Top 7: Beste bierbarren in Praag

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en Tsjechië is het land van de pils. Oftewel, Praag en Tsjechië hebben een naam hoog te houden als het op bier aankomt. Gelukkig gaat dat ze gemakkelijk af, in traditionele bierlokalen, maar ook in de hippe speciaalbier barren die je steeds meer tegenkomt in de hoofdstad.

Omdat we weten dat het soms moeilijk kiezen is in het ruime aanbod, en omdat we het helemaal niet erg vonden om deze test voor je te doorlopen, hebben wij van Reishonger alvast de zeven beste bierbarren in Praag voor je op een rijtje gezet. Graag gedaan!

Lokal Hamburk Praag Bier

Bier is een essentieel onderdeel van de Tsjechische cultuur, veelal gedronken in traditionele “lokalen”.

#1 Bad Flash Bar Karlín

Met stip bovenaan staat de Bad Flash Bar in Karlín. Deze speciaalbierbar in de hippe, opkomende wijk Karlín heeft een ruim aanbod aan speciaalbieren, zowel van hun eigen brouwerij als van andere microbrouwers. De sfeer is goed en gemakkelijk, de inrichting van de zaak is simpel maar doeltreffend. Het is een laagdrempelige bar met goede service en bovenal uitstekend bier! Mocht je niet in de buurt van Karlín zijn, dan is er ook een andere locatie op Krymská te vinden!


#2 Fat Cat Beerhouse

Midden in het oude centrum van Praag, vlak achter het marktplein en de beroemde klokken, vind je het Fat Cat Beerhouse. Een moderne speciaalbierbar met sowieso de grootste en lekkerste hotdogs in de hele stad. De inrichting is kleurrijk en gezellig, je kunt zitten in de brede raampartijen en heerlijk kijken naar iedereen die in de straten voorbij loopt. Maar het pand is enorm groot, dus er zijn ook heel veel andere hoekjes, bankjes en plekjes waar je heerlijk kunt gaan zitten en genieten van een taster met hun speciale Tsjechische bieren!

Fat Cat Bier Praag - een van de beste bierbarren in Praag

Fat Cat tasters!

#3 BeerGeek

De naam zegt voldoende, hier bij de BeerGeek Bar zijn ze helemaal gek van bier. Speciaalbier welteverstaan. Gelukkig hebben ze dat hier ook in overvloed. Het is de thuisbasis van bierbrouwer Sibeeria en die bieren zul je dan ook veelal op tap aantreffen. Maar ze hebben ook een ruim aanbod van andere brouwers en bovendien heerlijk eten. De chicken wings zijn hun specialiteit, en je kunt ze krijgen met de gekste marinades en smaken, dus alleen dat is al het proberen waard! De inrichting is knus en heel gezellig, precies wat je in een bierbar hoopt te treffen. Neem een taster, en ontdek de geeky wereld van het bier! Te vinden in de hippe wijk Vinohradská.

#4 Lod Pivovar | De Bierboot

Opvallendste biercafé is wellicht de Lod Pivovar, oftewel, de bierboot. Deze bar ligt op het water van de Moldau en schenkt er z’n eigen gebrouwen bieren. Een leuke en bijzondere plek waar je vanzelfsprekend een fantastisch uitzicht hebt over de rivier en de oevers van de stad. Enige nadeel? In het vroege najaar zijn er veel spinnen. Heel veel spinnen. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee en na een paar glaasjes is dat ongetwijfeld geen punt meer!

Lod Pivovar Prague bier

#5 Klub Benedict

Misschien niet de plek die je het eerste tegen zou komen in de stad, maar Pivovarský Klub Benedict is een klein en gezellig biercafé zonder poespas. De bezoekers zijn zeer gemêleerd, van jonge vriendengroepen tot zakenlui die een biertje na werk wegtikken, het maakt dat het café zich onderscheidt van anderen. De sfeer is gemoedelijk, de tafels kunnen makkelijk gedeeld worden en, niet onbelangrijk, het bier dat wordt geschonken is heerlijk. Aanrader dus!

Fat Cat hotdogs

Vergeet niet de belangrijke maaltijden bij het bier te nuttigen!

#6 Diego Beer Bar

Knus, gezellig, buiten het centrum maar oh zo leuk. Diego Beer Bar is de bar die je zelf onder je appartementencomplex zou willen hebben zitten! De houten inrichting doet een beetje oubollig aan, maar de bieren die geserveerd worden zijn verre van dat! Gelegen in de wijk Karlín is ook dit een plek waar de locals graag komen, en het kan er dan ook op een gemiddelde doordeweekse dag stampvol zitten. Maar laat dat je niet afschrikken; kies een knus plekje uit en geniet van de sfeer!

Diego Beer Bar Prague

Diego Beer Bar

#7 U Fleku

Omdat een traditionele bierbar (of: lokaal) niet mag ontbreken op deze lijst, sluiten we af met U Fleku. Dit is bier zoals het in Tsjechië wordt gedronken. Een groot lokaal, vol met lange tafels waar iedereen kan aanschuiven. Grote dienbladen met licht en donker bier gaan rond en worden voor je neergezet, waarna de serveerder op een blaadje turft hoeveel je er al hebt genuttigd. Simpel, doeltreffend en recht voor z’n raap. Bovendien is U Fleku gelegen in het oude centrum van Praag en is het vanwege z’n grootte, er zijn vele ruimtes allen met compleet andere sfeer en decoratie, een bezienswaardigheid op zichzelf!

Na zdraví!

U Fleku biercafé Praag

Meer weten over Praag? Lees hier onze ontdekkingstocht naar het ‘andere’ Praag.

Brigitte
Latest posts by Brigitte (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>