Na een rondreis van bijna drie weken liet ik een stukje van mijn hart achter en nam ik prachtige herinneringen mee terug. Kijk je mee naar reisfoto's uit West-Canada?

Mistaya Canyon, Icefields Parkway, Canada
Canada is gemaakt om ontdekt te worden. Iedere bocht lijk je iets tegen te komen om je over te verwonderen. Van spiegelende bergmeren tot elanden in je achteruitkijkspiegel en van ruige canyons tot prachtige gletsjers waar je met ijzers onder je schoenen overheen kunt klauteren.

Valley of the Five Lakes, Jasper, Canada

Een van de meren in The Valley of the Five Lakes in Jasper National Park. Ieder meer heeft een andere combinatie van groen en blauw water. Spectaculair om te zien!

 

Helmcken Falls, Wells Gray, Canada

De Helmckenwaterval is met 141 meter de vierde hoogste waterval van Canada. Het is de mooiste waterval van Wells Gray Provincial Park, een park dat bekend staat om haar watervallen.

 

Orka's spotten in Canada

Het zien van orka’s in het wild was zonder twijfel één van de hoogtepunten van mijn reis! Met een zodiac gingen we de hele dag het water op (in de omgeving van Campbell River op Vancouver Island) op zoek naar deze prachtige dieren.

 

Mistaya Canyon in Canada

De Mistaya Canyon is één van de bezienswaardigheden langs de Icefields Parkway. Deze 232 kilometer lange panoramaweg loopt tussen Jasper en Banff, dwars door de Canadese Rockies.

 

Een chipmunk in Banff

In de provincie Alberta zagen we veel eekhoorns en chipmunks (eekhoornmarmotten). Ze bewegen heel snel en zijn daardoor lastig op de foto te zetten, maar deze in Banff national park wilde wel even poseren.

 

Totempalen in Stanley Park in Vancouver

Een van de totempalen in het grote stadspark Stanley Park in Vancouver.

 

Peyto Lake Viewpoint langs de Icefields Parkway in Canada

Peyto Lake is het mooiste uitzichtpunt langs de Icefields Parkway. Het melkachtige blauwe meer, met op de achtergrond de Rocky Mountains, is fantastisch om te zien!

 

Roadtrip door de Canadese Rocky Mountains

Dit deed ik tijdens onze rondreis urenlang: uit het raam staren en genieten van de overweldigende natuur. In bijna drie weken legden we met onze huurauto zo’n 2500 km af.

 

Lake Minnewanka, Banff, Canada

Lake Minnewanka is met 28 kilometer het langste gletsjermeer van de Canadese Rocky Mountains. Je vindt het gigantische meer vlakbij het plaatsje Banff.

 

Een edelhert in Jasper, Canada

In Jasper National Park spotten we meerdere kuddes edelherten langs de weg. Ik liet me vertellen dat deze dieren (in Canada worden ze ‘elk’ of ‘wapiti’ genoemd) de op één na grootste hertensoort zijn.

 

Coal Harbour in Vancouver, Canada

De wolkenkrabbers van Coal Harbour in Vancouver vormen een groot contrast met het vlakbij gelegen Stanley Park, een stadspark van maar liefst 400 hectare.

 

Maligne Lake, Jasper, Canada

Het idyllische Maligne Lake in Jasper National Park.

 

Whistler Mountain, Canada

Het uitzicht vanaf Whistler Mountain op de omringende bergen is echt geweldig. Om hier te komen, neem je een dichte gondel én een stoeltjeslift naar bijna 2200 meter hoogte. Whistler Mountain is het startpunt van diverse lange wandeltochten.

 

Vermillion Lakes, Banff, Canada

Meren die de weerspiegeling van de bergen laten zien: tijdens mijn rondreis door Canada heb ik er een groot zwak voor gekregen! Dit zijn de Vermillion Lakes, vlakbij het plaatsje Banff.

 

Watervliegtuigen in Vancouver

Watervliegtuigjes in de haven van Vancouver. Het is leuk om ze te zien landen en opstijgen!

 

Dikhoornschapen Canada

Gespot! Langs de kant van de weg in Jasper National Park zagen we een groepje dikhoornschapen. Ik was onder de indruk van de prachtige gekromde hoorns van de rammen.

 

Athabasca Glacier, Jasper

De Athabasca Glacier, een onderdeel van the Columbia Icefields, ligt langs de bekende Icefields Parkway. Je kunt hier, onder leiding van een gids, geweldige gletsjerwandelingen maken.

 

De Peak 2 Peak gondola in Whistler, Canada

De Peak 2 Peak gondel in Whistler heeft de records voor ‘hoogste kabelbaan boven de grond’ en ‘langste aaneengespannen kabelbaan’ op zijn naam staan. Ik heb geen hoogtevrees, maar vond een ritje stiekem best spannend!

 

Zomaar een prachtig uitzicht in de Canadian Rockies. Dit is bij Mount Edith Cavell in Jasper National Park.

Zomaar een prachtig uitzicht in de Canadian Rockies. Dit is bij Mount Edith Cavell in Jasper National Park.

 

Athabasca Glacier, Canada

Ik maakte een gletsjerwandeling over de Athabasca Glacier. Het krakende geluid van de ijzers terwijl je over het ijs loopt, in combinatie met het verbluffende uitzicht, geeft een onbeschrijflijk gevoel!

 

Beren spotten in Jasper National Park

Tijdens onze reis zagen we in totaal twee beren, beide keren langs de weg in Jasper National Park. De warme julimaand is niet echt het seizoen voor beren, dus dat we er toch twee zagen voelde als een feestje!

 

De ferry naar Vancouver Island

De verbindingen tussen Vancouver Island en het vasteland worden onderhouden met grote veerboten van BC Ferries. Op het zonnedek genoten we tijdens de twee uur durende overtocht van Vancouver naar Nanaimo van het uitzicht.

 

Whistler Mountain, Canada

Whistler Mountain is zó hoog dat je er zelfs hartje zomer nog volop sneeuw tegenkomt. Vanaf de top heb je een 360 graden uitzicht op de omringende, eveneens besneeuwde, bergtoppen.

 

Moul Falls, Wells Gray, Canada

Na een wandeling van een uur word je in Wells Gray Provincial Park op het uitzicht op deze mooie waterval (Moul Falls) getrakteerd.

 

Bosbrand Medicine Lake Canada

Sporen van een recente bosbrand bij Medicine Lake in Jasper. Door (nasluimerende) branden was het gebied gedurende enkele weken afgesloten en de gevolgen zullen nog lang zichtbaar blijven.

 

Bergen in Canada

Zomaar een bergpas op de route van Whistler naar Clearwater, in de provincie British Columbia.

 

Canada: made to be discovered!


Latest posts by Sascha (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>