Piloot vergist zich in eiland

atr-42Een piloot van de Griekse luchtvaartmaatschappij Olympus heeft zich afgelopen zaterdag lelijk vergist. Tijdens de landing werd hij door de verkeersleiding gewaarschuwd dat hij op het verkeerde eiland afvloog. Dit valt te lezen in de Telegraaf.

Paros moest Naxos zijn
In plaats van de landing in te zetten op Naxos, koerste de piloot met een uitgeklapt landingsgestel op het nabijgelegen Paros af. Het incident, met een vliegtuig van het type ATR-42, heeft volgens de luchtvaartmaatschappij nooit plaatsgevonden. De Griekse luchtvaartautoriteiten stellen toch een onderzoek in.

Foto: Avinash Meeto, Flickr


  1. Je kunt er op wachten dat dit ook gaat gebeuren met de Canarische Eilanden. Transavia vliegt namelijk niet naar Gran Canaria maar Las Palmas, vervolgens vliegen ze ook naar La Palma en niet naar Santa Cruz de La Palma, want dat lijkt te veel op Santa Cruz de Tenerife. De piloot riep de vorige keer letterlijk om: “Wij wensen u een fijn verblijf op Las Palmas” terwijl we op Gran Canaria vlogen. Dat gaat een keer fout!

    • Haha! Om het nog verwarrender te maken, bestaat er ook een La Palma op Mallorca. Eilanden: ze zouden verboden moeten worden!

  2. Frederik zegt:

    Zo stapte een vriend van mij eens per ongelijk op de verkeerde boot en na een korte tocht kwam hij op het verkeerde continent terecht!! Dat was op één van de eilanden tussen Turkije en Griekenland in dacht ik.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>