Top 5 activiteiten Melbourne

Melbourne is een van de meest bruisende en culturele steden van Australië. Hoewel je misschien zult denken dan Melbourne een typisch Australische stad is, voelt het toch heel Europees.

Melbourne city WEB-4

Met al de talloze dakterrassen, straatkunst en cafeetjes hoef je je in Melbourne niet te vervelen. Hier een top vijf van de toeristische activiteiten in Melbourne.

1. Eureka Skydeck

Eureka tower WEB-5

Met 297 meter hoog en als ‘s werelds hoogste appartementencomplex is Eureka Skydeck het hoogste publieke uitzicht punt van het zuidelijk halfrond. Bij aankomst word je in de lift omhoog getorpedeerd, waarna je op de een na hoogste verdieping over de hele skyline van Melbourne kunt uitkijken.

Skydeck WEB-6

Als je geen last hebt van hoogtevrees kun je ook de “Edge Experience” beleven; een glazen kubus waarin je ongeveer 300 meter boven Melbourne hangt.

Martin the edge WEB-6

Zeg nou zelf; is dit geen kameruitzicht waarop je jaloers kan worden?

Room with a view WEB-6

2. Melbourne Sealife Aquarium

Van haaien tot pinguïns, het is allemaal te zien in Melbourne Sealife Aquarium. Voor de meeste reizigers is Melbourne de startbestemming en kun je je in Sealife alvast voorbereiden op wat je aan gaat treffen wanneer je de Great Barrier Reef in de staat Queensland gaat bezoeken.

EELS WEB-6

Shark WEB-6

Schildpad WEB-6

Ook kun je hier Pinjarra bewonderen, de op drie na grootste krokodil in gevangenschap.

Pinjaraa WEB-6

Een van de meest bijzondere dingen om te bewonderen zijn de pinguïns. Ze stellen op het eerste gezicht niet heel veel voor waggelend over het ijs, maar zodra het etenstijd is schieten ze als torpedo’s het water in.

Fly penguin WEB-6

Penguin WEB-6

3. Old Melbourne Gaol

Er zijn weinig plekken in Australië waar je echte geschiedenis kunt bewonderen. De Old Melbourne Gaol is er een van. Mocht je denken wat is “gaol”? Je bent niet de enige, want het is namelijk de Australische manier van het schrijven van het Engelse “jail” oftewel gevangenis.

Gaol WEB-6

Vanaf 1839 tot 1929 was de gevangenis in gebruik en hebben veel Australische criminelen hier hun straf uitgezeten. Een daarvan is de beruchte Ned Kelly, die door velen beschouwd werd als de Australische Robin Hood.

Ned Kelley

Ned beroofde met zijn bende banken, hoewel naast dit te doen voor pure hebzucht verbrande ze alle notities van schulden die de armen aan de bank hadden. Wat de bende van Ned zo berucht maakte, was dat ze opereerde in metalen kogelvrije pantsers. Op een dag werden Ned en zijn bende in de val gelokt en werd Ned levend gepakt. Hij werd in Melbourne ter dood veroordeeld en heeft een tijd doorgebracht in de dodencel in de Melbourne Gaol.

De legende zegt dat de laatste woorden van Ned waren voordat hij opgehangen werd: “such is life” (zo is het leven). Na Ned’s dood werd zijn doodsmasker opgesteld dat te bewonderen is in de Gaol.

NED WEB-6

De gevangenistour
Naast dat je vrij door de gevangenis hebt kunnen lopen, kun je ook beleven hoe het vroeger was om als gevangene behandeld te worden. Een acteur, die de sergeant van de gevangenis speelt, begroet je alsof je net binnenkomt als een gevangene. Je wordt ondervraagd wat je hebt misdaan en wordt samen met je medegevangenen bijna letterlijk in de gevangenis gegooid. Een leuke ervaring waarbij je tijdens de bijzondere acteerprestaties van de sergeant meer over de geschiedenis van de gevangenis te weten komt.

Officer office WEB-6

Rechtbank WEB-6

4. Helitour over de Melbourne skyline

Voor als de Eureka Skydeck niet hoog genoeg voor je is, kun je ook met Melbourne Microflite vanuit het hartje centrum in een helikopter opstijgen om de skyline van een heel ander perspectief te bewonderen.

Heli WEB-6

Heli FPS WEB-6

Naast dat het een zeer toffe ervaring is om in de lucht te vliegen, is dit ook een ideale manier om mooie stranden en bezienswaardigheden te spotten die je later nog eens kunt bezoeken op de grond.

Skyline helicopter

5. Polly Woodside

Een bijzondere bezienswaardigheid is een vrachtschip genaamd de Polly Woodside uit de 19e eeuw midden in het centrum.

BOOT WEB-6

Op de Polly Woodside kun je net als in de Old Melbourne Gaol een tour met actuers doen waarbij je daadwerkelijk beleefd hoe het is om te werken op een vrachtschip zoals ze in de 19e eeuw deden. Met een groep kun je ook een tour doen, waarbij je kan beleven hoe hard de bemanning op het schip werkte.

Aan boord WEB-6

Cargo WEB-6

Naast deze top vijf zijn er nog talloze dingen te bewonderen en te bezichtigen in deze fantastisch culturele stad, maar met deze top vijf hoef je je in Melbourne niet te vervelen.

Tekst en foto’s: Guido Diana

Dionne

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>