Wildlife op de Bahama’s

De Bahama's staan niet voor niets in onze top 10 van mooiste tropische eilanden; de eilandenarchipel bestaat uit prachtige hagelwitte stranden, wordt omringd door koraal en vissen in de meest bijzondere kleuren en er is het hele jaar door een aangenaam klimaat. Van de ruim 700 eilanden die de archipel rijk is, zijn er maar 30 à 40 bewoond; de rest is natuur. De eilandenarchipel doet er dan ook alles aan om haar grootste natuurschatten te beschermen. Die bestaan voornamelijk uit zand, oerwoud en koraalriffen; een paradijs voor tropische vogels en vissen, maar ook voor een aantal andere diersoorten. We zetten de bijzonderste wilde dieren van de Bahama's voor je op een rijtje.

Varkentjes

Vergeet vooral niet voor vertrek nog een bikini bij Zalando te scoren, want deze hoort bovenaan je inpaklijst te staan als je naar de Bahama’s gaat. Anders zou je wel eens één van de meest bijzondere ervaringen van je leven mis kunnen lopen: zwemmen met een groep varkens. Op het onbewoonde eiland Big Major Spot lopen sinds een aantal jaren roze en bruin gevlekte varkens rond, die zo nu en dan verkoeling in de oceaan zoeken. Ze blijven in leven door het voedsel dat de lokale bevolking en toeristen hen geven. De grote vraag is hoe de schattige varkens op het eiland terecht zijn gekomen. Zo gaan er geruchten dat de varkens op het eiland zijn achtergelaten door een groep zeemannen, om ze op te eten na terugkomst van een lange zeetocht. De zeemannen zouden echter nooit teruggekeerd zijn. Volgens een ander verhaal zouden de varkentjes een schipbreuk overleefd hebben. Weer anderen denken dat het allemaal een voorbedacht plan is van het lokale VVV-kantoor. Wie gelijk heeft, zullen we misschien wel nooit weten.

Bahamas varkens

Maak kennis met de zwemmende varkens van de Bahama’s.

Haaien

Tijdens het duiken op de Bahama’s kun je veel verschillende soorten vissen en koraalriffen tegenkomen, maar de eilandengroep staat vooral bekend om haar rijkdom aan grote roofvissen. Dat komt waarschijnlijk door de variatie van zandbodems, mangrovebossen, koraalriffen en de warme Golfstroom uit de Atlantische oceaan. Vooral rondom New Province Island en Grand Bahama vind je veel soorten haaien. Onder andere tijgerhaaien, hamerhaaien, citroenhaaien en verpleegsterhaaien zwemmen er rond in het heldere water. Ben je een echte dare-devil en durf je de duik aan? Denk dan niet alleen aan een goedkoop snorkelsetje, maar laat je vooraf goed informeren. Scuba-adventures en Stuart Cove kunnen je op weg helpen.

bahamas haaien

Wil je met haaien snorkelen of duiken? Dan is de Bahama’s echt een topbestemming.

Flamingo’s op de Bahama’s

Met meer dan 80.000 flamingo’s en 140 verschillende soorten vogels mag Inagua zich met recht het vogelparadijs van de Bahama’s noemen. De flamingo’s bevinden zich voornamelijk in het Inagua National Park, dat 45% van het eiland Great Inagua in beslag neemt. Naast flamingo’s zijn er in het nationale park ook exotische papegaaien, pelikanen en kolibries te vinden. Meer weten over Inagua? Ga dan naar deze website.

Inagua Bahamas flamingo's

Great Inagua is het op twee na grootste eiland in de Bahama’s eilandenketen en is de thuishaven van 80.000 West-Indische flamingo’s .

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>