The Topless Tour

The Topless Tour is een wereldwijde trend onder reizigers aan het worden en je snapt vast waarom... het is een initiatief van drie studentes; de Britse Olivia Edginton (20), haar landgenote Lydia Buckler (21) en de Noorse Ingvild Marstein (20). Zij maken op reis naaktfoto's van zichzelf. Topless om heel eerlijk te zijn. Erg veel krijg je niet te zien, maar toch...

the topless tour

The Topless Tour is een wereldwijde trend onder reizigers aan het worden en je snapt vast waarom… het is een initiatief van drie studentes; de Britse Olivia Edginton (20), haar landgenote Lydia Buckler (21) en de Noorse Ingvild Marstein (20). Zij maken op reis naaktfoto’s van zichzelf. Topless om heel eerlijk te zijn. Erg veel krijg je niet te zien, maar toch…

Drie mooie meiden, vermoeden we. Maar zeker weten doen we het niet helemaal. Je ziet ze namelijk meestal alleen van de achterkant. Op hun Instagram en Facebook hebben ze honderden, zo niet duizenden, foto’s verzameld. Overal waar het trio komt, maken ze een foto. Slechts gekleed in onderbroek of broek, maar wel met hun rug naar de camera. De foto’s zijn gemaakt op verschillende plekken over de hele wereld. Berlijn, Londen, Oslo, New York, Manchester; noem maar op.

Concreet houdt het initiatief in dat het trio bij elke reis foto’s neemt van hun naakte bovenlichamen. Meer dan de rug krijg je niet te zien, maar de toevallige voorbijgangers hebben meer geluk… Met deze ‘Topless Tour’ willen de meiden “mensen wereldwijd samenbrengen om de vrijheid te voelen en hun schoonheid met de wereld te delen”. Het bericht dat ze met de duizenden kiekjes de wereld in willen slingeren, is dan ook: “Stel je hart open aan de wereld.”

A bit chilly: Ingvild and Olivia brave the cold whether while skiing in Norway

The Topless Tour
Op alle plekken ter wereld waar ze heen reizen, nemen de meiden een topless-foto, vanaf de achterkant gezien. Anders dan de naam wellicht doet vermoeden, hebben de jonge meiden een serieuze boodschap. “Je stelt niet alleen je blote borst, maar ook je hart open aan de wereld”.

Het begon eigenlijk spontaan, tijdens een wandeling rond het grootste meer van Noorwegen. De meiden bezochten tijdens de kerstperiode in 2012 de thuisstad van Ingvild en wandelden rond het Mjosameer. “We wilden zien hoe koud het zou aanvoelen, het gebeurde eigenlijk heel spontaan”, herinnert Ingvild zich. “Onze lichamen pasten zich wonderbaarlijk snel aan aan de temperatuur, we voelden ons alle drie zo natuurlijk en vrij. En zo zijn we verslaafd geraakt.”

Andere jonge meiden – ja, zelfs mannen – volgden hun voorbeeld. Het lijkt een wereldwijde trend onder reizigers te worden. Shirt uit, met de rug naar de camera toe en ‘klik’.

topless tour

Razend populair
Inmiddels kunnen de meiden, die samen studeren op een dansopleiding in Greenwich, al duizenden fans op hun Instagram account noteren. Op Facebook komen ze net aan de duizend likes. Reken echter maar dat dat aantal snel zal stijgen. Hoe kan het ook anders met een ‘Topless Tour’-project?

Ondertussen heeft het trio ook al veel losgemaakt bij andere jonge reizigers. Op hun Facebookpagina hebben al verschillende jongedames hun voorbeeld gevolgd. Maar ook mannen volgen hun voorbeeld: er lijkt een ware trend onder reizigers te zijn ontstaan om wereldwijd topless te poseren.

The Topless Tour founders Lydia Buckler, Olivia Edington, and Ingvild Marstein Olsen (with tops on, this time)

5 Good Reasons To Take Your Top Off, according to The Topless Tour founders:

#1: We should all be naked/topless a little more often. It’s good for the soul.
#2: In a beautiful city, after the longest, hardest hike, in the bluest of blue sea. There is nothing better than soaking in all that beauty; sharing your body, your power, all that you are and connecting with the world around you.
#3: Get off your iPhone, go outside and appreciate the beautiful world we live in.
#4: Its a rare moment where time just stands still. You feel so alive!
#5: It is so much fun! We dare you to feel the freedom!

topless tour instagram
Bron foto’s: The Topless Tour

Martijn
  1. Leuke post, the topless tour! Jammer dat we ze niet zijn tegengekomen haha. Ik ben benieuwd of het een trend gaat worden. Wat denken jullie?

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>