Engeland

De ultieme Noord-Engelse stadservaring

Met de trein door Engeland reizen heeft sowieso al zijn charmes. Maar in het noorden van Engeland is het treinreizen vooral ook ontzettend efficiënt. Daar verbindt de TransPennine Express namelijk heel handig de steden Newcastle, Liverpool, Manchester, Leeds en Hull met elkaar. De TransPennine Express Op de heen- en terugweg pak je de ferry vanuit Europoort naar Hull, of van …

Lees verder  

Fietsen in Tees Valley

Fietsen in Tees Valley Het is een genot om te fietsen in Tees Valley, omdat het landschap zo divers en toch zo toegankelijk is. In Tees Valley, het gebied tussen grofweg Newcastle en Hull, zijn tal van routes te ontdekken om het uitgestrekte landschap, de dramatische kustlijn, het industriële erfgoed van de regio en de lokale parken en tuinen te …

Lees verder  

Lake District: de paden op, de schapenweide in

Het Lake District, het wandelparadijs van Engeland. De zon, koffie en (voor Nederlandse begrippen) hoge bergen doen je niet snel denken aan ‘het land van de regen’. Na iets meer dan een uur vliegen en twee uur rijden kom je terecht in het heuvelachtige nationale park, een beschermd natuurgebied dat naar eigen schatting minstens een miljoen schapen telt. Ze zijn je ‘medebestuurder’ op de autoweg, je wandelmaatje, maar bovenal je uitzicht. Het Lake District (Noordwest-Engeland) is bekend onder wandelaars, literatuurliefhebbers en dagtoeristen. Maar loop je net iets verder dan de gemiddelde toerist, dan ben je in een mum van tijd bij schapen, de stilte van het water en de oneindige uitzichten.

Lees verder  

Duurzaam en relaxed reizen naar en in Londen

Londen! Heerlijk genieten van de “vibe” van deze populaire stad: elk moment weer nieuwe ervaringen, indrukken en ontmoetingen. Mede door de zeer lage prijzen van vliegtickets is een citytrip Londen in de afgelopen jaren nóg populairder geworden. Voor een paar tientjes stap je het vliegtuig in en na een uurtje vliegen ben je in Londen. Nou ja, ín Londen… Je bent op een luchthaven op meer dan een uur reizen van de binnenstad. En duurzaam is het niet. Heb je wel eens overwogen om die vliegreis te vervangen door een treinreis? Je stapt direct midden in de stad uit, het is veel beter voor het milieu en, ook niet onbelangrijk, een stuk relaxter. Maar, dan duurt je reis toch veel langer? Nee dus! Wij pakten de trein naar Londen en geven je de beste tips voor duurzaam en relaxed reizen naar en in Londen.

Lees verder  

Een nieuwe weg door het oude Engeland

De Great West Way dankt zijn naam aan het feit dat dit een van de eerste grote wegen is die in opdracht van de koningen van Engeland is aangelegd. Het is een route die elk soort reiziger kan afleggen en omvat zowel hele bekende toeristische trekpleisters als nog onontdekte pareltjes. Neem je tijd om de route af te leggen, er …

Lees verder  

10 redenen om naar Sheffield te gaan

Deze Engelse stad ligt in South Yorkshire en staat bekend als The Outdoor City – een stad met geweldige plekken om te klimmen en wandelen en mountainbikeroutes van wereldklasse. Dit zijn de 10 redenen waarom Sheffield een bezoek waard is!

Lees verder  

In de voetsporen van de Engelse Kustwacht

Wandelen over het South West Coast Path, het langste wandelpad van Engeland. In 2018 heeft Baltus Communications de opdracht gekregen om Englands Great Walking Trails te promoten. Dit zijn zeven lange-afstand wandelpaden in Engeland, variërend van 129 kilometer tot deze gigant van 1.014 kilometer. In de bloedhete zomer liep ik drie etappes en verwonderde me keer op keer over de uitzichten.

Lees verder  

Spring Break in Zuidwest-Engeland

Zuidwest-Engeland is heerlijk. Het stoere maar milde klimaat, de fraaie landschappen. Geschikt voor wandelen, cultuur snuiven en genieten van traditie. Ik was er toen de lente begon. Ik wist dat het dan feest is in Stonehenge, waar sinds neolithische tijden seizoenswisselingen worden gevierd. Maar ik bezocht ook de Romeinse baden in Bath, ik zag oude schrijvers-kroegen en wandelde tussen schapen door …

Lees verder  

Stonehenge – dansen met Druïden

Stonehenge is een magisch monument. Al 5000 jaar staat in Zuid-Engeland een kring van enorme stenen ter verering van zon en maan. Ik ben er op de dag dat kleurrijke Druïden het begin van de lente vieren. Ga je mee? Dansen met de Druïden?

Lees verder  

Het Lake District van William Wordsworth

Hij ligt al anderhalve eeuw begraven in het dorpje Grasmere, maar tot stof is hij nooit weder gekeerd. William Wordsworth leeft als nooit tevoren. Zijn gedichten spreken nog altijd tot de verbeelding en het landschap dat hem rond 1800 al inspireerde, ademt nog steeds de Romantische sfeer die hem zo trof.

Lees verder  

Fossielen zoeken: Jurassic Coast

De vindplaatsen Lyme Regis en Charmouth zijn goed. Kimmeridge en Portland vielen tegen als vindplaatsen. Hier moet je echt goed weten waar je moet zoeken. Portland is zeker de moeite waard om te bezoeken. Durdle Door bij Lulworth mag je niet missen.

Lees verder  

Halloween in Londen

De herfst is mijn favoriete seizoen. Het is niet meer te warm voor lange wandelingen, je zweet je geen ongeluk met die rugzak op je rug en alles is zo sfeervol. Het ideale seizoen voor een citytrip!

Lees verder  

Londen on a budget

Londen staat bij velen, naast levendig en immens groot, bekend als een dure stad. Met de volgende tips kan ook jij het échte Londen ervaren zonder dat het iets of veel hoeft te kosten.

Lees verder  

Stedentrip naar Liverpool

In Europa is er keuze genoeg, maar voor wie de klassiekers als Londen, Berlijn en Parijs nu wel gezien heeft, is er Liverpool. Liverpool heeft alles in huis voor de ideale stedentrip!

Lees verder  

Paardrijden in Dartmoor

Engeland is een land van ruiters. Het is dus niet verwonderlijk dat er ontelbaar veel maneges of stallen in Engeland te vinden zijn. Veel stallen bieden toeristische trektochten te paard aan door de bossen of een heide.

Lees verder