Denemarken

Een Airbnb experience in Kopenhagen

Iedereen weet inmiddels wel dat je op de website van Airbnb kamers, appartementen en huizen kunt boeken voor een vakantie of stedentrip. Maar wat nog vrij nieuw is, is dat je op de plaats van bestemming ook een Airbnb experience kunt boeken. Toen ik bekeek wat er in de Deense hoofdstad Kopenhagen te doen was, besloot ik zo’n Airbnb experience eens te proberen.

Lees verder  

Roadtrip door Denemarken

Afgelopen zomer pakte ik met mijn gezin de auto in en vertrok voor een uitgebreide roadtrip door Denemarken. Tweeënhalve week waren we onderweg en reden van Zuid-Jutland naar Funen, Kopenhagen en uiteindelijk het eilandje Møn.

Lees verder  

7x fantastische gratis dingen in Kopenhagen

Gekleurde huisjes, hippe wijken en veel bezienswaardigheden, dat is waar ik bij Kopenhagen direct aan dacht. Maar ook: Scandinavische prijzen en dus een lege portemonnee. Gelukkig bleek dit achteraf mee te vallen omdat er genoeg (bijna) gratis dingen te doen zijn in deze kleurrijke, sfeervolle stad.

Lees verder  

Faeröer – het laatste paradijs

De Faeröer eilanden liggen midden tussen IJsland, Schotland en de Lofoten. Er zijn 37 woorden voor mist – ja echt – en het is er in de zomer maximaal 12 graden. Geweldig! Ik was er voor de tweede keer en ik genoot opnieuw van het ruige onbewoonde. En van de stoere bewoners, de papegaaiduikers en de allermooiste mist. Faeröer – ongerepte …

Lees verder  

Tijdwandelen in Aarhus: Den Gamle By

Aarhus kent verschillende parken, plaatsen om te luieren of te picknicken. Maar ook parken met educatie en zelfs een wandeling door de tijd in Den Gamle By, de oude stad. Het is de meest bezochte attractie in Aarhus, een openluchtmuseum met als onderwerp stedelijke geschiedenis en cultuur.

Lees verder  

Bruisend Aarhus, Denemarkens andere stedentrip

Wie op Citytrip en Denemarken zoekt vindt voornamelijk reisjes naar Kopenhagen. En verder staat Denemarken vooral voor natuur, kamperen en gezinsvakanties. En Legoland natuurlijk. Maar er is meer. Ontdek Aarhus, ‘the city of smiles’, in 2017 culturele hoofdstad van Europa.

Lees verder  

Faeröer – voor overlevers

De Faeröer eilanden. Het regent er 300 dagen per jaar, het is er mistig en het is er leeg. Dus ik ga! Het landschap om me heen verandert bij elke stap. Ik duizel boven steile kliffen, word vriendjes met papegaaiduikers en praat met de stoerste bewoner: Jóannes Patursson. Welkom in de leegte…

Lees verder  

Inspiratie: foto’s Faeröer

De Faeröer eilanden zijn magisch. Het licht en de leegte, de kliffen en de zee, het oer-gevoel van opgaan in de natuur. En dan maak je dus foto’s. Veel foto’s. In mijn eerdere reportage vind je er een aantal. In deze special het tweede deel.

Lees verder  

Insider tips voor Møn

Møns Klint met de hoge witte krijtrotsen en het oude beukenbos dat tot op de hellingen groeit, is één van de bekendste natuurgebieden in Denemarken. Een glooiend landschap van groene heuveltoppen, dichte bossen en aan het eind de witte krijtrotsen. Dat is wat je vindt op het Deense eiland Møn.

Lees verder  

Skagen

Daar waar de Noordzee en de Oostzee op elkaar botsen, vormt het strand een puntje dat elke dag in een andere richting wijst. Aan dat puntje vind je de meest noordelijke stad van Denemarken, Skagen. Een kunstenaarsstad waar kunstenaars het perfecte licht kwamen zoeken, en vonden.

Lees verder  

Parel van Scandinavië

Denemarken, het zuidelijkste deel van Scandinavië, spreekt tot de verbeelding. Het land, dat oorspronkelijk bewoond werd door ruige Vikings, vormt tegenwoordig een brug tussen het verleden en het heden.

Lees verder