Street Art in Amsterdam – de hotspots!

Amsterdam is qua street art net zo booming als Los Angeles, New York en Berlijn. Voorheen was de Spuistraat een walhalla voor liefhebbers van street art, graffiti en andere kunstuitingen. Sinds de sluiting van de Tabakspanden is dit alternatieve stukje Amsterdam aan het verdwijnen. Maar de kunstenaars en creatievelingen hebben gelukkig hun werk voortgezet in andere delen van de stad.

Hou je van straatkunst? Bezoek dan onze hoofdstad eens. In Amsterdam vind je veel verschillende toffe vormen van street art. Street Art in Amsterdam leeft als nooit te voren. Met de Street Art Map Amsterdam vind je eenvoudig alle bekende en verborgen muurschilderingen in Amsterdam.

Street Art Amsterdam

Als je een stedentrip naar Amsterdam hebt gepland, mag je de street art absoluut niet missen. Amsterdam kent natuurlijke talloze soorten urban art, die vaak een mooie betekenis hebben. Kunstenaars en creatievelingen van over de hele wereld hebben met de mooiste muurschilderingen hun stempel gedrukt op onze hoofdstad. En je zult merken dat je al zoekende naar de verschillende vormen van street art Amsterdam vanuit een ander perspectief gaat bekijken.


Street Art Map Amsterdam

Er zijn drie verschillende routes voor het bekijken van street art Amsterdam uitgewerkt, hier is de kaart. Je kan heel makkelijk deze interactieve kaart op je smartphone openen om door de stad naar verschillende kunstwerken te navigeren. En om de Amsterdamse muurschilderingen en graffiti te zien, hoef je niet in een rij te staan en geen toegang te betalen. Huur gewoon een fiets of maak een wandeling en dwaal langs de grachten en straten van Amsterdam. Je hoeft alleen maar op een van de drie route te klikken. Je ziet dan alle kunstwerken op deze route en elke route kan gemakkelijk te voet of met de fiets worden verkend.

Voor wie Amsterdam op een heel bijzondere manier wil ervaren en het bezoeken van de bekende culturele plekken en café’s wil combineren met een tour langs alle muurschilderingen, is de Street Art Map Amsterdam ontzettend handig.

#1 Street Art in de Jordaan

De Jordaan is waarschijnlijk de bekendste wijk van Amsterdam. Om de ziel van oer-Amsterdam te proeven, mag een bezoek aan de Jordaan niet ontbreken. Naast leuke cafeetjes, ateliers en grachten vind je hier de mooiste kunstwerken van Amsterdam. Vanaf het Centraal Station kan je de Jordaan gemakkelijk te voet bereiken en in deze buurt kan je acht kunstwerken bewonderen.

graffiti

#2 De kleurrijke binnenstad

De binnenstad van Amsterdam is het historische stadscentrum. Een bezoek aan de oude binnenstad kan je perfect combineren met het bekijken van de Urban Arts in dit deel van de stad. In de binnenstad kan je negen verschillende kunstwerken zien.

Amsterdam Art

#3 Amsterdam-Oost & Amsterdam-Noord

Het is in de buitenwijken van Amsterdam waar je veelal de grote muurkunstwerken tegen komt. Amsterdam-Oost is hip, hot en happening. Het biedt verschillende culturele bezienswaardigheden, hippe bars en uitstekende restaurants. Street art staat hier nog in de kinderschoenen maar je vindt er al enkele fraaie muurschilderingen. Amsterdam-Noord ligt aan de andere kant van het water tegenover het Centraal Station en je vindt hier artistieke studio’s en trendy bars.

banksy

Heb jij nog leuke tips voor het bekijken van street art in onze hoofdstad? Laat het ons dan weten in een reactie onder dit artikel.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>