Man reist wereld rond met één euro

Een 36-jarige Japanner die in 2001 zijn huis verliet met omgerekend één euro op zak, is nog steeds op reis, zo meldt de Telegraph. Hij heeft inmiddels 37 landen bezocht, is overvallen door piraten, gearresteerd in China, ontsnapt aan een huwelijk in Nepal en momenteel bezig met de beklimming van de Mont Blanc.

Japanner Keiichi Iwasaki maakt wereldreis met 1 euro

Wereldreis met 1 euro

Een 36-jarige Japanner die in 2001 zijn huis verliet met omgerekend één euro op zak, is nog steeds op reis, zo meldt de Telegraph. Hij heeft inmiddels 37 landen bezocht, is overvallen door piraten, gearresteerd in China, ontsnapt aan een huwelijk in Nepal en momenteel bezig met de beklimming van de Mont Blanc.

Op de fiets

Keiichi Iwasaki vertrok in 2001 op zijn fiets, een simpele Raleigh Shopper. Met 160 yen op zak dacht hij niet ver te kunnen komen, maar het ging makkelijker dan hij dacht. Dus pakte hij de ferry naar Zuid-Korea. En toen was er geen weg meer terug. Hij heeft tot nu toe in totaal ruim 45 duizend kilometer afgelegd.


In de acht jaar die hij onderweg is, zijn twee van zijn fietsen gestolen en twee onherstelbaar kapot geraakt. Hij rijdt nu op zijn vijfde fiets rond. In Tibet werd de Japanner aangevallen door een dolle hond. Ook werd Keiichi bestolen door piraten een heeft hij in India een tijdje in de cel gezeten.

Goocheltrucs

Keiichi is goed in goochelen. Zo kan hij op straat een centje bijverdienen. Maar ook krijgt hij af en toe geld van mensen die zich verbazen over zijn verhaal en hem een duwtje in de rug willen geven. “De meeste reizigers en avonturiers hebben geld nodig voor hun wereldreis. In plaats van op te geven wil ik mensen laten zien dat je op wilskracht je dromen kunt waarmaken.”

We gaan nog niet naar huis

Na zijn bezoek aan Zwitserland wil Keiichi oversteken naar Afrika, daarna van Zuid-Amerika naar Noord-Amerika fietsen en daarna pas terugkeren naar Japan. Vliegen wil hij absoluut niet. De Telegraph vergelijkt de tocht van Iwasaki met die van Forrest Gump, die maar bleef rennen.

 1. fred nulkes zegt:

  1 euro op zak?? En 2 miljoen op de bank? Geld alleen maakt niet gelukkig… Want je hebt ook aandelen, sponsoren, obligaties, onroerend goed, suikertantes en een stinkend rijke, stervende partner nodig om 10 jaar rond te reizen! Sorry voor mijn sarcasme, maar aangezien het merendeel van de wereldbevolking geen cent te makken heeft, kan ik dit moeilijk geloven. Waar eet ie? Waar slaapt ie? Is ie nooit ziek? Moet ik ook gaan goochelen om voor mijn volgende fietsreis van 12 maanden nog een beetje aan de bak te blijven?? Ik snap het verhaal gewoon niet, het klinkt mij iets teveel als “The Blue Lagoon”, dat rammelt ook aan alle kanten. Mag ik hem eens mailen? Ik wil graag weten hoe hij dat heeft gedaan en heb zeer interessante vragen voor hem…

  • André zegt:

   Hoi Fred, ik begrijp je cynisme. Hij beweert zelf van goocheltrucs rond te komen. Maar je kunt het hem eens vragen en de antwoorden hieronder plakken! Zijn mailadres is quei80@hotmail.com.

 2. hmm, dit verhaal dit mij wel sterk denken aan die man die eens gratis een huis bijelkaar gesprokkeld heeft. Althans, niet volledig gratis. Hi bleef dingen maar omruilen voor andere dingen met meer waarde. Hij begon geloof ik met een pen, en de laatste keer dat ik over hem gelezen heb had hij al een huis voor een half jaar..wie weet heeft hij inmiddels dat huis bijelkaar geruild.

  Ik denk wel dat als je met een ‘gek idee’ komt, veel mensen toch wel vrij snel veel centjes geven. Zolang je laat zien dat je geen bedelaar of dakloos bent en je met een origineel idee komt, denk ik dat veel mensen toch wel snel centjes geven.
  Ik denk bijvoorbeeld aan MTV de trip, (wel de eerste versie). Die twee jongens met dure video camera’s zijn bij het trein station gaan zitten, hedden een bord neergezet met de Duitse tekst dat ze 15 euro nodig hadden voor twee treinkaartjes. Binnen 10 minuten hadden ze 20 euro bijelkaar gekregen.

  Overigens Fred, vertelde jij in je comment over Iran nog dat mensen je trakteerden op eten. En tja, hij zal ongetwijfeld wel eens zijn pinpas gebruiken om een ontbijtje of een kop koffie te kopen…

  Een nieuwe uitdaging voor jou voor de volgende fietsreis? 🙂

 3. Jurjen zegt:

  Als je niet te veel eisen stelt aan luxe, is er inderdaad een hoop mogelijk. Dat krantenartikel van die Canadees zwerft hier nog ergens rond: het was inderdaad een ruilspel dat begon met een paperclip.

  Laatst ook de film Into The Wild gezien (gebaseerd op een waar verhaal), net zoiets. Een jongen die al zijn geld weggeeft en met een stapel van zijn favoriete boeken op reis gaat om aan de moderne maatschappij te ontsnappen. Hij heeft zo’n 2 jaar rondgezworven door de VS en Canada, overal gelift en kreeg regelmatig eten en drinken aangeboden.

  Ik heb enorme waardering voor dat soort mensen.

 4. Tuurlijk kan dit. Het klinkt nu alsof hij met 1 Euro die reis heeft gemaakt, maar hij werkt gewoon (goochelen) waarmee hij zijn doortocht bekostigd. Er staat niet voor 1 Euro en zonder verder wat te doen toch?

  Er zijn er zoveel bij wie de reis is gestart en later het geld op is. Dan gaan ze werken om langer te blijven en verder te kunnen, dat is voor anderen halverwege de reis en hij begint zijn reis er mee. In zijn geval met goochelen dus.

  Jurgen

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>