Top 10 bestemming voor Oud & Nieuw

Het aftellen naar 1 januari 2017 kan beginnen. Heel de wereld maakt zich gezamenlijk klaar voor een nieuw jaar. Maar eerst sluiten we 2016 af met een schitterend feest, vol bubbels, indrukwekkende vuurwerkshows en muziek tot in de vroege uurtjes. Lees hier over de meest unieke, feestelijke en bijzondere bestemmingen in onze top 10 sensationele bestemmingen voor Oud en Nieuw. Happy New Year!

1. Times Square, New York

Meer dan een miljoen mensen verzamelen zich ieder jaar weer bij Times Square voor de wereldberoemde New Year’s Eve Ball Drop. Een gigantische bal daalt vanaf het One Times Square-gebouw neer. Wanneer de bal precies om middernacht beneden is aanbeland, barst de menigte los in gejuich!

Voor velen ‘the place to be’ tijdens de jaarwisseling: New York City.

Voor velen ‘the place to be’ tijdens de jaarwisseling: New York City.

2. Sydney, Australië

Sydney ken je van het Opera House, de stranden, de relaxte surfsfeer én van Oud en Nieuw. Het is dé stad om het nieuwe jaar in te luiden en is vooral bekend vanwege zijn sensationele vuurwerkshow. Het bizarre vuurwerk is bij zowel de Harbour Bridge als bij het Opera house.


Meer dan een miljard mensen over heel de wereld zullen via Facebook en Twitter live het spectaculaire vuurwerk in Sydney aanschouwen.

Meer dan een miljard mensen over heel de wereld zullen via Facebook en Twitter live het spectaculaire vuurwerk in Sydney aanschouwen.

3. Londen, Engeland

Geniet van één van de mooiste vuurwerkshows ter wereld tijdens Oud en Nieuw in Londen. Het nieuwe jaar wordt in Londen feestelijk ingezet met een prachtig vuurwerk bij de Londen Eye. Zodra de Big Ben de nacht heeft ingeluid barst het vuurwerk spektakel boven de Theems los. De Big Ben, Buckingham Palace en de Tower Bridge zijn een kwartier lang verlicht door de felle flitsen van het prachtigte vuurwerk

Oudjaarsnacht in Londen: het vuurwerk boven London Eye

Oudjaarsnacht in Londen: het vuurwerk boven London Eye.

4. Rotterdam, Nederland

Als er een vuurwerkshow is waar je geweest moet zijn, dan is dat wel Het Nationale Vuurwerk in Rotterdam! Dit gratis toegankelijke spektakel neemt op 31 december 2016 al voor de tiende jaar op rij plaats als het grootste, meest indrukwekkende en spectaculaire vuurwerk van Nederland.

Het Nationale Vuurwerk in Rotterdam

Het Nationale Vuurwerk in Rotterdam.

5. Rio de Janeiro, Brazilië

Nieuwjaar wordt overal in Brazilië anders gevierd. Maar een feest waar je een keer moet zijn geweest is die in Rio de Janeiro. De inwoners gaan in het wit gekleed naar het beroemde strand van Copacabana. Live muziek, spectaculair vuurwerk en non-stop dansen op het strand van Copacabana: zo verwelkomen de Brazilianen in Rio de Janeiro het nieuwe jaar! Lees meer over de feestdagen in Brazilië.

Brasil, Rio de Janeiro, RJ. 01/01/2011. Queima de fogos na Praia de Copacabana durante a virada de ano, na zona sul do Rio Janeiro. - Crédito:PAULO VITOR/AGÊNCIA ESTADO/AE/Codigo imagem:77986

Verwelkom het nieuwe jaar als een local! Fotocredits: Paulo Vitor

6. Hawaii, USA

Niet eens vanwege het vuurwerk, maar wel door de waanzinnige feesten op de stranden. Hawaii is een van de beste spots ter wereld om Oud & Nieuw te vieren in je korte broek. En ook bijzonder: je bent hier de laatste die Oud & Nieuw viert in de wereld!

De Amerikaanse staat Hawaï mag als een van de laatste gebieden op aarde het nieuwe jaar verwelkomen en staat daarom in de Top 10 Oud & Nieuw

De Amerikaanse staat Hawaï mag als een van de laatste gebieden op aarde het nieuwe jaar verwelkomen en staat daarom in de Top 10 Oud & Nieuw

7. Barcelona, Spanje

Oudejaarsavond, ook wel bekend als Fin de Año, is één van de gezelligste feesten van het jaar in Barcelona. Op de vele sfeervolle pleinen in het centrum van Barcelona is het erg gezellig tot middernacht. Traditioneel dien je om klokslag 24. 00 bij elke slag een druif te eten.

Montjuïc Magic Fountain in Barcelona

De Montjuïc Magic Fountain is een van de beste New Year’s Eve parties ter wereld.

Bekijk ook deze prachtige video van de vuurwerkshow bij Montjuïc Magic Fountain:

8. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Zoals we ondertussen wel weten moet in Dubai alles beter en groter. Beelden van de spectaculaire vuurwerkshow bij de Burj Khalifa gaan op nieuwjaarsdag de wereld over. Maar ook voor de beste feesten moet je in Dubai zijn. Alle grote hotels, casino’s en andere prachtlocaties geven ‘de feesten van het jaar’ met wereldberoemde DJ’s.

9. Lapland, Finland

Wil je een keer iets totaal anders tijdens de jaarwisseling? Wat zou je denken van een oudejaarsavond ver boven de poolcirkel in het uiterste noorden van Fins Lapland? En met een beetje geluk ervaar je de mooiste natuurlijke lichtshow op aarde, The Northern Lights!

oud & nieuw Fins Lapland

Romantisch oud & nieuw vieren in de magische witte sprookjeswereld van Lapland.

10. Tokio, Japan

De (traditionele) Japanners zien een nieuw jaar veel meer als een nieuw begin dan de westerling. Vlak voor middernacht worden de tempelklokken 108 keer geluid, om de 108 menselijke begeertes te verdrijven. Op de eerste dag van het nieuwe jaar bezoeken de Japanners de heiligdommen en de tempels om te bidden voor geluk in het nieuwe jaar.

Tokio viert Oud & Nieuw!

Tokio viert Oud & Nieuw!

Top 10 Oud & Nieuw

Heb je ook Oud & Nieuw in het buitenland gevierd? Deel je ervaringen met ons zodat we voor 2017 / 2018 weer een nieuw Top 10 Oud & Nieuw overzicht kunnen maken. Fijne jaarwisseling!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>