Na jaren niet kunnen reizen was het dan zover. Ja, we gingen afgelopen zomer naar Frankrijk en het was tot op de dag van vertrek nog spannend. Met twee jonge kinderen zijn we afgereisd naar de Bourgogne in het prachtige Frankrijk. We hadden verschillende bestemmingen, maar Kimaro Farmhouse stak er met vlag en wimpel bovenuit. Zelfs een kippenvelmoment bij aankomst. Ik waande mij even in Afrika op deze unieke plek en in de afgelopen jaren heb ik het gevoel van 'nooit meer weg willen gaan' niet vaak gehad. Kimaro Farmhouse heeft mijn hart, in alle opzichten, gestolen en ik neem jullie in dit artikel graag mee in mijn beleving van dit pareltje in de Bourgogne.

Ken je dat gevoel? Dat je zoveel zin hebt in je vakantie en hoopt dat de verwachtingen die je stiekem al hebt gemaakt ook daadwerkelijk uitkomen? Na dik anderhalf jaar niet kunnen reizen, vanwege covid-19, had ik gewoon weer een gezonde spanning. Een spanning om een landgrens over te gaan. Ja, ik had verwachtingen van mijn trip door Noord-Frankrijk, maar de prachtige zonnebloemvelden, de uitgestrekte landschappen en vooral Kimaro Farmhouse hebben mijn verwachtingen keihard overtroffen. Wat ben ik blij dat we dit mooie stukje Bourgondië hebben ontdekt! Ik heb in tijden niet het gevoel gehad met moeite ergens weg te gaan. Graag stel ik je voor aan Kimaro Farmhouse en ik zal vertellen wat er te ondernemen valt in dit mooie stuk van Noord-Frankrijk.

Kimaro Farmhouse

Kimaro Farmhouse. De boerderij van eigenaren Robby en Marleen stamt uit 1875 en ligt in het heuvelachtige gebied van Bourgondië. Wil je een vakantie hebben om goed tot rust te komen? Dan zit je bij Kimaro Farmhouse aan het goede adres. Deze boerderij is omringd door weilanden en bossen. Marleen en Robby hebben jaren in Tanzania gewoond en de Afrikaanse accenten zijn dan ook goed terug te vinden in de luxe safaritenten die ze hebben staan. Als een geboren Afrikaan voelde ik mij bij aankomst al thuis en al gauw werd duidelijk dat Marleen en Robby de Afrikaanse gastvrijheid hebben overgenomen.

Onze vakantie begon met een welkomstdrankje bij de Bush Bar, met het album Graceland van Paul Simon draaiend op de achtergrond. Ik kan je verklappen dat ik de stress van wel of niet Frankrijk binnenkomen en heel covid-19 even was vergeten. Mijn mentale en fysieke rust kon beginnen en Kimaro Farmhouse stimuleert dit enorm!

Kimaro Farmhouse, safaritent, Bourgogne, Noord-Frankrijk

Kimaro Farmhouse. Hier wil je zijn!


Kimaro Farmhouse, Bushbar, Bourgondië, Noord-Frankrijk, safaritenten

De gezellige bush bar van Kimaro.

Luxe safaritenten

De safaritenten van Kimaro Farmhouse kun je zeker luxe noemen. Ik ga je dan ook niet teveel verklappen over de indeling. Het moet toch ook voor jullie een verrassing blijven. Wel wil ik zeggen dat de ruimte van de tent groot genoeg is voor ons gezin (twee kleine kinderen), maar ook zeker voor grotere gezinnen en/of een club volwassenen bij elkaar.

Kimaro farmhouse, safaritenten, Bourgogne, Noord-Frankrijk

Een kijkje in de luxe safaritenten van Kimaro.


Kimaro farmhouse, safaritenten, Bourgogne, Noord-Frankrijk

Genieten van het bad op pootjes.

Kimaro en haar activiteiten

Het fijne aan Kimaro Farmhouse is dat er op locatie genoeg te doen is en je prima een hele dag kunt genieten van je eigen tent, het uitzicht en de activiteiten die worden aangeboden door Marleen en Robby. Je merkt echt dat deze fijne eigenaren alles doen om het jou naar je zin te maken, maar je ook vooral laten als je even jezelf wil afzonderen. De beste combinatie wat mij betreft.

Zo is er op verschillende avonden de Bush bar geopend en bieden ze Table d`hôtes aan. Je wordt verrast door gerechten uit de Franse keuken en kunt heel de avond met elkaar en de andere gasten borrelen.

Ook is er de kampvuuravond. Marleen en Robby zorgen ervoor dat het vuurtje lekker brandt, er marshmallows aanwezig zijn en er goede gesprekken rondom het kampvuur ontstaan. Met deze avonden vergeet je gewoon op je telefoon te kijken (hallelujah), vergeet je de tijd en besef je je hoe gehaast we soms in ons land aan het leven zijn.

Kimaro Farmhouse, luxe safaritenten, Noord-Frankrijk, Bourgondië, kampvuur

Kampvuuravond met goede gesprekken.


Kimaro Farmhouse, luxe safaritenten, Noord-Frankrijk, Bourgondië, kampvuur

Dit noem je genieten!

Verder geeft Marleen yoga en kinderyoga. Ook dit is een echte aanrader! Heel eerlijk volg ik in Nederland zo heel af en toe een yogales, maar krijgen andere sporten toch eerder voorrang. Hier in Frankrijk schreef ik mij voor ‘alles’ in en stiekem verlang ik nog vaak naar deze me-time momenten. De yogalessen van Marleen zijn dan ook ontspannend, inspirerend en met het uitzicht op de koeien zéér rustgevend. Hoe leuk om dit ook met je kinderen te doen!

Kimaro Farmhouse, luxe safaritenten, Noord-Frankrijk, Bourgondië, yoga, kinderyoga

Kinderyoga op de vroege ochtend. Heerlijk!

Jullie hebben vast al door dat ik een gelukkiger mens ben geworden door de ontdekking van Kimaro Farmhouse. In de omgeving is er ook genoeg te doen en op deze manier hebben we Noord-Frankrijk ontdekt.

Around Kimaro

Er is de omgeving van Kimaro Farmhouse echt genoeg te ondernemen. Voor jong en oud, voor gezinnen en voor koppels! Zo kun je fietsen op een oude spoorbaan, kun je vele kastelen bezoeken en kun je jouw energie kwijt met mountainbiken of bij één van de klimparcours.

Wijnproeverij Domaine Langlois Catherine & Michel

Een wijnproeverij kan in deze regio niet ontbreken! We hebben dan ook de kans met beide handen aangegrepen en onze twee kinderen gewoon meegenomen. Puur op afstand vanaf Kimaro kozen we voor een wijnproeverij bij Domaine Langlois Catherine & Michel. Er zijn er genoeg in de omgeving en je kunt van te voren hier dan ook over inlezen.

De eigenaren Catherine & Michel waren op ons tijdstip helaas zelf niet meer aanwezig, maar we werden vriendelijk ontvangen door één van hun collega’s. Er werd gevraagd of we graag wit of rood drinken en het kwam erop neer dat we uiteindelijk veel wit en veel rood hebben mogen proeven. Wauw!! We hebben uiteindelijk 24 flessen gekocht bij deze gepassioneerde wijnboer en we genieten er tot op de dag van vandaag nog steeds van!

Tip: op de site van Kimaro Farmhouse staan genoeg opties wat betreft wijngaarden! Robby en Marleen kunnen je ook goed informeren.

Bourgondië, wijnproeven, Noord-Frankrijk,

Een wijnproeverij kan in deze regio niet ontbreken.

Aqua Fluvial – lekker varen

Op minder dan een uur rijden van Kimaro Farmhouse vind je bootverhuur Aqua Fluvial. Een aanrader om met kleine kinderen en dus een gezin te doen. Zo maak je een leuke tocht door een smal kanaal en kunt volop genieten van de ‘ruige’ natuur. Je vaart onder veel bruggen door en een tocht duurt ongeveer twee uur. Een groot voordeel is dat je geen vaarbewijs nodig hebt en dat je met zes personen aan boord mag.

Zelfs onze zoon van vijf maanden keek zijn ogen uit!

Aqua Fluvial, Bourgogne, Noord-Frankrijk

Aqua Fluvial. Heerlijk elektrisch varen met het gezin.


varen, Kimaro Farmhouse, elektrisch

Genieten van de ‘ruige’ natuur.


varen, Noord-Frankrijk, Bourgogne

Prachtige natuur die je mag bewonderen tijdens het varen.

Verder is het al de moeite waard om de omgeving te ontdekken vanuit de auto. Zo zijn we vaak gestopt voor de uitgestrekte velden met zonnebloemen en kom je soms op plekken die aanvoelen als een paradijs!

Noord-Frankrijk, Kimaro, Bourgogne

Een paradijs dat je zomaar onderweg tegenkomt.


zonnebloemvelden, Kimaro Farmhouse, Bourgogne

Onze dochter bij de prachtige zonnebloemvelden.

Nog even dit…

Door Marleen en Robby ben ik in aanraking gekomen met cranio sacrale therapie. Ik kan deze mooie ervaring niet voor jullie op papier zetten. Dit is iets wat je moet ervaren! Wél wil ik hem even opgooien in mijn artikel, omdat het mij erg veel heeft geholpen. Marleen kan je hier veel beter over vertellen. Door cranio sacrale therapie ben ik nog meer tot rust gekomen op vakantie en ben ik mijn eigen lijf veel meer gaan waarderen.

Een mooie afsluiter? Ja, dat vind ik wel!

Als jullie interesse hebben om ook naar deze unieke plek af te reizen? Wees dan op tijd! Kimaro Farmhouse is al populair onder vele mensen, maar ik denk dat dit alleen maar toe gaat nemen! Bekijk hier de actuele beschikbaarheid en reserveer vroegtijdig! Zo gaan wij in april weer terug en zullen we dit keer per trein afreizen naar Parijs en vanuit daar een elektrische auto huren. We zullen nog meer ontdekkingen doen rondom de grote stad Parijs en in de Bourgogne. Ook hier zal ik over schrijven.

Een plek waar je je zo fijn hebt gevoeld? Ja, die moet je af en toe weer even opzoeken!

 

Mirte

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>