Dhofar, het zuiden van Oman

Oman Aquarium, een van de grootste aquariums van het Midden-Oosten

Op 15 april opent het nieuwste aquarium van Oman. Dit aquarium is niet alleen het grootste van Oman, maar behoort zelfs tot een van de grootste van het Midden-Oosten. Deze publiekstrekker bevindt zich in de Mall van Muscat, die eveneens op 15 april opengaat. Met meer dan 30.000 verschillende vissen en andere zeedieren kijken jong en oud hun ogen uit.

Lees verder  

Catch of the day – Go local in Oman

In de haven laten de vissers ons vol trots hun catch of the day zien. We bezoeken de lokale viswinkels, kiezen wat uit en eten vervolgens als een Omani. Een lokaal diner in Khasab; een ervaring om nooit meer te vergeten.

Lees verder  

Midden-Oosten reizen

De echte Midden-Oosten fanaten van Middenoostenreizen vertellen over hun passie. Wildkamperen in Wadi Shuwaymiah? Abseilen in Jebel Shams? Met een expeditie door de Empty Quarter? Lees verder als jij ook op zoek bent naar net een beetje meer avontuur!

Lees verder  

Highlights van Oman

Tijdens een reis door Oman word je telkens weer verrast door de vele mooie landschappen, prachtige dorpen en haar gastvrije bevolking. Wie denkt vooral veel zandwoestijnen te zien, zal verbaast zijn over de imposante bergen, groene oases en ongerepte droomstranden met schildpadden. Het landschap verandert voor je ogen. Van bergen met grillige pieken naar vruchtbare oases met palmbomen. Van rode zandduinen naar intieme baaitjes in rotsachtige kusten.

Lees verder  

De zes verborgen wadi’s van Oman

‘Wadi’ betekent in het Arabisch, vallei en gezien de grote hoogteverschillen in Oman vind je vele wadi’s in het hele land. Wadi Bani Khalid klinkt je vast bekend in de oren maar in het sultanaat vind je nog vele verborgen wadi’s die je zeker niet mag missen. Tijdens de zomermaanden bieden de wadi’s een mooie plek om te picknicken, even af te koelen of is de wadi de uitgelezen plek voor een off-road avontuur.

Lees verder  

Rondreis Oman voor avonturiers

Reis met ons mee naar het gastvrije en veilige Oman. Ontdek de oude geschiedenis en culturele schatten die het Arabisch schiereiland rijk is. Het landschap van het Sultanaat zal je elke keer verbazen: van bergen met grillige pieken tot vruchtbare oases met palmbomen en meertjes. Dit is de perfecte reis naar Oman voor avonturiers!

Lees verder  

Oman: een fata morgana

Tropische oases, wadi’s, witte moskeeën, groene bergen en heerlijke zandstranden. Magische middeleeuwse steden, wuivende dadelpalmen, goud zand en groene zeeschildpadden. Oman is een sprookjeswereld waar je veel van de bekende Arabische bezienswaardigheden kan vinden máár zeker ook veel verrassende paradijselijke plekjes!

Lees verder  

Musandam, het andere Oman

Musandam is een Omaanse exclave, omringd door de Arabische Emiraten, met een boeiende geografie en een natuur die geheel anders is dan die je in de rest van Oman vindt.

Lees verder  

Cool in Oman

Het is hartje zomer en de temperaturen liegen er niet om. Ondanks het warme weer zijn er genoeg manieren om koel te blijven en reizen door Oman. Vier tips om cool te (ver)blijven in Oman deze zomer.

Lees verder  

Rust en harmonie in Oman

Oman ligt in een onrustige regio. In buurland Jemen heerst de chaos, evenals in andere landen in het Midden-Oosten. In Oman vind je geen wolkenkrabbers, geen grote glazen verlichte tempels van luxe en hebzucht en geen megalomane skibanen zoals in naburige golfstaten. Oman kiest een eigen weg en die is er een van beschaafde harmonie.

Lees verder  

Een fotospecial – Wadi Bani Khalid

Wadi Bani Khalid ligt in de Sharqiyah woestijn en is genoemd naar de lokale clan. Jadekleurige meertjes liggen aan de voet van steile rotskliffen en de poelen zijn altijd gevuld met water. Onder de Omani’s is het een populaire bestemming. Behalve baden komen ze ook picknicken. En selfies maken, die cultuur is ook in Oman doorgedrongen. Het begin van de wadi …

Lees verder  

Oman – woestijnen en oases

Een woestijn is niet alleen maar zand. Als je kijkt naar de definitie van een woestijn betreft dat slechts de hoeveelheid neerslag. Er zijn ook woestijnen in koudere zones. En slechts een klein deel van de woestijnen is zandwoestijn, waarvan de Sahara natuurlijk de bekendste is. Ook Oman voldoet niet helemaal aan het standaard beeld van de woestijn. We nemen je mee langs oases, wadi’s en dromedarissen.

Lees verder  

Oman buiten het boekje om

Kom na een dag in Muscat volledig tot rust in één van de uitstekende hotels zoals het prachtige Al Bustan Palace of het luxueuze Shangri-La hotel met een eigen privé strand voor de deur. Maar ook als je budget iets minder groot is, kun je prima in een 3- of 4-sterren hotel terecht. Wist je dat je in Oman ook …

Lees verder  

Een sprookje, Oman

Het Sultanaat Oman in het Midden-Oosten is sterk in opkomst als vakantieland. Het land beschikt over een groot aantal culturele schatten en een fabelachtige, afwisselende natuur. Over de bevolking kan ik kort zijn: zelden maakte ik vriendelijker mensen mee dan in Oman.

Lees verder