Vier een stopover in IJsland

Verjaardagskaarsjes uitblazen in een oude vulkaan, het noorderlicht spotten vanuit een natuurlijke hotspring tijdens jullie jubileum, of die ene langverwachte promotie vieren ‘Beyond the Wall’ met een lokale Game of Thrones expert? Icelandair doet er de komende maanden alles aan om van jouw stopover in IJsland een onvergetelijke ervaring te maken!

Vandaag lanceert de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland haar kersverse en kosteloze Celebration Stopover Buddy-service, die trans-Atlantische passagiers uitnodigt om halverwege hun reis met behulp van een local buddy een feestelijk avontuur op IJsland te beleven.

Icelandair introduceert nieuwe Celebration Stopover Buddy-service

58% van reizigers wil ‘local experience’

Authentieke lokale ervaringen die een reis uniek maken zijn in trek, maar door onze druk bezette levens hebben we maar weinig tijd om ze te plannen. Dat bleek uit onderzoek dat Icelandair eind 2015 uitvoerde onder 11.000 reizigers uit elf landen, waaronder Nederland. Meer dan de helft van de respondenten gaf aan er graag op uit te trekken met locals. Een local weet namelijk als geen ander de hidden gems van een land te vinden. Daarom introduceerde Icelandair eerder dit jaar de Stopover Buddies, die passagiers tijdens hun stopover op IJsland 24 uur lang op sleeptouw nemen om ze een lokale reiservaring te bezorgen én geld en tijd te laten besparen.

celebration stopover buddy icelandair

Siggi, een van de ‘Celebration Stopover Buddies’ waarmee je op pad kunt

Vier een stopover met Icelandair

Op veler verzoek komt de service nu terug, maar dan in een gloednieuw jasje! Reizigers die een stopover boeken, kunnen daar vanaf vandaag kosteloos een Celebration Stopover Buddy bij aanvragen: een lokale Icelandair-medewerker, van de piloot die je erheen vliegt tot de CEO, die zijn of haar lokale expertise inzet om een uniek feestje voor jou te bouwen. Niet alleen weten de buddies de mooiste plekjes van het eiland te vinden; ook hebben ze de beste connecties met andere locals die, als de ultieme partyplanner, een extra bijzondere wending kunnen geven aan jouw speciale dag. Van het plannen van het perfecte huwelijksaanzoek in een gletsjer tot het laten meedoen aan een ‘Viking clap’ in een lokale voetbalwedstrijd à la EK 2016: niks is te gek voor Icelandair. Afhankelijk van je aanvraag kun je worden gekoppeld aan een bijpassende local die een memorabele en betaalbare celebration op maat voor jou creëert.

sneeuwscooter tijdens stopover icelandair

Ga op avontuur met een sneeuwscooter met local buddy Birkir

Feest vieren op z’n IJslands

Behalve het vieren van een persoonlijke mijlpaal, is het ook mogelijk een typisch IJslandse festiviteit mee te maken, zoals The Days of Darkness eind oktober, de komst van de IJslandse Yule Lads in december, het Winter Lights Festival en Women’s Day in februari of Annual Beer Day in maart. Van 2-6 november vindt Icelandair’s beroemde Airwaves festival in Reykjavik plaats, waar dit jaar o.a. Björk te zien is. Een Celebration Stopover Buddy zou een meet & greet voor je kunnen regelen met een van de IJslandse bands of je kunnen meenemen naar een geheime jamsessie of spectaculaire afterparty bij een local thuis.

Airwaves festival IJsland

Airwaves festival in IJsland

Gepersonaliseerde avonturen in de ervaringseconomie

De Celebration Stopover Buddies zijn beschikbaar voor trans-Atlantische Icelandair passagiers van 11 oktober 2016 tot en met 31 maart 2017.

CEO Birkir Hólm Guðnason:

“Reizigers zoeken lokale, unieke en gepersonaliseerde avonturen in de ervaringseconomie. Door onze Stopover Buddy-service terug te brengen rondom het thema ‘celebrations’, helpen we passagiers onvergetelijke herinneringen te maken tijdens een Icelandair stopover dankzij de lokale inzichten en connecties van onze buddies. Met hun passie brengen ze passagiers op plekken ver weg van de gebaande paden en verrijken ze hen met een stukje lokale cultuur en verantwoord toerisme.”

stopover in IJsland

Een stopover in IJsland is puur natuur genieten!

Benieuwd hoe je een buddy kunt aanvragen?

Een stopover in IJsland?

Vier ook een stopover in IJsland en check hier de mogelijkheden: www.icelandair.nl/stopover-buddy.

Dionne
  1. Marie Cloë zegt:

    Hoi Dionne,

    zelf ben ik ook een grote IJsland fan met al meerdere bezoeken op mijn teller, voor een ieder die graag IJsland wil ontdekken met een stopover heb ik een ebook geschreven met alle info die je nodig hebt om IJsland te bezoeken in 2 dagen (Golden Circle tour), je kan hem vinden op mijn website, ik hoop dat we hiermee veel reizigers kunnen inspireren en helpen bij een bezoek aan dit fantastische land! grtz Marie Cloë

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>