is echter een waanzinnig mooi land, één van de mooiste landen, die deze globetrotters ooit gezien hebben!

Lees verder